Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ala40

Nastoletnia córka ciągle pije we wakacje

Polecane posty

Gość gość
W tym wieku bardzo łatwo sie uzależnić.

Gość Ala40
wiem tez ze moja corka d*pczy sie z mezem co robic

Gość gość
Nawet nie wiedzialam,ze takie tanie wina sa :P Niedlugo mam gosci bede musiala takowe zakupic i poprzelewac w jakies markowe butelki ciekawe czy sie skapna co pija :P hehe

Gość gość
nic nie poradzisz, ja w jej wieku regularnie uprawiałam seks. Picie też się zdarzało, później z tego wyrosłam. Im wcześniej zacznie tym szybciej jej się znudzi.

Gość Ala40
nie mam juz sil wyszla oknem z piwnicy i znowu pila ktos jest postawil bo swojej kasy nie miala ...

Gość gość
zamknij ją gdzieś ,w głuszy albo w klasztorze teraz dobry czas bo wakacje ,ale najpierw pogadaj z córką dlaczego pije bo może dziewczyna ma problem i pije aby zapomnieć .Gdzie ojciec ,bo nie wiem czy mi umknęło czy ojca nie ma czy jest?

Gość gość
Wytrzaskaj jej za kazdym razem po pysku idz z nia do psychologa postrasz ze opowiesz wszystkim dyrektorce nauczycielom calej rodzinie

Gość Ala40
niby jak mam ja sila zaciagnac do psychologa... ojciec jest ale wlasciwie to go nie ma, moj maz to pracoholik ciagle by tylko pracowal robil jakies nowe projekty a corke to ma gdzies bo twierdzi ze za 2 lata bedzie dorosla i moze robic co chce....

Gość Ala40
chce ja wziasc do psychologa ale jak jak ona sama nie wsiadzie do auta ?

Gość gość
Na 99% problemem jest jej towarzystwo. Sama odwalalam numery ale codzienne picie w domu to przegina. Najlepiej jakbys wziela kilka dni urllopu i gdzies ja zabrala.

Gość Ala40
ja nie wiem nawet z kim ona sie koleguje :( urlop juz w tym roku wykorzystalam i nie mam jak zostac w domu..

Gość gość
pewnie pije bo jej mama pisze "WE wakacje" :O Ja p*****le, kobieto przeczytaj to sobie jak to brzmi i wygląda :O

Jakie KARY konsekwentnie na nią nakładasz? Rozmowy nie pomagają, czas nałożyć sankcje. Jeśli chcesz ją uratować - musisz ją konsekwentnie ukarać. Zastanów się i napisz jaki przywilej jej zabierzesz (komórka, kasa, klucze od domu ..., łóżko). Musisz być teraz twarda jak skała jeśli chcesz ją ratować, a czasu masz niewiele.

Gość Ala40
nie ma zadnych pieniedze ale zawsze sie znajdzie jakis kolega co jej kupi... komputer jej zostawilam bo jak nie pije to siedzi przed nim, lepsze to niz picie telefonu nie zabiore bo przeciez musze miec do niej jakis kontakt, a jak by sie tak napila zeby lezala gdzies w rowie, to jak ja znalezc inaczej jak nie przez namierzenie telefonu

Gość gość
aha, czyli kary odpadaja...ok. to po co tu piszesz?

Gość Ala40
Przeciez stosuje kary co mam jej jeszcze zabrac..

Gość gość
jak Ty wychowałas corke?? mam syna 16 letniego i gdyby wypił piwo to dostałby taki wpierdal ze juz w zyciu by o piciu nie pomyslał, no ale ja tak wychowałam dzieci ze one nie mysla o takich uzywkach

Gość gość
Tez mam dwoje nastolatków sle jak bym zobaczyla u nich alkohol to tak bym geby obila az by im sie glut trzy razy dookola szyi owinal. Jestes za miekka ,d*psko przetrzepac dobrze. Macie te swoje bezstresowe wychowanie

Gość Ala40
napewno twoj syn tez pije kazdy to robi ale w mniejszych ilosciach dzisiaj zamknelam ja na klucz w pokoju i tak siedzi od rana, jutro tez tak zrobie ale co w poniedzialek, znowu bedzie pic

Gość Ala40
ehh nie wiem co to jutro bedzie maz podslunal pomysl zamknac ja w kantorku z jedzeniem nie wiem czy to dobry pomysl wypowiedzcie sie

Jak nie masz pomysłu na kare, to nie masz szans jej zmienić. W każdym większym mieście jest ośrodek terapii uzależnień - udaj się tam po poradę. Niestety, nie umiecie być konsekwentni w karach i zakazach - dlatego córka pije.

Gość a ty co robisz
we wakacje, jak twoja corka pije? czytasz klasyke literatury?

Gość gość
Ona powiedziełą :Lubisz mnie?" | On powiedział "nie". | Myślisz ze jestem ładna? - zapytała. | Znowu powiedział "nie". | Zapytała wiec jeszcze raz: | " Jestem w twoim sercu?" | Powiedział "nie". | Na koniec się zapytała: "Jakbym odeszła, to byś | płakał za mną?" Powiedział, ze "nie". | Smutne - pomyślała i odeszła. | Złapał ja za rękę i powiedział: "Nie lubię Cię, | kocham Cię. Dla mnie nie jesteś ładna, | tylko piękna. Nie jesteś w moim sercu, | jesteś moim sercem. Nie płakałbym za Tobą, | tylko umarłbym z tęsknoty." | Dziś o północy twoja prawdziwa miłość zauważy, że | Cię kocha. | Coś ładnego jutro miedzy 13-16 się zdarzy w Twoim | życiu, obojętnie gdzie będziesz w domu, przy | telefonie albo w szkole. | Jeśli zatrzymasz ten łańcuszek, nie podzielisz się | tą piękną historią - to nie znajdziesz szczęścia w | 10 najbliższych związkach, nawet przez 10 lat. | Jutro rano ktoś Cię pokocha. | Stanie się to równo o 12.00. | Będzie to ktoś znajomy. | Wyzna Ci miłość o 16.00 |Jeśli ci się nie uda wysłać tego do 20 komentarzy zostaniesz na zawsze samsa