Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MyślicielXXIwieku

Dlaczego ludzie nie wierzą?

Polecane posty

Gość Herr Piecia Goras
Ania, Pismo św. napisali przyprowadzeni za ryj biskupi, bo cesarz Konstantyn nie mógł już zapanować nad tym wariactwem i chciał to wariactwo wykorzystać w swoim celu, stąd jego sen o tym, że zwycięży pod tym znakiem. A tak, trzeba przyznać, że Żyd , Paweł z Tarsu miał pomysł, założyć taką firmę co trwa dwa tysiące lat, z takimi finansami....

Gość Herr Piecia Goras
myśliciel, ty już pewno myśliwym jesteś, biedaku

Gość MyślicielXXIwieku
Wiara katolicka jest wiarą żywą. Potwierdzają to miliony świadectw osób nawróconych, uzdrowienia, wobec których medycyna rozkłada ręce, cuda Eucharystyczne, objawienia prywatne. Przykładów i powodów, aby trwać w wierze katolickiej (jedynej prawdziwej) mamy aż nadto.

Gość mysliciel- diabel tez wiele mo
ze a skoro jest czarno na bialym napisane zeby czegos nie robic a kk to robi to trzeba byc chyba glupim- bedac osoba wierzaca i kochajaca Boga- aby to robic.. Jesli modlisz sie do jakichs przedmiotow grzeszysz przeciwko BOgu i tyle.

Gość ania12345555555
żeby było jasne:osobiście nie stoję w opozycji z żadną wiarą, wychowałam się w wierze katolickiej ale bliżej mi do protestantów, nie umiem i nie chcę modlić się do nikogo innego, człowieka nazywać Ojcem Świętym skoro dla mnie Ojciec Święty jest tylko jeden ten najwyższy, tam w niebie, nie modlę się do Marii, nie odmawiam różańca ponieważ tego nie czuję... nie chodzę też regularnie do kościoła, odmówiono mi bycia chrzestną, za to została nią moja kuzynka która mieszka ze swojim chłopakiem, czy jest bardziej święta ode mnie? kto wie? ja się modlę spontanicznie swojimi słowami,czytam Biblię, wierzę w Boga, mam nadzieję na lepsze jutro dla ludzi, na to że kiedyś przestaniemy się zabijać i kłócić o to, kto ma rację, kto z nas wierzących zostanie zbawiony według mnie każdy kto wierzy sczerze w Boga i jest z nim blisko. Nie ma znaczenia:katolik,protestant czy osoba zupełnie wyzwolona spod jarzma denominacji. To naprawdę nie ma znaczenia.

Gość Herr Piecia Goras
Szczytem współcześnego poradnictwa jest fundamentalizm religijny. Zjawisko z gruntu dzisiejsze. Oferuje zestaw rad ostatecznych, które zwalniają z męki wybierania na własny rachunek. Oferują wolność od wolności. Fundamentalizm w bonusie daje coś jeszcze, zwolnienie z odpowie- dzialności za własne czyny. Odkąd jesteś JEGO narzędziem. Każda podłość i postępek uczynione w jego imieniu, będą ci wybaczone, nie ponosisz wszak winy za treść boskich nakazów, choćby wymagały zbrodni. Jeśli Bóg istnieje wszystko jest dozwolone. Zygmunt Bauman x x Ty nie jesteś myśliwy ty jest fundamentalista

Gość Herr Piecia Goras
tak, to ten Bauman, którego musiał słuchać narodowego bluzgu na uniwersytecie we Wrocławiu

Gość gość
a dlaczego ludzie nie wierza?

Gość gość
dlaczego ludzie wierza?

Gość ania12345555555
a dlaczego ty nie wierzysz?

Gość gość
te wszystkie objawienia i inne bzdety to jest po prostu nic innego jak albo choroba psychiczna, nie chce tu nikogo obrazac, ale przejdzcie sie do szpitala psychiatrycznego, co trzeci schizofrenik ma chorobe na tle religijnym, lub tez zwyczajna nadinterpretacja pewnych faktów. Ja nie wierze w duchy, objawienia, nigdy w zyciu zadnego ducha nie widziałam. Nawet psychiatrzy ludziom chorym zalecaja unikanie kontaktu z ezoteryka, r****mi religijnymi, fantastyka, itp bo to im pogarsza z reguły stan. Moja tesciowa jest głęboko wierzaca, opowiada w kółko o duchu co widzi w swoim pokoju na scianie- jest to po prostu cień (!), ale dla niej to duch, mieszka na osiedlu, naprzeciw kilka bloków co rzucaja setki roznych dziwnych swiateł, a ona jak widzi cien to dla niej duch, dla mnie - cien to cień. Ostatnio widziała co a"la UFO nad osiedlem- okazało sie lampionem co ludzie zapalaja przy slubach... To jest wszystko kwestia interpretacji. Rak- organizm moze sam go zwalczyc - jak ktos jest w temacie to wie, ze u wielu osób skutkuje kuracja wit b17, albo głodówki oczyszczajace..., czasem ogranizm sam z siebie jak jest silny moze go pokonac... dla osoby niewierzacej wyzdrowienie wiaze sie z po prostu siła organizmu, ktos wierzacy wymysli ze to dzieło boga... ten swiety co go nie było w rzeczywistosci, o którym wczoraj pisałam, tez dokonywał licznych cudów te setki lat temu... lol Do czestochowy tez przybywa dzien w dzien tysiace wiernych, i dlaczego co drugi nie zdrowieje? Ktos w ogóle tam wyzdrowiał cudownie ostatnio? Ja nigdy nie widziałam niczego podobnego

Gość jak chcesz jakies cuda
to poczytaj o B.W Branham-ie

Gość Ayesha89
Moja wiara jest mocna. Jestem muzulmanka i bardzo dobrze mi tym... hah zaraz sie posypia obrazliwe kometarze, ale nie dbam o to :) pozdrawiam serdecznie

Gość gość
Dlaczego ludzie nie wierzą? bo maja niski iloraz inteligencji

Gość ania123455555555
ja tutaj w tym komentarzu powyżej na temat duchów I objawień widzę tylko jedno; nie potrafisz się do tego ustosunkować ponieważ nie czytasz Biblii gdybyś czytał/a biblię wiedziałbyś że diabeł ma moc dokonywać cuda, w tym również uzdrowienia to, że nic nie widziałeś nie znaczy że to o czym się tyle mówi I pisze książki i kręci reportaże -nigdy się nie wydarzyło gdybyś to zobaczył uwierzyłbyś ale też uwierzyłbyś że to pochodzi od Boga, uwierzyłbyś w Boga, tymczasem w Biblii wyraźnie jest napisane żeby być bardzo ostrożnym gdyż diabeł też przybiera postać anioła światłości dlatego na wszelki wypadek odsyłam do najważniejszej lektury I do modlitwy byśmy umieli rozeznawać tego typu zjawiska czy pochodzą od Boga,czy od diabła

Gość znajoma.25
MyślicielXXIwieku, podoba mi sie co piszesz :) moge spytac skad jestes i ile masz lat?

Gość ania123455555555
a co do teściowej-ma kobieta wyobraźnię,nie powiem kiedyś pewien mnich powiedział, że diabeł mieszka właśnie w naszej wyobraźni widać dużo w tym prawdy ;)