Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przesypianie nocy przez niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Czy jak wasze niemowlaki zaczely przesypiac cale noce to w ogole sie nie przebudzaja? Nie szukaja np"cycka",smoka czy butelki?moj spi ogolnie cala noc,ale czasem przez sen zaczyna wlasnie szukac. Dostaje butelke z woda,popije i spi dalej.czasem dam mu smoka,ale za chwile wypluwa i szuka dalej. Ma 5 miesiecy.

Gość gość
Zapomnialam dodac,ze.nawet oczu nie otwiera,pije na spiocha. Uspokaja sie i spi dalej.

Moja jak miała 3 miesiące i przesypiała już całe noce, to nie budziła się nawet na picie. Jak zasnęła ok. 18 to budziła się ok. 6 rano.

Gość gość
Cóż, moja córka na juz 20 miesięcy i żadnej nocy nie przespała całej. Zawsze się budzi na jakieś picie

tzn. może i się budziła, ale oboje z mężem spaliśmy, więc nie wiem :D w każdym bądź razie nie kręciła się, nie płakała ani nic..

Gość gość
No to tylko pozazdroscic:)ale moze jestesmy na dobrej drodze. Bo jak wczoraj napil sie wody po 23 to potem po 4 zaczal sie wiercic.

Gość gość
hej, moja ma teraz 9m. i budzi sie nad ranem na mleko i spi dalej. generalnie ma dosc mocny sen, ale zanim dobrze zasnie, to szuka smoczka. jak miala 5 miesiecy, to budzila sie 2 razy na jedzenie i nie dawala sie oszukac ani woda, ani smoczkiem..

Gość gość
Nie rozumiem tego pojenia wodą. Dlaczego nie karmicie niemowlaka, jak budzi się głodny w nocy? Moja córka ma 6 miesięcy i budzi się około 2 razy w nocy.

Gość gość
Dlatego ze w ciagu dnia wypija tyle mleka ile potrzeba,to raz,po drugie na mm zalecana jest jedna dluzsza przerwa w karmieniu,by zoladek odpoczal to dwa. A nawet jak probowalam podac mleko myslac ze dziecko jest glodne to byly raptem 2 pociagniete lyki i maly dalej spal,to trzy. Wiec po kiego czorta mam mu dawac jeszcze jesc? Nawet na piersi jak byl to jak sie przebudzal nad ranem to possal z 2 razy i spal dalej. Poza tym pojenie przy mm jest zalecane a nie zawsze w ciagu dnia sie uda przepoic i jezeli dziecko dostaje na wieczor przed spanie kaszke,ktora jest gesciejsza to ma prawo mu sie chciec pic.

Gość gość
Dodam,ze sama wstaje w nocy i pije rowniez. Zdazalo mi sie nawet do 0,5 litra w czasie goracych nocy.

Gość gość
moje malentwo ma 3 miesiace i od jakiegos tygodnia albo troszke wiecej spi po kapieli 4 godz albo spi godzine budzi sie na jedzenie i spi 4 potem to juz zalezy albo co dwie albo co dwie i pol albo trzy.. takze lepiej ale nie super:Pja karmie piersia , w dzien probowalam wode dawac z butelki to sie zachlysnal.. nie daje mu wody tylko piers.. no ale bede musiala go jakos nauczyc pic z butelki.. ale to juz inny temat albo zaloze albo moze ktos mi uprzejmy uprzejmie cos podpowiedziec:)

Gość gość
Moj sie budzi ok 2 razy glownie na zmiane pieluszki :) przy okazji go troche przebudze do karmienia a i tak wiekszosc czasu ma zamkniete oczy :) ale on musi jesc mleko w nocy-inaczej by wogole nie jadl. aha ma 5,5 mcy :)

Gość autorkagość
Gosciu z 23:06 powodzenia w nauce picia z butelki:) nam zajelo to 2 tyg. Bylo trudno,ale nie mielismy wyjscia. Wiele zwolennikow kp poleca jednak kubeczek albo lyzeczke. Co do zachlysniecia-moze zbyt duza dziurka w snoczku?trening czyni mistrza,u nas najmniejszy przeplyw byl na poczatek za szybki,dzis sredni czasem go denerwuje,ale z szybszym juz nie wyrabia nawet z kaszka. Kaszke musze mu podawac w smoku nacietym przeze mnie. Niby nie wolno,ale wyjscia nie mialam. Z oryginalnych lalo mu sie po brodzie i sie krztusil-kaszke dostaje plynna.lekko zageszczone mleko,sredni przeplyw blokowal sie. Synek powoli traci apetyt na mleko,boje sie ze w nocy bedziemy musieli nadganiac. Ale on niestety nie chce ciagac na spiocha. Jeszcze jakis czas temu dawalam mu butelke kolo polnocy,ale odrzucil to karmienie. Nie bylam w stanie dobudzic go na tyle by zaczal ssac. Po tych probach kwalifikowal sie do przebrania,wiec odpuscilam. Pieluchy w nocy nie zmieniamy.

Gość gość
Moje 4 miesięczne dziecko śpi od 19stej do 3. Wtedy butla i śpi do 5, wtedy przewijam i biorę do naszego łóżka i przetrzymuje do 8 :p najgorzej, że jak budzi się na karmienie, to ma wielkie oczy i jest obudzony. Stawia opór wtedy przed zaśnięciem w swoim łóżeczku

Gość gość
to ja od 3mcznego ktory spi raz 4 godz:D Najmniejszy jaki sie da byl smoczek dla noworodka:D Czy zaczac dawac swoje mleko w butelce czy juz mm i kiedy?