Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Słowiańska Greczynka

Wyjechać z Grecji do Belgii ?

Polecane posty

Witajcie . Od 9 lat mieszkam w Grecji . Przyjechałam tu zaraz po liceum ... Po roku czasu poznałam swojego męża-Greka z którym jestem po ślubie już 7 lat. Mamy dwoje dzieci: 5 i 4 letnie . Mąż pracuje w pewnej firmie 7 lat i niestety przez kryzys nie jest w stanie się wybić by założyć swój wlasny biznes . Latem wyciąga 500 euro na tydzień ale już zimą niemal połowę mniej .Ostatnio Jego brat , który wyjechał rok temu do Belgii namawia nas na przyjazd do niego-oferuje nam pomoc i twierdzi , że tam są lepsze możliwości itp. Dlatego chciałabym zapytać na szerszym forum jakie są realia emigracji w Belgii ?Jakie koszty utrzymania i wynajmu .Tutaj wynajmujemy mieszkanie 90 m kw , nowe z garażem z widokiem na góry za 300 euro a tam jak mi wiadomo to za te pieniądze nie wynajmiemy nawet garsoniery !! Poradzcie mi czy jest sens zostawiać tutaj wszystko i wyjeżdzać w nieznane ? Pozdrawiam

Gość gość
masz fantazje widze a ty czemu sie nie ruszysz do roboty?

nie po to szukalam herkulesa zeby tera do roboty chodzic :D

Gość gość
moze niech maz tam jedzie,albo Ty?Musi ktos obadac teren.My mieszkamy w Niemczech i tu tez pracy niewiele.Moj dostal propozycje wyjazdu do Belgii do pracy.Niech jedzie,bede miala troche spokoju ;) Czy bym sie wyprowadzila...ciezko byloby z jezykiem.Co prawda znam troche holenderski i sie dogadam,francuski 2 zdania,a tam po niemiecku nie mowia :(

hej, pytanie troche nie na temat... zalozylam topik o wakacjach w Grecji, ale nikt sie nie odezwal. skoro mieszkasz w Grecji to moze polecilabys mi jakies fajne, czyste miejsce na wakacje z 6-letnim dzieckiem. Lecimy do Aten, ale chcielibysmy sie zatrzymac w jakims spokojnym miejscu, do ktorego bedziemy mieli dobry dojazd do lotniska i do miasta. Dziekuje slicznie z gory :)

Gość gość
bylo kupic wczay i nie cudowac teraz tez wybrala miejsce Ateny ahhaha syf kila mi mogila jak jzyz jestes na londzie polecam peloponez i miejscowosc Tolo ok. 2, 5 h od smierdzacych aten

Pedorita W jakim sensie dobry dojazd ? Że blisko ?Bo jeśli tak to w pobliżu nie znajdziecie nic ciekawego moim zdaniem .Według mnie Grecja jest piękna wszędzie ale lecąc z Polski na wakacje lepiej udać się na wyspy. Dużo zależy w jaki sposób chcecie spędzić te wakacje -na zwiedzaniu czy bardziej na samym plażowaniu ? Jeśli to pierwsze to polecam Peloponez począwszy od Koryntu. Zatrzymajcie się w Nafplio bo jest tam dużo do zwiedzania i są ładne plaże poza miastem. Polecam również niewielką wyspę Spetses , Ydrę, bądz wyspę Eginę na którą dotrzecvie po niecalej godzinie podróży statkiem z portu w Pireusie ;)

odpisalam ci na moim topiku. nie lecimy z Polski, mieszkam w Hiszpani i muj narzeczony jest stad. lecimy z 6 letnim dzieckiem wiec jedne dwa dni to max na zwiedzanie, bardziej jestesmy nastawieni na plaze ale tez w poblizu Aten, bo to jest miejsce ktore chciabym zwidzic, niechcemy tracic czasu na promy, dojazdy itd, bo raptem bedziemy 10 dni. wyszukalam dosyc tani lot do Aten, na wyspy byly o jakies 300 euro wiecej wiec odpuscilismy sobie, wiec zostajemy przy Atenach. Co powiesz na Vouliagmeni, polecilami to miejsce zaufana osoba z agencji podrozy, ale chcialabym uslyszec cos od tubylca na ten temat. ze zdjec i opisow calkiem niezle sie prezentuje. i mamy juz hotel. dzieki

nastepny.... ludzie czy wy umiecie czytac??? LECIMY do Aten, nie zatrzymujemy sie w Atenach!!!! tak ciezko to jest przeczytac ze zrozumieniem? szukamy czystej plazy w jakiejs malej miejscowosci oddalonej od lotniska o max 50 km.

Gość gość
...twuj narzeczony...?fuj!