Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to zatrucie ciążowe..błagam pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Hej mam pytanko,otóż z reguły mam niziutkie ciśnienie 90/50 ale puls od kilku dni wynosi 90-100,drugim moim obawem są strasznie opuchniete stopy(kostek nie widać),opuchlizna nie schodzi po zimnej kąpieli czy całodniowym odpoczynku..nogi non stop mam jak balony. bardzo martwi mnie to czy moga to byc objawy zatrucia ciazowego,dodam ze wyniki z moczu mam kiepskie,do pooprawki nonstop..bardzo sie boje..pomózcie mi jesli potraficie. zaczynam 37tc i nie wiem co dalej robic,a wizyte u lekarza mam w czwartek.

Gość gość
spuchnięte stopy czesto maja kobiety w ciąży. Gdybys widziała stopy mojej bratowej pod koniec ciąży to by Ci oczy wyszły...normalnie balony nie stopy. To nie jest objaw zatrucia ciążowego. Nie masz się czym martwic. Trzymaj stopy czesto w górze oparte na pufie czy czymś

Gość gość
ja mialam stan przedrzucawkowy i podobne objawy do twoich wiec ci cos powiem: mierz cisnienie 2-3 razy dziennie i stan na wage :) u mnie bylo tak: opuchlizna tj u Ciebie, jeszcze mialam twarz spuchnieta. Nie mialam cisnieniomierza nie mierzylam cisnienia. Wizyta a tu 6kg na plusie w 4 tygodnie, skierowanie na badanie moczu-wyszlo bialko we wtorek do szpitala w srode wieczorem przewozili mnie do innego i po kilku godzinach dokladnie w czwartek o 3 zaczeli mnie szykowac do cesarki Maly urodzil sie 3:25 a z cisnieniem u mnie wygladalo tak: wizyta we wtorek tydzien wczesniej cisnienie ksiazkowe ale przez ta wage mialam je mierzyc wiec zakupilam cisnieniomierz wrocilam do domu nie minela nawet godzina cisnienie 135 chyba jakos no ale to pewnie cisnieniomierz walniety ale mierzylam i zapisywalam na drugi dzien 140/90 i co dzien troche wyzsze w poniedzialek zobaczylam wyniki w internecie od razu wydrukowalam i biegiem do lekarza. Skierowanie szpital- w srode zalozyli mi urzadzenie ktore mierzy cisnienie co 15 minut a po 24h drukuja wyniki ale mozesz widziec tez cisnienie na monitorku... I nie uwierzysz czulam sie tak ze bym biegac mogla a cisnienie bylo nawet 220!!! U mnie oznakami stanu przedrzucawkowego bylo: cisnienie waga opuchniecie. Trzymaj sie i dmuchaj na zimne ale zeby Cie rozweselić: mój syn ma 5,5 mca i z wcześniactwa zostało mu tylko to że robi wszystko 4 tygodnie później i byłam w tym samym tygodniu co Ty-35 skonczony

Gość gość
jw

Oczywiście że opuchnięte stopy to normalne u kobiet, ale jak dochodzi do tego wysokie ciśnienie to już może być zatrucie ciążowe, Ja tak miałam w pieszej ciąży koło 34tyg, wysokie ciśnienie, opuchnięte stopy i od razu pojechałam do lekarza to dostałam tyle lekarstw co przez całą ciąże nie brałam, mierzyłam codziennie ciśnienie, brałam lekarstwa i zastrzyki i co drugi dzień ktg i tak było z 3 tyg , aż pewnego dnia zaczęły mi się robić mroczki przed oczami to ja znowu od razu tego samego wieczora do lekarza a na drugi dzień miałam cesarkę - dziecko ma 3 latka i zdrowe a od razu po cesarce od razu ciąnienie w normie. Także tego nie lekceważ i może zadzwoń do lekarza i powiedz jaka sytuacja