Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wiecie co? jako dziecko jadłam kanapki z...

Polecane posty

Gość gość
uwielbiam chleb z cebula , z solą i pieprzem, chleb z cukrem też jadłam i ze smalcem, a pamiętacie ciasto na makaron pieczone na piecu węglowym,to był rarytas i tego nie mogę teraz zrobić

Gość gość
Tak ,to się nazywało podpłomyki, pyszne były babcia zawsze mówiła,że musi robić dwa razy więcej ciasta przez nas.

Gość gość
chleb z ketchupem

Gość gość
Całe nasze podwórko zajadało się chlebem ze smalcem i cukrem - jakie to było pyszne! Jakd ziś wspomnę o tym to na wymioty mnie bierze, ale wtedy niebo w gębie.

Gość gość
Pomidory z nutella

Gość gość
nie moge zasnac tak podplomyki i jeszcze zwykle ziemniaki krojone w talarki i smazone na goracej blaszce z pieca

ja nadal jem kanapki z maslem i musztarda, albo z przecierem pomidorowym i cebula Lubie tez kanapki z maslem i miodem, z cukrem juz dawno nie jadlam w sumie lubie podjadac kostki rosolowe, jak podpiekam chleb to grubo go tre czosnkiem i na to kechup

chleb moczony w jajku z sola i na patelnie - tak tez lubie czasem zjesc mortadele czy jak to tam sie pisze dalej sobie robie w jajku i z bulka tarta :D jak robie kotlety mielone to polowe miesa mielonego surowego zjadam z chlebem

Gość gość
uwielbiam placki ziemiaczne moglabym je jesc na okraglo.w mlodosci w niedziele w moim domu byla zawsze smazona cebula na sniadanie z jajkiem.w piatek cieniutkie nalesniki,ja z kolei jadlam bulke wroclawska z serem i pazstetem z drobiu,,na obozach harcerskich smakowaly mi bardzo kanapki z mortadela,, pamietam mleko w tubie kupowane w sklepiku w pobierowie nad morzem ech wspomniwnia

Gość gość
uwielbiam placki ziemiaczne moglabym je jesc na okraglo.w mlodosci w niedziele w moim domu byla zawsze smazona cebula na sniadanie z jajkiem.w piatek cieniutkie nalesniki,ja z kolei jadlam bulke wroclawska z serem i pazstetem z drobiu,,na obozach harcerskich smakowaly mi bardzo kanapki z mortadela,, pamietam mleko w tubie kupowane w sklepiku w pobierowie nad morzem ech wspomniwnia

Gość gość
chleb ze smalcem i musztarda uwielbiam po dzis dzien :)

Gość gość
mortadele w jajku i bulce znam jadlam moze w2iecej niz 10 lat temu smakowala z mloda kapusta choc teraz nie wzielabym do ust czuje wstret wiem z czego robia .jak bylam mala pamietam jak w misce byly zywe czarne raki,pozniej babcia je gotowala choc tego nie widzialam nie pamietam zebym jadla.

Gość gość
"Chleb z masłem i ze solą" - moja potrawa nr 1 z dzieciństwa :)

Ja się zawsze dziwiłam, jak moja znajoma może chleb z żółtym serce smarować po wierzchu musztardą. Spróbowałam i mi smakuje:)

Gość chyba ortografii
Najdziwniejsze to było jak mój brat 5letni wówczas jadł tylko chleb z dzemem wisniowym i ogorkiem malosolnym przez jakiś tydzień. Jakoś go tak naszlo wtedy ale do dziś jak ma już 42 lata nie może patrzeć na dżemy