Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam do was pytanie

Co sądzicie o tatuażach w obecnych czasach?

Polecane posty

Gość gość
Poznałem ją w internecie, pisaliśmy i skejpowaliśmy kilka miesięcy zanim się spotkaliśmy. Z początku nawet nie wiedziałem jak wygląda :P

Gość gość
Niestety moda na tatuaże rozplenia się coraz bardziej. Dla mnie jako mężczyzny najbardziej niezrozumiała i wręcz odrzucająca jest moda na dziaranie sobie różnych napisów :( czasem jakieś sentencje po angielsku francusku a nawet łacinie, czasem imiona (widziałem taką co miała chyba imiona i daty urodzenia dzieci), w najbardziej prymitywnej wersji wygląda jak nabazgrane długopisem na skórze... może komuś się takie rzeczy podobają, ja pozostanę przy swoim zdaniu :(🖐️

Gość gość
Najprosciej bedzie po prostu nie patrzec. Dobrze zrobione napisy wygladaja moim zdaniem fajnje, ale nke zrobilabym sobie.

Gość gość
Mi też się podobają niektóre napisy, jakiś drobny na nadgarstku/udzie/biodrze może wyglądać bardzo fajnie.

Gość gośćssd
Są dla idiotów bez osobowości których całe życie wewnętrzne można wyrazić jednym rysunkiem albo zdaniem

Gość gość
Napewno nie dla ograniczonych polmozgow jak ty palancie :)

Gość gość
Czyli mam vogate wnetrze bo mam duzo tatuazy? :D

Gość gośćmarian
Obraziłeś się bo całe twoje życie wyraża się w "pamiętaj słowa matki. Zjedz mięso, zostaw ziemniaczki" i ktoś pierwszy raz ci uświadomił jaki jesteś ograniczony umysłowo?

Gość gość
Już się polskie wiesniaki odzywaja :D Jak smutne zycie trzeba miec zeby tak kogos oceniac bo ma tatuaz, az mi ciezko sobie wyobrazic jak ograniczony umysl musi miec taka osoba.

Gość gość
Akurat to prawda, ze facet jest ograniczony. Zaklada, ze czyjas cala osobowosc to jest to co widac. Taki typ ktoremu sprzedawali lewe dekodery tylko dlatego, ze sprzrdajacy mial garnitur.

Gość Kassyna
ile tu bólu d**y tępaków którzy malują się po skórze żeby na siebie zwrócić uwage, bo niczym innym nie potrafią XD Jak ludzie pierwotni..

Gość gość
a ty czym na siebie zwracasz uwagę? Prymitywnym zachowaniem?

Gość gość
Kassyna dziś A ty po co codziennie kladziesz makijaż na swoj pusty łeb? Pewnie żeby zwrócic na siebie uwagę bo nic innego sobą nie reprezentujesz

Gość gość
Bezmyślnością jest dziaranie, bo myśli się tylko o tu i teraz. Dochodząc do 40tki trzeba je albo poprawiać (co często nie daje pożądanego efektu), albo pogodzić się z faktem, że będzie wyglądał coraz gorzej. Będzie wymagał efekt starzenia skóry, a rysunek będzie coraz bardziej pomarszczony. Niestety kiedy się odwidzi pozostaje albo usunięcie chirurgiczne, albo laserowe. Niestety laserowe choć mniej inwazyjne, jest cholernie bolesne, bo polega na wyołaniu eksplozji komórek z barwnikiem i nie jest zabiegiem jednorazowym. W zależności od postępów wykonać trzeba min. 2 i więcej wyświetleń.

Gość gość
Mam 40 lat i tatuaż, który ma się wciąż dobrze.

Gość gość
Np w Anglii mnóstwo ludzi ma tatuaże od sprzedawcy po dyrektora. Nikt tam się nie podnieca czyimś tatuażem jak polactwo.

Gość gość
Już niedługo. Kiedy tylko skóra zacznie się marszczyć, obraz zrobi to razem z nią.:(

Gość gość
gość dziś - ale skąd wiesz, że o tym nie myślą? Może to ty jesteś z tych co nie wie jak się będzie starzeć?

Gość gość
Nie dość że kojarzy mi się z kryminalistami to kompletnie nie rozumiem sensu bezwzględnego trwałego szpecenia swojego ciała. Na mnie robi to odrażające wrażenie. Nie pojmuję co w tym jest "pięknego"

Gość gość
Ciężko jest wytłumaczyć co jest w tym pięknego. To tak jak z obrem - jeden będzie się zachwycał, a inni stwierdzi, że to tylko namalowany wazon i nic fajnego

Gość gość
obrazem* - klawiatura mi się chyba zacięła

Gość gość
gość wczoraj Nie dość że kojarzy mi się z kryminalistami V Jakbym babcię czytała.

Gość gość
Krytykujący tatuaże to zakompleksieni wyborcy PIS, co was kmiotki obchodzi co kto robi z własnym ciałem, zróbcie porządek ze sobą, zrzućcie kałduny.

Gość gość
Nie krytykuję, tylko wyrażam swoją opinię :P

Gość gość
Zalezy ktory komentarz jest twoj

Gość gość
Do Szanownej Pani z 12.04 Ja jestem tym facetem z wczoraj z 21.35, akurat nie jestem babcią, mam wyższe wykształcenie ale istotne jest to, że zjeździłem plaże po całym świecie od Chorwacji po Australię i naoglądałem się wszelkich możliwych tatuaży. Musisz rozróżnić dwie rzeczy. Delikatny, estetyczny symbol na kobiecej ręce od zamalowania na granatowo -fioletowo całego ciała. A do tego już szczególnie w krajach Beneluksu dochodzi. Czy jak przybędzie ci lat poczujesz się dobrze publicznie w stroju kąpielowym z zapapranym w 90% na fioletowo ciałem? A że wspomniałem o kryminalistach to z prostego powodu, bo status recydywisty w kryminale odzwierciedla symbolika w tatuażach. Każdy może robić ze swoim ciałem co chce, tylko że nie jest to fryzura, którą można zgodnie z modą co roku zmieniać.

Gość gość
Skoro rzucamy wykształceniem i obyciem... Mam bardzo dobre wykształcenie, pracuję w jednej z największych korporacji na świecie. Zwidziłam sporo plaży - niestety póki co tylko na naszym kontynencie (ale mam czas i zamiar nadrobić). Robiąc sobie tatuaże (a mam ich dużo, będzie jeszcze więcej) brałam pod uwagę proces starzenia. Wiem, jak wyglądają starsze ciała i prawdę mówiąc tak, będę się dobrze czuła. Zastanów się przez chwilę dlaczego kobieta miałaby się źle czuć "na starość" mając wytatuowane ciało (o jakiej starości mówimy?) Jako emerytka nie będę raczej biegać w szortach, bo słabe krążenie mi na to nie pozwoli. Poza tym w tym wieku mam nadzieje mieć solidnie wywalone na standardy piękna. Jako kobieta w średnim wieku? Mam nadzieję jednak nie ulec presji wiecznej młodości i chęci wyglądania jak supermodelka w wieku 40 czy 50 lat. Nie będę tak wyglądać bo już teraz żadna ze mnie Kate Moss. Dalej będę sobą więc tatuaże dalej będą na miejscu.

Gość gość
gość dziś Do Szanownej Pani z 12.04 X To ja. :-) Myślę, że tatuaż, jego wielkość, kolor i motyw to sprawa indywidualna i nie ma co o gustach rozmawiać. Nie mam przeszłości kryminalnej, za to dobre wykształcenie i niezłą pozycję, wydziarana jestem solidnie bo lubię i tyle. Mój facet jest jeszcze bardziej wzorzysty :-p Żyjmy jak nam pasuje i bądźmy sobą. Opinią publiczną przejmują się słabi i bezbarwni

Gość fifunkaa
ja osobiście tatuaże bardzo lubię i sama mam kilka :) najważniejsze to trafić do dobrego studia. Ze swojej strony szczerze polecam Jah Love Tattoo w Warszawie . Zespół tworzy kilka osób ale ja zdecydowanie najczęściej zapisuję się do Anety, tu znajdziecie kilka jej przykładowych prac https://www.facebook.com/pg/studio.tatuazu.warszawa.tattoo/photos/?tab=album&album_id=10154815635066226 . Świetna kreska, idealne konturowanie i cieniowanie.