Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy wasze dzieci przestały używać smoczka???

Polecane posty

Gość gość

???

Gość roxy-ana
jak przesiadly sie na smoka :classic_cool:

Gość gość
Pozno? ja tak nie uwazam wlasnie szybko dosyc,masz jakas dziwna lekarke.Moja corka miala niecale 3 latka,a synek jakos troche ponad roczek niczego im nie nakazywalam to byla ich decyzja

Syn zachorował i jak tylko zajrzała mu do buzi, to pierwsze stwierdzenie, że "smoka ciąga". Czyli zauważyła po zębach myślę.

Gość gość
nie po zembach w tym wieku nic nie widac.Ja mialam 4 lata jak smoczka wywalilam,zgryz mam zaje

Jak nie widać? Młody miał już zęby do trójek, wychodziła czwórka na dole. A po czym innym poznała jak nie po zębach? Dodam, że nie miał przy sobie smoczka. Później poczytałam i rzeczywiście zęby są tak dziwnie cofnięte przy smoczku. Nie rosną równo w górę, tylko tak się przekrzywiają do środka buzi delikatnie. Nie wiem jak to wytłumaczyć ;)

Gość siusiarusia
14 mcy. Lrkarka troche nadgorliwa,rok i 5 mcy to wcale nie jest duzo. nie znam zadnego dziecka,ktore tak wczesnie odstawilo smoczek jak moje,znaczy z dzieci znajomych mi chodzi. nie pisze tego,zeby wychwalac moje dziecko -po prostu dzieci czasem lubia gryzc smoczek do 2-3 lat. jesli nie robia tego non stop,a jedynie np dla uspokojenia sie,to nie widze dramatu.

Gość gościówa :P
Moje wcale nie używało... :D

Gość gość
niecałe13 miesięcy i wywaliliśmy. Często widuję dzieci 2-3 letnie na spacerach ze smoczkiem w buzi, wygląda to okropnie.

Gość Mamusia Alusia
A mój synek w 8-mym miesiącu, jak mu zaczęły ząbki wychodzić, odrzucił smoczek i gryzaczkow tez nie uznaje, teraz zaczął 10ty miesiąc i smoczek służy do podrzucania .

Gość gość
18miesiecy jak odrzuciła smoczek to mleko z butelki przestała pic automatycznie i dawałam jej płatki z mlekiem i je cały czas juz tak a butelki nie chce widziec

Gość gość
u mnie ok 13 miesiecy corka miala. Sprobuj najpiew w dzien zabierac smoka I patrz jak dziecko reaguje. jak nie teskni tak mocno to w nocy az taki problem tez nie powinien byc

Gość gość
Mamusia Alusia A mój synek w 8-mym miesiącu, jak mu zaczęły ząbki wychodzić, odrzucił smoczek i gryzaczkow tez nie uznaje, teraz zaczął 10ty miesiąc i smoczek służy do podrzucania . llll pisałam powyżej, że jak miał 13 miesięcy ale ok. 8 też mieliśmy okres że nie chciał smoczka a ja głupia kupiłam inny kształt i proponowałam aż synek wziął. Teraz pukam się w głowę PUK PUK ;) Przede wszystkim nie dawać dzieciom do chodzenia, tylko do spania, później nie są aż tak uzależnione.

Gość gość
Jakies 7 mcy, zeby wychodzily, gryzl zamiast ssac, to jak juz sie wychemral to nowego nie kupowalam