Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomozcie kobietki. ciaza i problem.

Polecane posty

Gość gość

Zrobilam dzis test wyszla druga jasna kreska. Jasna ale widoczna golym okiem. Test o czulosci 10 . Dzis mam 27 dc wczoraj wzielam ostatnia w tym cyklu tabletje luteiny o 18. I mam problem czy jak wyszla druga kreska to dalej brac luteine czy odstawic tak jak zawsze. Moj lekarz jest na urlopie i nieodbiera tel. Nie wiem co zrobic. Bo mam juz za soba poronienie.

przeczytaj ulotkę leku, tam pewnie będą takie informacje. a jeśli zrobiłaś na tyle głupio, że ulotkę wyrzuciłaś, to poszukaj jej w necie - zwykle da się odnaleźć i przeczytać. to bardziej wiarygodne źródło niż kafe - tutaj każda mogła mieć inne doświadczenia, inne zalecenia. albo idź do jakiego innego lekarza, żeby się poradzić - też będzie wiedział lepiej niż kobitki na forum. pozdrawiam.

Gość gość
W ulotce internetowej nic nie ma na temat odstawienia jak pozytywny test jest.

Gość gość
moim zdaniem nie zaszkodzi to dziecku jeśli będziesz dalej brała.Ja brałam jak byłam w ciąży z powodu małego krwiaczka

Gość gość
myslę że odstawienie może spowodowac spadek progesteronu a to nie byłoby dobre dla ciaży bo moze doprowadzic do poronienia lepiej narazie bierz dopóki lekarz nie wróci

Gość gość
No nie wiem czy brac jeszcze dzis a jutro leciec na bete i jak wyjdzie pozytywna to brac dalej lub jak wyjdzie ze nie to odstawic. Bo termin okresu bylby jutro jak dzis bym nie wziela. A mam juz za soba poronienie wczesnej ciazy i staramy sie od poronienia poltora roku juz.chyba nie zaszkodzi ta jedna tabletka dzis?

Gość gość
jak test pozytywny to luteiny nie odstawiasz

Gość gość
jesli wyszla ci kreska druga to dokoncz luteine,mi gin mowil ze luteine i d*phoson przepisuja na podtrzymanie ciazy wiec napewno ci nie zaszkoodzi.zaczekaj do dnia miesiaczki i wtedy zrob test bo ja np mialam bete i bylam w ciazy a za kilka dni dostalam okres i beta spadla.

Gość gość
na razie nie odstawiaj.

Gość gość
moim zdaniem bierz dalej bo wie ze luteina jest na podtrzymanie ciąży, dziecku na pewno nie zaszkodzi a może pomuc, ja brałam d*phaston i lekarz kazal brac do 14 tyg, ja bym brala i czekala az dr wroci z urlopu, chyba ze masz możliwość podpytać innego