Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, czy wykształcenie chłopaka jest dla was priorytetem?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Mam taki problem, bo ostatnio mam "wysyp" nowych wielbicieli. Normalnie bym się cieszyła, ale martwi mnie to, że są to albo szczyle w moim wieku albo studenci socjologii czy innego badziewia. Nie mam ochoty spotykać się z facetami, którzy nic nie mogą mi zapewnić. Może to chamskie, no ale z czym oni do mnie startują? Są bezczelni i zapewniają, że dadzą mi to, czego nikt inny mi nie dał. Haha, byłam w trzech poważniejszych związkach, raz ze studentem medycyny, a teraz podbija do mnie taki socjolog? Już na śmiech mnie bierze. Ja wiem, że nie ocenia się ludzi w taki sposób, ale co można powiedzieć o 24-letnim studencie socjologii, który jest na utrzymaniu rodziców? No może i fajny, ale co z tego? Wolałabym już chłopa, który coś sensownego robi np. jest hydraulikiem albo spawaczem. Co o tym myślicie?

Gość gość
Myślę że jesteś niepoważna, wciąż głupia. Człowieka ocenia się po tym, jaki jest a nie co studiuje :D

Gość gość
Po co mam pakować się w poważny związek z typem, z którym będę klepać biedę? To już wolę być sama.

Gość gość
Szukasz miłości czy interesu? Nie znoszę takich ludzi. Zadaję się z ciekawymi ludźmi, debili trzymam z daleka od siebie. Znajdź sobie podobnego i won.

Gość gość
Klepać biedę, aż tak niezaradna jesteś? :D Szkoda z tobą pisać. Znajdź sobie bogatego typa i prostuj z nim jego banana. Twoje życie, po co szukasz oceny? Spodziewałaś się celującej? Bez jaj ;-)

Gość gość
Z miłości nie da się wyżyć, a u mnie głównym kryterium w ocenie faceta jest jego zaradność. Nie mówię, że ma być super wykształcony, ale obrotny.

Gość gość
w jakim jesteś wieku. co studiujesz/ masz zamiar studiować?

Gość katerincia z malopolski27
z twojej wypowiedzi wcale nie wynikalo ze chcesz miec obrotnego faceta, tylko takiego ktory ma duuuuuuzo kasy. Nigdy nie wiadomo co taki student socjologii bedzie w zyciu robil, poza tym majac 24 lata ma jeszcze czas na dorobienie sie i moze miec wiekszy luksus w zyciu niz ten student medycyny. A na koniec dam ci dobra rade, nie zeruj na innych mezczyznach tylko sama sie wyksztalc i badz samowystarczalna.

Gość gość
Mam dopiero 20 lat, więc nie chcę się pakować w poważne związki, no chyba, że rzeczywiście warto, bo facet ma przed sobą perspektywy. A z takim socjologiem co mnie czeka? Studiowałam, ale nie podobał mi się kierunek, teraz zmieniam na pewien techniczny. Jak się nie uda to pójdę do pracy i spróbuję za rok.

Gość gość
na pewien, czyli na jaki? jesteś tu anonimowa, nikt Cie nie pozna, możesz pisać otwarcie

ty nie piszesz o wykształceniu, tylko o widokach na kasę to dwie różne rzeczy

Gość gość
Elektronika i telekomunikacja tudzież inżynieria biomedyczna.

Nie lubię kobiet,które same nic nie mają a od faceta Bóg wie czego oczekują.Nigdy w życiu nie będę na garnuszku faceta!Masz również 2 rączki i mózg(chociaż?)to sama się martw o siebie.A Ty co studiujesz?Ile zarabiasz?

Gość gość
Ale ja nie chcę być na garnuszku faceta. Chcę skończyć dobre studia. Niepotrzebny mi typ, który będzie na mnie żerował.

Gość gość
W ogóle nie chcę na razie żadnego faceta, ale ci naiwniacy myślą, że jestem taka biedna i niedopieszczona i że brak mi miłości. Jak dla mnie miłość to fikcja, u mnie zazwyczaj mija po pół roku związku.

Jesteś młoda i nie masz pojęcia o miłości.Tyle.Prawdziwa miłość to nie kasa,to nie siedzenie w super domu,w fajnym aucie,w mega modnych ciuchach ale w ciszy.Znam takie babki jak Ty,które wszystko mają a w oczach mają ogromną tęsknotę i zazdrość gdy przytulam czy całuję bliską mi osobę.

Gość gość
Patrzę na moich rodziców i co widzę? Może kiedyś między nimi była miłość, a teraz kłócą się wciąż i wiecznie gadają o kasie, a za wiele nie mają. Wolę żyć inaczej. Nawet samotnie.

Gość gościnejszon waaa
Ostatnio miałam chłopaka który skończył zawodówkę, pracował w fabryce. Dość szybko wyszły różnice w wykształceniu: on trochę się wstydził przebywać w towarzystwie moich znajomych. Mnie uważał za bardzo mądrą, a pod tym względem jestem raczej przeciętnym człowiekiem, po prostu nie miał okazji poznać tych inteligentnych, a ja owszem - widziałam wiele osób mądrzejszych od siebie. Nie mogłam z nim normalnie rozmawiać, bo często musiałam tłumaczyć znaczenie niektórych słów. To nie jest tak, że był jakiś głupi, po prostu szybko skończył edukację i się nie rozwijał pod tym względem. Wolałabym już tego wspomnianego socjologa.

Gość gość
wspolczuje ci. moja matka ma 54 lata, ojciec 48 i sa zgranym małżeństwem od ponad 20 lat... jeżeli wyciągasz wnioski tylko na podstawie historii najbliższych tobie osób i tylko na podstawie własnych (bardzo ubogich) doświadczeń, to jesteś głupia. serio, musisz mieć niskie iq, być bardzo ograniczona intelektualnie.

Gość gość
a ja się autorko Tobie nie dziwie i podejrzewam ,że większość postów tutaj piszą faceci :D Faceci są beznajdziejni , r*chać to chcą najlepiej modelki i proszę was dziewczyny ...nie mówcie o prawdziwej miłości bo dla faceta takie coś nie istnieje ....sami chcą przebirać tylko w tych ładnych ( na brzydką sie nie spojrzą o nie) a i tak pod koniec i tą ładną zdradzą...dlatego dziewczyno miej wymagania ...skoro oni moga to czemu nie my ;) ?

Gość gość
to bardzo ciekawe, bo mój facet jest ładniejszy ode mnie. kochamy się bardzo. wspołczuję i autorce i tej dziewczynie powyżej:)

Gość gość
tiaaaaa....prawdziwa miłość :D faceci nie kierują sie przy doborze partnerki miłością tylko patrzą się na wygląd. Nie ma czegoś takiego jak miłość. Jest wymiana handlowa - uroda u kobiety za kase u faceta. Ci biedni bardzo chętnie powymieniali by swoje niedoskonałe dziewczyny na lepsze modele ale ich na to nie stać ;)

Gość gość
taaa ...znałam takich co bardzo sie kochali :D i już sie nie kochają...

Gość gość
moj narzeczony jest apikantem sędziowskim, ma 3800 na rękę, ja kończę studia, nie pracuję, mieszkam u niego, on mnie utrzymuje. zakochalismy sie od pierwszego wejrzenia. na początku go odtrącalam, bo za ladny, bo pochodzi z inteligenckiej rodziny... mezalians. poznaliśmy sie jeszcze na studiach. jesteśmy razem 4 lata, za 2 miesiące ślub. autorko, nie zwracaj uwagi na te ubogie emocjonalinie, nieszczęśliwe, wykorzystane kobiety. może kiedyś 'ciebie spotka coś takiego, w każdym razie zyczę Ci tego, bo to zupelnie zmienia czlowieka.:)

Gość gość
nie byłabym pewna czy te posty powyżej pisza kobiety :D nagle wszystkie mają doskonałych partnerów i w ogóle pieniądze nie są im do niczego potrzebne bo żyją samą miłością :D na pewno to piszą kobiety...:D albo po prostu zazdrosne ,że są z cieciem od 10 lat i już nie mogę liczyć na złapanie lepszej partii :D

Gość gość
Jestem autorką i też się dziwię, że tak zostałam objechana :D No przepraszam, ale od kobiet to się wymaga, by dbały o siebie, miały taki i taki makijaż, potrafiły gotować, najlepiej były dziewicami itp. :) A ja od faceta wymagam, by był zaradny życiowo. Socjologia... kto w tych czasach kończy takie studia, po co? Co taki facet umie?

Gość gość
makijaż i dziewictw to małe miki :O faceci to wymagają by kobieta pracowała zawodowo , wyglądała jak modelka , po robocie robiła im obiadek i zamiatała całą chatę a pod koniec dała d**y bo przecież im sie należy :O a pomijając to , to ja rozumiem ,że to dla Ciebie priorytet ale wiesz...przystojny lekarz czy prawnik z nieba nie spadnie ...sama musisz wbić sie na taką uczelnię ,zeby mieć okazje poznać takowego.

Gość gość
Pisałam wcześniej, że jako maturzystka spotykałam się z o 5 lat starszym studentem medycyny. Lubiłam go, ale fajerwerków nie było. Pojawił się mój rówieśnik z ekonomii, zamotał i zostawiłam tamtego dla niego. Obiecywał wielką miłość, ale nie wyszło. Dlatego teraz wkurzają mnie te cwaniaczki, które wiele obiecują. Wydaje mi się, że gdybym została z tamtym poprzednim chłopakiem to z czasem bym go pokochała, ale posłuchałam się szczyla w moim wieku i uwierzyłam, że go naprawdę pokocham. Niestety mama miała rację, ten związek od początku nie miał przyszłości. Dlatego teraz jestem taka rozgoryczona i wkurza mnie to wszystko.

Gość gość
autorko piszesz bardzo nie mądrze... można mieć faceta po zawodówce a z głową do interesów z resztą powinnaś być niezależna i sama pracować!!!