Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość desperackoszukamwyjścia

nauka jezyka za free

Polecane posty

Witam. Szukam pomocy bo nie wiem już co robić. Wplątałam się w młyn kredytowy. Trwa to od dobrych 10 lat. Jak na razie mam stałą pensję i rata kredytu spływa z konta ale kosztem zalegania z najważniejszą dla mnie płatnością - czyli za mieszkanie. Dostałam pozew o eksmisję, jestem załamana. Nie jestem typiarą cwaniarą i kombinatorem, chciałabym coś z tym zrobić czyli spłacać ale moja pensja już jest tak nadwyrężona że nie dam rady i nie chcę zaciągać nowych długów. Rozpatrywałam możliwości pracy za granicą i tu są schody. Mianowicie język. Mam tam jakieś blade pojęcie o angielskim i trochę niemieckim ale to nie jest wystarczające aby podjąć jakąś godziwą pracę za granicą. I moje pytanie: czy ktoś wie gdzie można w miarę szybko nauczyć się (podszkolić, przypomnieć) języka za free żeby jakoś wyjść z tego gówna i znaleźć pracę? Jestem z południowej Polski. Proszę, jak macie jakieś namiary to dajcie znać

Gość nie jestem na bieżąco
Jeśli chodzi o angielski to ukradnij z netu program profesor Henry :D

:((

a co to za program?

A może jakaś koleżanka/ktoś z rodziny. Z darmowych rzeczy na necie przypomnisz sobie jedynie podstawowe słówka, które nijak przydadzą się w pracy za granicą. Przydałoby się intensywne szkolenie tylko i wyłącznie z konwersacji, bo resztę podciągniesz na miejscu. popytaj wśród najbliższych- może ktoś pomoże. powodzenia.

link nie działa. Na rodzinę nie mam co liczyć bo nawet nie utrzymujemy kontaktów odkąd rodzice nie żyją. Chodzą mi już naprawdę dziwne rzeczy po głowie łącznie z tym czy po po prostu nie zastosować ostatecznego rozwiązania (wiadomo jakiego) bo mam syna który się uczy i chociaż z ubezpieczenia jakiś grosz by dostał po mnie

Gość gość
wejdż na tablica.pl swego czasu był tam jakiś motyw z darmowym angielskim, własnie w woj sląskim

jeśli na tablicy to oferta dla bezrobotnych to jestem bez szans podobnie jak we wszelkich MOPSach itp bo się nie kwalifikuję wg nich