Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość za chwilę wegetarianka

biedne zwierzaki :(

Polecane posty

za chwilę nasz najdroższy sejm przegłosuje ustawę o rytualnym uboju zwierząt !!! co za bestialstwo, jestem w szoku !!! niech się debile sami pozarzynają rytualnie, kretyni !!! na co dzień nie klnę, ale chętnie oplułabym ryje tym wszystkim, którzy są za tą ustawą !!! qrwa co za III świat !!!

Dopóki nie jesteś wegetarianką to nie masz prawa się w tej kwestii wypowiadać, bo różnica pomiędzy ubojem rytualnym, a zwykłym jest minimalna.

nie pier..l bzdur mam prawo wypowiadać się na temat zwierząt i na każdy inny, tym bardziej że mam zwierzaki w domu i nie jest ważne w tym momencie, czy jestem wegetarianką, czy też nie

no wlasnie jestem za tym by każdy kto jest za tym patrzył na wykrwiających się członków swojej rodziny a na końcu by sam tego doświadczył! takie 2-3 letnie dziecko ma taki sam poziom świadomości i czuje ból jak krowa... a najlepiej jakby sie wszyscy Polacy wymordowali :) jakby ludzie znikneli z tej piekielnej planety... :(

Gość wegeta
Ja akurat jestem wegetarianką od blisko 20 lat Ale nie w tym rzecz Zwierzęta i tak puki istnieją ubojnie będą cierpiały straszne katusze i niewiele na to poradzimy Pytam tylko dlaczego dla widzimisię mniejszości mamy zgadzać się na jeszcze większe, bestialskie tortury Ja rozumiem wolność religii, ale gdy komuś ta religia- nieważne czy ludziom czy zwierzętom- ma wyrządzać krzywdę, to ja się na to nie godzę To tyle ode mnie A drodzy posłowie mają to gdzieś i ustawę przegłosują Bo tu chodzi tylko o jedno- kasę

Gość milionowy gość
Ustawa nie przeszła :)

ciekawe ilu z tych 178 pożal się Boże posłów, którzy głosowali za przeforsowaniem tej ustawy ma zwierzaki w swoich chorych domach?

naprawdę ulżyło mi, że to nie przeszło ! ale i tak jestem w szoku, że ci durni ludzie niejednokrotnie deklarujący się wielbicielami zwierzaków i właścicielami zwierzaków chcieli coś takiego zrobić................... straszne!

Gość gość
jakas poslanka wczoraj mówila,że przeciez gospodynie codziennie na obiad ubijają kury :O szok,że takie osoby są W SEJMIE I RZĄDZIE!!!! takie osoby powinny wrócić skąd przyszły!!

cholera wolałabym skubać korzonki na obiad niż ''ubić'' własnoręcznie kurę, w sklepie kupuję gotowe mięso a i tak zastanawiam się nad całkowitym wyłączeniem mięsa ze swojego menu

Gość gość
ja też nie wiem co trzeba mieć i kim być by zabić zwierzątko... a jakim gnojem by być rzeźnikiem...sama jestem pol wegeterianka, tzn bardzo ograniczam jedzenie miesa, jem raz na tydzień na dwa, żeby po prostu doładować akumulatory, mieso niestety dodaje sił jak nic... ale zawsze jedząc je myślę, o zwierzęciu które straciło życie na mój obiad ;(

Gość gość
Nie ma nic lepszego jak delikatne mięso z królika. Zwierzę jest po to by je jeść. Do obrońców biednych uciśnionych zwierząt: dlaczego jeszcze nie potępiacie tych co zabijają muchy i pająki?

Gość gość
hmmm....ja tez jestem przeciwko rytualnemu ubojowi, ale co się zmieni wtedy, gdy Ty przejdziesz na wegetarianizm? nic! nadal setki, tysiące zwierząt będą zabijane. Jeden czy 1000 konsumentów nie robi różnicy, to potężny przemysł

Gość gość
A trzeba też pomyśleć o tych biednych pożeranych roślinkach i chabrach wyrywanych i rzucanych by bez dostępu do wody powoli umierały a co dopiero deptanie trawy. To bestialstwo

Gość gość
Z jajka też może wykluc się kurczak a tak dokonujemy aborcji i zjadamy istotę nienarodzona

Zdecydowana większość jajek dostępnych w sklepach nie jest zapłodniona.

gość hmmm....ja tez jestem przeciwko rytualnemu ubojowi, ale co się zmieni wtedy, gdy Ty przejdziesz na wegetarianizm? nic! nadal setki, tysiące zwierząt będą zabijane. Jeden czy 1000 konsumentów nie robi różnicy, to potężny przemysł xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ale będę miała spokojne sumienie

z tymi jajkami to przesada, jajko nic nie czuje a mówimy o żywych, czujących i inteligentnych zwierzętach wiecie, że np świnie domowe są w pierwszej piatce najinteligentniejszych zwierząt?

Gość gość
Ale dużo osób kupuje jaja na rynku u babc

Gość gość
Ale z jajka mógł się wykluc kurczak a wy jajożercy zniszczyćie mu ta jedyną szansę na szczęście by grzebać w ziemi i jeść robaki...

"z tymi jajkami to przesada, jajko nic nie czuje a mówimy o żywych, czujących i inteligentnych zwierzętach" Zarodek ludzki też nic nie czuje dlatego aborcja powinna być legalna i refundowana.

gość Ale z jajka mógł się wykluc kurczak a wy jajożercy zniszczyćie mu ta jedyną szansę na szczęście by grzebać w ziemi i jeść robaki... :D :D :D

Pruderia o jezu nie komplikuj az tak sprawy i nie wyzywaj mnie od hipokrytki, bo przejście na wegetarianizm nie jest znowu taką prostą sprawą cały czas zastanawiam się nad tym, więc nie jest wykluczone, że kiedyś nie przejdę na razie staram się ograniczać mięso

Gość gość
jesuuu, ale wy macie ograniczone horyzonty :O wiecie, ze tę kurę, którą kupujecie w sklepie też ktoś ubił. i co, wy ją jecie ze smakiem, ale macie "czyste rączki" i krzyczycie, że zabijanie zwierząt jest "be". żal :O poza tym- zdajecie sobie sprawę z czegoś takiego, jak GOSPODARKA? nie, bo uważacie, że was to nie dotyczy. ale nie zatwierdzenie takiej ustawy wyrządzi wiele szkód polskiej gospodarce i wcześniej, czy później - ucierpicie na tym wy sami. ale do kogo ja gadam

Gość gość
człowiek od początku swojego istnienia zabijał zwierzęta, by przeżyć, takie jest prawo natury i tak został zaprogramowany świat, wy, postulując o "wolność" dla zwierząt, sami stajecie się "wynaturzeni", bo chcecie działać wbrew prawu natury