Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny chodzilybyscie na randki nie majac pracy?

Polecane posty

Gość gość
Wytłumaczy mi dlaczego w przypadku faceta brak pracy to problem, a w przypadku kobiet juz nie? Po to kobiety teraz mają możliwość kształcenia sie, pracowania aby nie miałyby byc traktowane na równi z facetami?

Gość gość
Prawda jest taka, ze pomimo tego całego równouprawnienia i niezależności i samodzielności kobiet to od facetów powinno się więcej wymagać i już.

Gość gość
pisalam juz pare razy, ale napiszę raz kolejny - mam 24 lata i zerowe doswiadczenie, marze o pracy, wysylam codziennie CV, przegladam kilka portlai z praca, pytam znajomych,nkt mnie nie cchce zatrudnic, a przykre jest to ze z takiego powodu nigdy nie bede miec 2 polowki, no ale mowi sie trudno, mam nadzieje,ze szybko zdechne, bo jeszcze rodzina ciagle pyta jedni kiedy bede3miec chlopaka drudzy czemu nie pracuje ....jestem dnem i nic nigdy nie osiagne, przegapiłam, przespałam coś...po maturze odbiło mi i zamiast isc do pracy imprezowałam,potem studia....itp itd.tak tylko chciałam sie wyżalić

Gość gość
ROWNOUPRAWNIENIE a co wy d*pki o tym mozecie wiedziec? macie cycki? od ktorych bola was plecy? jestescie narazeni na gwa.łt i molestowanie? możecie zajść w ciążę? umieracie co miesiąc? was jak głowa lekko boli to umieracie, a bol menstruacyjny jest jak bol wyrostka, i jeszcze krwawi i tak co miesiac, a o porodzie i ciąży to nawet nie wspomne wiec nie p i e r d o l c i e równouprawnienie bedzie jak zaczniecie rodzić dzieci 🖐️

Gość gość
dlaczego jestem na utrzymaniu rodziców nie w ogóle własnych pieniędzy jeszcze a mam 25 lat głupie pytanie

Gość gość
te pytanie to PROWOkacja

Gość gość_
Do gościa z 21;40 Nie załamuj się tak, szukasz, a to najważniejsze, ze próbujesz :) Nie zamartwiaj się tak bardzo,a gadaniem się nie przejmuj, ludzie lubią zajmować się życiem innych, bo nie wiedzą, jak przeżyć swoje, a skąd jesteś ??

Gość gość
jestem z dużego miasta, codziennie pojawia sie mnostwo ogłoszeń, wysyłam zgłoszenia na wszystkie gdzie spełniam wymagania i nic... w dodatku mam inne problemy... już mi sie nie chce żyć :( załamali mnie już wszyscy, moi rodzice, znajomi, niedoszli kolesie, wszyscy ludzie, którzy tylko oceniają innych przez wielkość doświadczenia w CV ;( przepraszam mam doła, odchodzę stąd, może wpadne pozniej jak sie uspokoje :( w każdym razie założyłam ten temat, bo pewien chłopak poznany w internecie chciał się ze mną spotkać, a ja od paru dni nie mogę mu nic odpisać, chciałabym go spotkać, żebyśmy się sobie spodobali itp. ale ja wiem że happy endu i tak nie bedzie

Gość gość35
ja mam 10lat więcej i tez nie mam pracy i mam dokładnie ten sam dylemat. Tyle, że mi jest trudniej, bo jestem już "babcią po 30ce"co dla niektórych

Gość gość_
Jak masz ochotę się wygadać zostaw maila, mogę Cię pocieszyć, czy spróbować jakoś podnieść na duchu. Każdy ma jakieś problemy,, ja tez. Uspokój się :)

Gość gość
nie jestem jakąś tam zatwardziałą feministką ale powiedz mi gościu powyżej ...dlaczego w domu i w kuchni nie mają takich samych praw?? bądźmy fair ...po co Kobiecie praca skoro w domu odpierdala szychtę za całą rodzinę albo albo ! albo dom i rodzina albo tylko praca albo wspólny równiutki podział obowiązków niestety to ostanie rzadkie i mało spotykane

Gość gość
też dołącze do offtopu równouprawnieniowego - dlaczego faceci wiecej zarabiaja? dlaczego ja po szkole gastronomicznej nie mam takich szans jak faceci? dlaczego hotele, promy i inne eklsuzywne restauracje chcą KUCHARZA, szefa kuchni, a kobieta może najwyżej smązyć kotlety na stołówce w pensjonacie albo szkole

Gość gość_
Nie wiem czy to do mnie było, ale w domu powinien tez być podział obowiązków, przecież to ciężka praca. faceci generalniesą leniwi, wiec jak im nadskakujecie, to to wykorzystują.

Gość gość
dlaczego jestem na utrzymaniu rodziców nie w ogóle własnych pieniędzy jeszcze a mam 25 lat głupie pytanie x te pytanie to PROWOkacja x nie dyskutuj z głupim....

Gość HeyyyySoull
Mam 22 lata i jako facet jakos nie przeszkadzaloby mi czy dziewczyna ma prace czy nie. Oczywiscie jesli z wyboru nie chciala pracowac to troszke mogloby mnie to irytowac ale jesli sie stara i szuka pracy a nie moze znalesc to nie ma dla mnie problemu. Wydaje mi sie, ze ja mam wystarczajaco pieniedzy i napewno z dziewczyna narzeczona czy przyszla zona poradzimy sobie. Wazne jest zeby miala ambicje, marzenia a to, ze robi wszystko a np nie wychodzi i nie moze znalesc prace nie jest problemem

Gość gość
hey soul chcialbys miec dziewczyne co robi błedy ortograficzne? pytanie z czystej ciekawosci

Gość HeyyyySoull
Studiowalem za granica wiec przez pare lat praktycznie nie mialem za duzej stycznosci z Polskim. No ale coz Ty jestes mistrzem ortografii a ja mam dobre zycie, wlasny samochod i ciekawa przyszlosc.

Gość gość
już wróciłam....przejrzałam kolejne 40 ogłoszeń o pracę,na recepcjonistkę oczywiście z doświadczeniem :( gdzie ja miałam zdobyć to doświadczenie? :( nigdy nic nie znajdę ;( nigdy ;(

Gość HeyyyySoull
Hej No spokojnie nie zalamuj sie:) Moze moglabys pojsc gdzies np na miesiac za darmo zeby poprostu wpisac sobie w CV?

Gość gość
mogłabym na bezpłatny staż, ale boję się,że brak motywacji sprawi iż bede kiepsko sie wywiązywać z roboty ;( w dodatku właśnie sobie przypomniałam jak mój były chłopak mnie poniżał, mówił że nic nie osiągnełam jestem dnem, leniem itp ;( co prawda ja go kochałam, a kobieta sukcesu z którą pozniej sie zwiazał zdradziła go i wyśmiała, ale to nie jest ważne , dobre serce jest teraz goowno warte ;( nie chcę żyć na takim świecie ;(

Gość gosć_
Nie nakręcaj się tak, bo ześwirujesz.. Pomyśl na spokojnie. Może podłap się gdzieś na wolontariat. Będziesz miała szanse na cenne doświadczenie.

Gość HeyyyySoull
No widzisz a ja na dobre serce nie moge w ogole trafic. Nie zalezy mi na zadnym materializmie, chcialbym kogos kochajacego z ambicjami kto wolalby spedzic czas ze mna niz chodzic po dyskotekach czy klubach. CHyba sobie jeszcze troche poczekam.

Gość gość
zresztą muszę też z czegoś żyć... nie no po prostu porażka, a wiecie co wszyscy faceci życzę wam abyście poznali bogate, przebojowe wampy które sie wami zabawią i porzucą, żebyście później płakali i przepraszali swoje porządne dziewczyny nieudacznice itp.

Gość HeyyyySoull
Nie kazdy jest taki bez przesady. Jak juz pisalem chociazby dla mnie nie ma to zadnego znaczenia czy ktos jest bogaty/biedny czy ma prace dobra kiepska i czy ja w ogole ma (oczywiscie jak stara sie i szuka). Ja nie mialbym problemu ze wspieraniem i pomaganiem bezrobotnej dziewczyny.

Gość gość
jezeli jestes bogaty i sie z tym obnosisz to pewnie znajdziesz wiele adoratorek itp. trudno Ci bedzie wyczuć, której chodzi o Ciebie a o której o Twój majątek, zresztą pewnie serce Ci i tak źle podopowie bo tak już w życiu jest... z tych dobrych sie robi te najgorsze, te które coś mają na sumieniu pięknie umieją grać... nie wiem może wyjadę do jakiejś wioski gdzies daleko poznam prostego dobrodusznego chłopaka ;( możemy razem pasc kozy (oczywiscie na mleko i ser! nie na mieso) i tyle :(

Gość gość_
Nie generalizuj, bardzo proszę :)

Gość gość
gdybym chociaż byla ładna albo przecietna poszłabym na casting, widzę,że organizują, pewnie z tego dużej kasy nie ma, ale zawsze marzylam o zagraniu w czymś, czymkolwiek, marzyło mi sie aktorstwo, a jestem nieśmiała, taki psikus :)

Gość gość_
Ten chłopak, który Ci tak wygarnął nie był w ole Ciebie wart, twoich łez. Miałaś pecha.

Gość HeyyyySoull
Nie wiem czy jestem bogaty nie wiem co to znaczy ale na zycie nie narzekam. Nie obnosze sie z tym bo taki nie jestem. Nie mam rowniez zamiaru byc jak inni bo wtedy nie bede soba;p

Gość gość
dobra Wy jesteście inni, ale ja trafłam na d*pkow to mowie co mysle i czuje, albo takie ogłoszenia "osobe o milej aparycji" 'osobe z dobra prezencja" 'osoba z aparycja" co to ma byc?! albo osoby z orzeczniem niepelonosprawnosci... dzisiaj w kasie supermarketu obslugiwala mnie bardzo mila starsza pani, a ja mysle co to za chory kraj, w Niemczech w tym wieku ta pani by sobie podrozowala i zwiedzała a nie tyrała na kasie ;( ludzie starsi powinni odpoczywac na emeryturze a my mlodzi powinnismy tyrac... nic nie rozumiem