Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przykra sytuacja rodzinna. wejdzcie

Polecane posty

Gość gość

Staramy się już dość długo o dziecko, byłam w ciąży ale w 7 tyg poroniłam, a teraz od prawie 2 lat nie mogę zajść. Leczymy się. Ostatnio moja kuzynka, z którą nigdy nie miałam dobrego kontaktu zaszła w ciążę. Moja babcia ostatnio na spotkaniu rodzinnym oczywiście zachwycała się ciążą kuzynki. Jedna z ciotek zapytała nas a kiedy my postaramy się o dziecko, nie zdążyłam nawet nic odpowiedzieć a moje babcia wypaliła przy wszystkich że my to raczej dzieci mieć nie będziemy bo poroniłam to już pewnie nie zajdę nigdy, i że lepiej tak niż byśmy mieli mieć jakiegoś chorego "cudaka" . to jej słowa. Zapadła cisza, wyszliśmy z mężem. Za parę dni urodziny babci a ja nie mam ochoty tam iść, rodzina się bulwersuje że jak to nie przyjdziemy jak tak można, ale mam w sobie urazę po tych słowach do babci. Co wy byście zrobiły na moim miejscu?

Gość gość
zrobiłabym to samo co ty, a na urodzinach równiez bym sie nie pojawiła

Gość gość
Twoja babcia zachowała się źle i jak dla mnie wrednie, nawet chamsko. Może myśli, że jak jest stara to może mówić co jej ślina na język przyniesie. Nie chcecie iśc na jej urodziny to nie idzcie. Miejscie w d***e to co powie rodzina. Jeszcze babcia znowu wam dosra a wy może macie sie wtedy usmiechac , że babcia ma "takie poczucie humoru"? ja bym nie poszła.

Trudna sytuacja....Nie wiem co bym zrobiła. Ale jedno jest pewne porozmawiałabym z babcią o jej słowach które paść nie powinny.

Gość gość
olej urodziny ,i niech się wszyscy obrażają ,jak masz męża to teraz On jest Twoją rodziną i powodzenia .

Gość oj ja też bym wyszła
Też bym wyszła po takich słowach. I nie poszłabym na żadne imieniny ani nie miałabym ochoty widywać babci (to twoja babcia czy męża?) dopóki nie przeprosi.

Gość Mirranda
zadzwon z zyczeniami i informacja ze nie mozecie przyjsc bo pracujecie nad chorym cudakiem

Gość gość
gdyby koleżanka Ci takie cos powiedziała to wszyscy pewnie byliby oburzeni. a że powiedziała to babcia to masz nad tym przejść do porządku dziennego? Ja bym na te urodziny nie poszła, a rodzinka niech sobie gada. Ich sprawa skoro nie rozumieją, że babcia postapiła źle. Ciekawe jak by sie czuli na waszym miejscu?

Gość kulalal
o kurde :/ nie dziwie Ci sie..tez bym nie poszla.. ja to ja, ale moj maz ..ten to szybko by nie odpuscil..poki babcia by nie przeprosila chyba bym nie pojawiala sie na imprezach u niej :(

Gość gość
Przykre. Nie idz na urodziny jesli nie masz ochoty - to zrozumiale - ale nie zapomnij rodzinie wyjasnic dlaczego nie idziesz i ze jesli babcia cie przeprosi to bedziesz sie znowu z nia widywac. Po prostu, z babcia gadac nie musisz ale rodzina niech wie czemu nie chcesz widziec babci. Zeby nie pomysleli ze jestes obrazona gowniara, bo wiesz jak jest, starsze pokolenie MUSIMY szanowac bez wzgledu na wszystko...:O

Gość gość
a ile lat ma babcia ?

Gość gość
babcia skończy 70 lat, ona zawsze była hmm taka hmm nie wiem jak to określić. Np potrafiła powiedzieć że ona to by mogła udawać moją starszą siostrę, albo że ja to powinnam być skromna i chodzić ubrana w szmaty to wtedy ludzie by mnie lepiej szanowali, a jej to nowe ciuchy są potrzebne żeby dobrze wyglądała. To moja babcia ze strony ojca. Mąż jej nie lubi. Ona np potrafiła opowiadać że dzieci to są okropne, że człowiekowi się żyć odechciewa, że zdrowie traci i pieniądze że lepiej sobie coś kupić niż dziecku. Że jakbym miała dziecko to jej bym nie zostawiła bo by je upuściła itp. A np nad dziećmi z rodziny przy ciotkach potrafiła się zachwycać. Rodzina właśnie uważa że nic takiego się nie stało, bo każdy wie jaka babcia jest, a ja się zachowuję jak smarkula, itp.

Gość Mirranda
nie zachowuj sie jak smarkula, zloz babci zyczenia.. telefonicznie, z wyjasnieniem dlaczego praca nad chorym cudakiem jest dla ciebie/was w chwili obecnej priorytetem

Gość WujekB
Nie możesz zajść w ciąże bo się stresujesz i myślisz ciągle czy zajdziesz czy nie . Nie zrozum mnie źle ale moja znajoma miała też taki problem lecz gdy była lekko po pijaku to zaszła, może też spróbuj. Życzę szczęścia.

Gość gość
taaaaa babcia jest wredna więc trzeba to akceptowac i przejść nad tym do porządku dziennego? moja babcia tez jest wredna ale ja nad cyzms takim do porządku dziennego nie przejdę nigdy! nie obchodzi mnie że to rodzina, że to moja babcia. Albo będzie w końcu miła a nie taka wredna albo nie musimy sie widywac. Nie przejmuj sie tym co mówi rodzina. Masz racje.

Gość WujekC
no i widzisz nawet pijany ginekolog ci doradza kompletnie nie na temat co prawda, ale licza sie dobre checi

Gość gość
to nie jest jej wina, musisz to zrozumiec. pytania o dzidziusia zadaja ludzie prosci, . ja jeszcze sie nie staram , poniewaz nie jestem gotowa. czesto jednak pytaja mnie kobiety czy jestem w ciazy , bo zgrublam ;0... ja sie smieje, ze nie , bo jeszcze mnie nie stac na dziecko, ale dalabym chyba po pysku tym wszystkim, gdybym sie starala i nie mogla zajsc... bedziesz mie dziecko, tylko cierpliwosci...przeciez znasz pelno kobiet, ktore po dlugich staraniach doczekaly sie dzieci

Gość gość
też zgadzam się, że nie musisz iść skoro nie chcesz. Ja bym nie poszła. Kiedyś mówili, że z rodziną dobrze się wygląda na obrazku...teraz, że nawet na obrazku źle się wygląda...po co ci takie chore klimaty, tylko będziesz się denerwowała czy babcia znowu nie palnie następnego "mądrego"tekstu. Olej to!

Gość gość
moja kolezanka spytala mi sie ,, czy chcesz miec dzieci? '' jakze to inaczej brzmi i bardzo kulturalnie, a reszta prostactwa czemu nie masz dziecka ? kiedy bedziesz miec?

Gość gość
Ta babcia to straszny prymityw, to dokładnie tak, jakbyś się obraziła na pijanego menela spod sklepu,że nazwał Ciebie k.urwa. Tak obrazowo tłumacząc. Ja bym nie poszła i powiedziałbym,że mam chwilowo dość tego prymitywa, owszem jesteś już do jej chamstwa przyzwyczajona, ale chwilowo nie masz weny na taki folklor, no wstyd prze mężem, ze taką osobę macie w rodzinie. Zerwałbym jakieś bliskie kontakty z taką babką, tylko kulturalnie i z daleka, urzędowy ton i tyle. Po tym tekście o cudaku, walnęłabym jej,że jeden cudak w rodzinie wystarczy, który właśnie się odezwał. Jakby dostała parę razy ciętą ripostę, bo by się przymknęła, tak to działa niestety. Dopóki pokornie słuchasz to jedzie dalej, jak wywalisz na twarz to następuje koniec. No i nic nie mów babce, jak o coś zapyta to olewaj. Pisze celowo babka, bo na miano babcie nie zasługuje.

Gość lubie luksus
nie poszlabym na zadne urodziny , jak mozna powiedziec cos takiego ? Jestem w szoku , jak twoja babcia mogla cos takiego pwoiiedziec :( A Ty sie nie przejmuj zajdziewsz w ciaze, zobaczysz :) [kwiatek[ dla Ciebie

Gość lubie luksus
🌼

Wyślij babci kartkę z życzeniami: Serdeczne życzenia z okazji urodzin dla kochanej babci 100 lat zdrowia, uśmiechu etc. Życzy .... z mężem. PS. Wybacz babciu ale wraz z mężem mając na uwadze najnowsze osiągnięcia medycyny w dniu Twoich urodzin i jeszcze długo potem, będziemy dokazywać na całego w celu poczęcia godnego dla Ciebie potomka a nie cudaka. W przypadku osiągnięcia w/w celu niezwłocznie Ciebie powiadomimy drogą listowną . Niestety do do tego czasu nasze kontakty muszą zostać ograniczone do minimum!!!

Gość gość
up

ja bym poczekala na przeprosiny...

Gość gość
nie przemyslala, moja gada jeszcze glupsze rzeczy. np pani zeni zmarl mąż, pani zenia udaje teraz optymistke, kupila psa, chodzi na kije ze znajomymi, zazartowala ze musi prawko zrobic a babcia ze juz za pozno i niech sie pani zenia nie osmiesza tymi kijami i zyciem towarzyskim. bo wdowa to wdowa. kosciól, cmentarz i różaniec. zalamka. babka ma 80 lat, pani zenia. probowala sie pozbierac, otworzyc, wyjsc z domu, radzila sobie...

Gość gość
trzeba brac pod uwage wiek babci

Gość gość
nie- nie trzeba brać pod uwagę wieku babci, osoba taktowna i kulturalna jest taka przez całe życie i nie wali chamskich tekstów, Autorko ja na Twoim miejscu złożyłabym ewentualnie życzenia telefonicznie i nie jechała na żadne urodziny- może chociaz trochę dałoby to babci do myślenia

Gość gość
" [zgłoś do usunięcia] gość trzeba brac pod uwage wiek babci " Co Ty za głupoty piszesz? Tym bardziej, że autorka pisąła, że babcia zawsze była dla niej przykra. Więc gdyby babcia nazwała Cie k***ą, szmata itp to tez byś to olała bo babcia ma już 70 lat przecież!?

Gość Czy sugerujesz
Babcia chyba za Toba nie przepada i ma takie prawo. Natomiast nie ma prawa mowic takich rzeczy. A Ty nie masz obowiazku tego wysluchiwac. Ja bym zadzwonila z zyczeniami, albo lepiej wyslala kartke jak nie chce Ci sie z nia gadac. Przez telefon tez mozesz sie nasluchac.