Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieeeeeeeeeeeeeeeeeeekawa

dzisiaj odebrałam wyniki cytologii i...

Polecane posty

Gość Norwegia Norwegia
to nie znasz facetow jeszcze. jak go zlapiesz za reke to bedzie klamal ze to nie jego reka. najpierw sie wyprze, w wolnym czasie obmyslal bedzie plan co tu nagadac, napewno poczyta i nawet jak to maly odsetek prawdopodobienstwa ze np na basenie, to bedzie wciskal.

Gość sniffles
Nie chce Cie dobijac ale tez to kiedys przechodzilam i baaardzo duzo sie naczytalam na ten temat i z wieloma lekarzami rozmawialam. Jest to choroba weneryczna jak wiesz i 99.5% przypadkow zarazien jest przez kontakty seksualne (seks oralny rowniez). Nawet prezerwatywa nie daje 100% pewnosci bo ta franca bakteria jest w sluzie i we wszystkich wydzielinach. To ze ludzie mowia ze na basenia mozna to zlapac to sa baaardzo rzadkie przypadki i kazdy lekarz ginekolog Ci to powie. Chlamydia moze przebiegac u facetow jak rowniez u kobiet (wiekszosci) bezobjawowo. Ale u kobiet jest bardzo niebezpieczna gdyz kiedy nie leczona moze spowodowac zapalenia jajnikow ktore moze wyslac Cie do szpitala. Ja wiem ze zarazilam sie od mojego partnera. Zanim zdecydowalismy sie na seks bez gumki, poprosilam zeby zrobil badania na choroby weneryczne. Ja zrobilam i bylam czysta. On zrobil jednak tylko na HIV jak sie pozniej wyjasnilo. Mnie zaczely bolec jajniki tak jak na okres przez caly czas, dzien i noc. Oprocz tego, zadnych innych objawow. Jemu zaczelo sie chciec siku co pol godziny i bolalo kiedy sikal. Po 4 tygodniach w koncu on poszedl do lekarza i okazalo sie ze ma Chlamydie. Leczenie jest stosunkowo proste (przynajmniej dla mnie). Przewaznie dostaje sie azytromycyne 1g jednorazowo lub dozycyline na 7 dni/2 razy dziennie. Mi wystarczylo 1g azytromycyny. Przez caly czas kuracji, az do ponownego badania, nie mozna miec zadnych kontaktow seksualnych. Ja wyleczylam sie szybko, lecz moj partner bral antybiotyk za antybiotykiem i zajelo mu 7 miesiecy zeby w koncu sie pozbyc tej bakteri. W mieczy czasie, zarazilam sie ponownie i znowu musialam brac antybiotyk. Powodzenia. Ciezkie chwile przed wami.