Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antybiotyki w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Chciałam się zapytać czy któraś z Was przyjmowała antybiotyk w trakcie ciąży, dokładnie w pierwszym trymestrze? I czy miało to jakiś wpływ na dziecko? Jestem w 7 tygodniu ciąży i niestety zachorowałam. Lekarz rodzinny przepisał mi Duomox, który mam zażywać przez 7 dni. Lekarz prowadzący ciąże również zalecił mi kurację antybiotykową.Ja jednak mimo zażywania leku cały czas mam obawy czy nie będzie miało to wpływu na dopiero co rozwijające się dziecko.

Gość gość
większa szkoda jeśli się nie leczysz niż ten antybiotyk

Gość gość
przyjmowałam Duomox w ciąży. Co prawda bardziej zaawansowanej. z ulotki: "Brak dobrze kontrolowanych badań potwierdzających bezpieczeństwo stosowania amoksycyliny u kobiet w ciąży. Amoksycylina przenika przez łożysko. Nie stwierdzono szkodliwego działania leku na płód, ale amoksycylina może być stosowana u kobiet w ciąży jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności"

Gość gość
też brałam duomox w pierwszym trymestrze (infekcja bakteryjna). teraz 27tc i wg usg wszystko w porządku.

Gość gość
tez bralam duomoks w Itrymestrze, dziecko zdrowe, jezeli ginekolog pozwolil to sie nie martw