Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co poradzicie?

Mamy czy zostawilybyscie swoje 13 letnie dziecko na weekend bez opieki???

Polecane posty

Gość i co poradzicie?

Mamy chciala bym poznac wasza opinie. Moja kolezanka poznala faceta i chce z nim jechac na weekend a 13 letnie dziecko zostawic samo bez zadnej opieki(mieszka sama z dzieckiem,nie ma kontaktu ze swoja rodzina). Od jakiegos czasu pracuje zmianowo rowniez na noce i twierdzi ze jak daje rade sam jak ona jest w nocy w pracy to i weekend sam wytrzyma... Mnie to osobiscie nie miesci sie w glowie 13 lat to moim zdaniem nadal dziecko szczegolnie ze zaczyna sie u niego okres buntu nie zostawila w zadnym wypadku dziecka samego . Ja juz nie wiem ale dla mnie to nie jest normalne

Gość gość
Ja ,nie!No way...

Gość i co poradzicie?
Ja sama nie mam jeszcze dzieci jestem ponad 10 lat mlodsza i nawet bym nie wpadla na cos tak nie odpowiedzialnego...

Gość ???????????????????
Ja bym nie zostawiła dziecka samego. Ja w wieku 13 lat zostalam na jedną noc sama z moim bratem (18 miał) i szybko zjawili się jego znajomi wtedy pierwszy raz się upiłam a na drugi dzień czułam ze umieram

Ja w tym wieku zostawalam sama,dlatego nie widze w tym nic zlego.

Gość i co poradzicie?
Viki sama przez 3 dni? dla mnie to akurat nie jest normalne. Tym bardziej ze jakis czas temu przez tydzien pilnowalam 16 i 14 bo rodzice pojechali na wakacje i jakos im nawet do glowy nie przyszlo zeby zostawic dzieci bez opieki. Wiec ja tego nie rozumiem.

Gość gość
widocznie kobieta ma straszną chcice na tego pana i rozum zasnął. Bardziej jej zależy na spotkaniu z facetem niż na dzieciaku :(

Gość gość
jezeli kobieta wie, ze moze zaufac swojemu dziecku i jest ono wystarczajaco odpowiedzialne, to dlaczego nie?? juz nie przesadzajcie, ze 13 lat to takie malutkie dziecko!!! przeciez napewno nie zostawi go bez jedzenia itp!!!!!

Gość gość
nie...mój syn ma 15 lat ale nigdy nie był sam tak długo...a gdy wyjeżdżaliśmy na weekend pieczę nad nim sprawowała babcia mieszkająca po sąsiedzku...

Gość gość
to nie chodzi o to, że malutkie. Co innego kilka czy kilkanascie godzin, a co innego 2.5 dnia. Na pewno nie zostawiłabym 13 letniego dzieciaka na tak długo bez opieki. Różne rzeczy mogą się zdarzyć. Zwykłe skaleczenie, złamanie kończyny, pożar czy cokolwiek...

Gość gość
kurcze czy wszystkie mamuski sa takie nadopiekuncze? ta od 15-latka tez? dziecko w wieku 15 lat nie potrafi sobie poradzic bez mamy?? ochloooooncie mamy!! w wieku 15 lat zostawalam sama z 3 lata mlodsza siostra, moj brat zaczal sam zostawac w domu w wieku lat 14. moi rodzice nas znali i wiedzieli jak nas wychowali. wszyscy zyjemy i mamy sie swietnie! fakt, ze na obiady chodzilismy do sasiadki, ale przeciez to zawsze mozna jakos zalatwic.

Gość gość
Owszem, ale gdybym wiedziała, że jest babcia, ciocia, sąsiadka albo przyjaciółka, która na przykład poda mu w domu swoim obiad - nie chodzi nawet o posiłek, ale o to, żeby dzieciak się zameldował. Oczywiście warunek do spełnienia: znam dziecko i jest odpowiedzialne, oraz to nie pierwszy raz, gdy samo zostaje w domu.

Gość gość
Właśnie wyjeżdżamy na weekend. Chłopcy mają 13 i 15 lat. Nie ma szans,żebym ich zostawiła na 3 dni samych (no prawie 3 dni) Niby pracujemy i chłopcy wykazują się dużą odpowiedzialnością, ale są wakacje i dzieci miewają ciekawe pomysły. Przyjeżdża do nich babcia na weeekend, bo mamy dużego psa i u babci za mało miejsca ;P

Gość gość
11.07.13 [zgłoś do usunięcia] i co poradzicie? Mamy chciala bym poznac wasza opinie. Moja kolezanka poznala faceta i chce z nim jechac na weekend a 13 letnie dziecko zostawic samo bez zadnej opieki(mieszka sama z dzieckiem,nie ma kontaktu ze swoja rodzina). Od jakiegos czasu pracuje zmianowo rowniez na noce i twierdzi ze jak daje rade sam jak ona jest w nocy w pracy to i weekend sam wytrzyma... Mnie to osobiscie nie miesci sie w glowie 13 lat to moim zdaniem nadal dziecko szczegolnie ze zaczyna sie u niego okres buntu nie zostawila w zadnym wypadku dziecka samego . Ja juz nie wiem ale dla mnie to nie jest normalne xxx To sprawdzian dla Ciebie. Jeśli zależy Ci na szczęściu przyjaciółki oraz na dobru tego dzieciaka, zaproponuj, żeby do Ciebie przychodził w tym czasie na obiady oraz że będziesz mieć na niego oko. Od dwóch obiadów nie zbiedniejesz, a będziesz miec czyste sumienie i spełniony dobry uczynek. Przecież chyba Z TROSKI zapytujesz na tym forum? :D

Gość i co poradzicie?
do goscia z 8 :17 Gdyby bylo to takie proste z pewnoscia zabrala bym go do siebie jednak mieszkam w uk. Wiec logistycznie jest nie mozliwe (nie ma dowodu ani paszportu a latac sam moze dopiero od 14 roku zycia). Gdybym byla w pl na urlopie nie bylo by nawet tematu.

Gość hijkk
samo??NIGDY W ZYCIU

Gość gość
Co innego zostawić dziecko na noc gdy sie ma nocną zmianę, albo na jeden dzien ale na 3 dni? mama nieodpowiedzialna a i facet ma w d***e to, ze ona ma dziecko. Wiadomo, że każdy chce miec druga połówkę ale dla mnie to troche nieodpowiedzialne. Co innego jakby zaglądała do dziewcyznki babcia czy ktos inny

Gość to zupełnie normalne
raz w roku matka jedzie na urlop a wy jakies nawiedzone jesteście:O dziecko u nogi może uwiążcie? 13 latek to nastolatek, to nie jest już dziecko, może sobie obiad podgrzać, wszystko zrobi przy sobie samo, nie widzę problemu, dla takiego 13latka to frajda - cała chata wolna!

Gość gość
Nie, dla mnie to nie jest normalne.

Gość gość
Nie

Gość gość
mnie również mama zostawiała w tym wieku samą ale czy to dobre?? zależy od charakteru dziecka dla mnie wtedy było dobsz ...bo mama była zołzą dla mnie więc miałam spokój cieszyłam się że nie ględzi nie rozkazuje ani nie wyżywa się na mnie

Gość gość
Moja znajoma pilnowała 13 latka a on poszedł z kolegami nad rzekę się kąpać i od miesiąca nie mogą go znaleść.

Gość gość
Absolutnie. -Nie! A 13 latek,to jeszcze bardzo mlody nastolatek :D

Gość gość
Mnie mama pozucila w wieku lat 13 . Wychowywal mnie prawdziwy alkocholik...."ojciec " Opieka ? -Podaj dalej - z reki do reki I.T.D Mama zarabiala w Nieczech na dlugi mego ojca! bo komornik juz czekal. KIM JESTEM DZIS ? OD 2004 MAM BADANY MOCZ jestem zrechabilitowany 35 LAT I JESTEM NA PROGRAMIE METADONOWYM . STANOWIE JAKIS TAM 'Przypadek . Zawsze brakowalo mi mamy.