Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

standard polskich mieszkań

Polecane posty

Gość gość

byłam wczoraj u znajomych w ich nowym wynajmowanym mieszkaniu - moim zdaniem właścicielka powinna się wstydzić coś takiego wynajmować - cieknie zlew, plamy na ścianach, przypalona pralka - jednym słowem jakiś żart a nie mieszkanie... macie podobne doświadczenia?

Gość gość
Mam zupełnie inne - bydło, które wynajmowało u sąsiada z góry, wyprowadzając się, pobrudziło i podrapało ściany na klatce schodowej, na płytki wylało jakieś świństwo w rezultacie czego są trwałe ślady. I takie mam zdanie o wynajmujących - póki nie mają swojego - nie szanują cudzego.

Gość gość
jak się jest młodym to często to jedyna opcja na usamodzielnienie, ale jednak własne mieszkanie to zupełnie inna sprawa

Gość gość
niestety niektórzy nie biorą pod uwagę, że ludzie chcą się czuć jak u siebie, nawet w wynajmowanym. przez kilka lat wynajmowałam mieszkania w szczecinie, ale aż tak słabego standardu jak opisujesz to ja nie miałam. chociaż i tak jest zupełnie inaczej jak przeprowadziłam się na małe błonia i od pół roku jestem na swoim - wszystko mam urządzone po swojemu, mieszkam w ładnej okolicy, fajnym budynku (nawet w 2-piętrowym bloku mam windę) i w końcu czuję, że jestem u siebie w domu

Gość gość
Nie wiedziałam, że w tak niskich blokach zdarzają się windy - fajna sprawa, ja u siebie muszę się wdrapywać na 5. piętro...

Gość zocha8787
Ja wychodzę z założenia, że jak się komuś oddaje do wynajmu i bierzr za to kasę, to trzeba chociaż jakieś minimum zachować. Nie mówię tutaj o złotych klamkach i salonach rodem z Luwru, ale jakieś meble typu Ikea czy działający zlew to chyba jednak nie są za duże wymagania...

Gość gość
Na zachodzie cos takiego byloby nie do pomyslenia. To akurat prawda, ze lepiej ciasne, ale wlasne, przynajmniej z nikim sie nie trzeba uzerac w trakcie wynajmowania

zanim coś wynajmiesz, to to oglądasz jeśli nie odpowiada ci standart, to nie bierzesz proste inna sprawa, że też ludziom (wlaścicielom) nie wstyd pokazywac takie prawie meliny no, ale jednym nie wstyd wynajmowac syfu, innym nie wstyd kraść ja wynajmowałam kilka mieszkań i w sumie nie miałam problemu ze standartem jak było ładniejsze, kosztowało więcej jak byleco, to taniej kwestia wyboru i możliwości finansowych oczywiście

Gość MyślicielXXIwieku
Świat byłby piękny, gdyby ludzie oddawali cześć Bogu, biorąc przykład z aniołów i żyli według odwiecznego i doskonałego Prawa Miłości.