Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydsiezaczernic

Jakich kosmetyków używacie dla noworodków/ niemowląt?

Polecane posty

Gość gość
My syna kapiemy co 2 dni. Myjemy go zwyklym mydlem Bialy Jelen. Raz w tygodniu zamiast mydla do kapieli uzywamy kilku kropel oliwki hipp - synek ma sliczna skore. W upaly strategiczne faldki I twarz przemywam jeszcze czasem gazikiem zmoczonym w przegotowanej ostudzonej wodzie. Do pupy nie uzywamy nic, awaryjnie trzymamy sudocrem. Skora powinna oddychac, a nie byc zalepiona kosmetykami.

Gość gość
Do kapieli uzywamy Musteli zel do ciala i wlosow,zadnych krostek nie mielismy,ciemieniuchy tez nie ,poprostu rewelacyjny kosmetyk,drogi ale wydajny,do pupy Bepanthen,do buzi krem Nivea,oliwka Bambino ale rzadko ja uzywamy bo ta Mustela swietnie nawilza cialo,krem z filtrem zapomnialam nazwy,krem na kazda pogode Nivea i chyba tyle

Gość gość
tyle tu róznych firm itp, że ja już naprawde zgłupiałam :D

Gość gość
Stawiaj na nature:)jak najmniej rozreklamowanego szajsu zawierajacego sztuczne dodatki. To ze cos jest bardo popularne,nie znaczy ze dobre. Moda na oilatum itp w koncu przeminie,a jak widzisz koniecznosci uzywania ich nie ma. Po co masz uzywac cos co kosztuje nie malo i do tego zawiera pochodne ropy?jak zwykly olejek migdalowy sprawdzi sie o wiele lepiej. Jak sie okaze ze dziecko ma azsto wtedy bedziesz szukac srodkow zaradczych,ale na pusto nie laduj w taka delikatna skore kosmetykow ktore ja obciaza i oducza wlasciwej pracy gruczolow lojowych. Obserwuj i jak nie ma potrzeby to nie smaruj.

Nam położna poradziła żeby dla noworodka kupować polskie produkty. My kupowaliśmy mu najczęściej bambino

Gość gość
Żaden lekarz nie narzekał na emolienty,w szkole rodzenia polecali a położna środowiskowa radziła kupić zwykłą parafinę w aptece zamiast Oilatum. Jesli dziecku pojawiły się pryszczyki po emolientach to może jest uczulone na soję. Większość emolientów ją zawiera.

Gość gość
też postawiłam na naturalne olejki: migdałowy, arganowy. Bez tych oilatum i innych. Polecam też krem Krem Bio Melkfett Ochronny Provida Organics

Gość gość
ja podjełam próbę bycia "nowoczesną" mamą i myłam w Olilatum a smarowałam Emolium - dziecko nie pachniało i skórkę miało średnią... później przestawilismy sie na mydelko hipp i oliwkę. sliczny pachnący lsniący bobas, z wysmarowaną buźką zaczął mi przypominac mnie na zdjeciach z dziecinstwa :) Bepanthen to dobra masc, w trudniejszych sytuacjach uzywalam alantanu. teraz stosuje puder nivea i skórkę pod pampersem mamy jak aksamit, ale trzeba pamietac ze przy pudrze trzeba czesto zmieniac pieluche. Warto zebys zadbala o komfort pierwszych kąpieli - na spokojnie, bez nerwów, powoli, z uśmiechem, muzyczką z pozytywki, spokojne wyciąganie, zabawa w ręczniku, smarowanie jako zabawa... wtedy dziecko pokocha kąpiel :)) mój czteromiesięczny synek uwielbia pływać, nie boi się chlapania, wannowego tsunami :D prysznica i dryfowania na dłoni. kąpiel to piękny, rutynowy, codzienny zabieg... polecam by był codzienny! dziecko wtedy lepiej śpi, no i ten zapach, mmmm... :)))

Gość gość
W ciazy nakupowalam wszelkich Johnsonow itp, polozna przyszla, popatrzyla i kazala oddac w sklepie, albo odlozyc na pozniej i kupic bambino

Gość gość
co polozna to metoda, tak samo jak co mama :) kazdy lubi inaczej