Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zachęcić niemowlaka (4 m-ce) do ssania piersi?

Polecane posty

Gość gość
"OJEJ JESTEM BIEDNA NIE MAM POKARMU JAKIE MM NAJLEPSZE?" - ojej biedna to Ty jesteś bo nie potrafisz czytać ze zrozumieniem

Gość Katastrofffaa
Mafia kp znow sie odezwala. Obsesja, obsesja, totalny brak tolerancji I kultury dosc czesto. Autorka przystawiaj tak czesto jak to mozliwe. Moze sie uda.

Gość gość
To nie wiem czy sie uda. Moja mama miala zakazenie piersi po urodzeniu dziecka. I jak juz mogla karmic to nie bylo szans, zeby dziecko chcialo ssac piers. A bylo mlodsze...

Gość bład, tutaj wypowiadają się
gościu z 20:46:06 sama jesteś zboczona, bo to nie ja daje suta dziecku za każdym razem jak otworzy buzie, pewnie cie to podnieca jak ci ssa sutka przyznaj się? pewnie mąż nie chce ci ssac to dziecko cie zaspokaja no i kto tu jest zboczony?

Gość gość
mam ten sam problem lecz nie dokarmiałam mm tylko podawałam herbatkę rumiankową wg zaleceń lekarza aby unormowała się kupka (której czasem nie było tydzień czasu) no i teraz mam ... dziecko rozleniwiło się i walczymy z cycem. Szczerze to przeczytałam wszystkie odpowiedzi na twój problem i żadna oprócz "Katastrofffaa" nie jest normalna i poważna... dziewczyna ma problem na który szuka sposobu tak jak ja a pisanie "twoja wina" czy "dałaś to masz" nie są rozwiązaniem. Rozumiem że to prawda i zgadzam się z tym że to jest nasz błąd ale zamiast dziewczynę dobijać to poddajcie jakieś dobre pomysły jak temu zaradzić. Po rpostu kopiecie leżącego.

Gość FAJNIE JEST
Niektóre wypowiedzi są na bardzo niskim poziomie.Zamiast dziewczynie doradzić, to wy sypiecie inwektywami. Próbuj karmić piersią, mimo że dziecko spróbowało smoczkiem z butelki..Kup silikonowe nakładki na sutki i dasz radę.W ten sposób dziecko wróci do piersi.

Tak jak zwykle, szczerze radzę spotkanie z konsultantką laktacyjną. Jeżeli trafisz (gościu z 19:45) w dobre ręce to po jednym spotkaniu będzie lepiej. Ja miałam problem jak dziecko miało 4,5 miesiąca i już myślałam, że się skończy karmienie, ale udało się. Jedna wizyta konsultantki i problem zniknął. Poszukaj najbliżej miejsca zamieszkania. Pozdrawiam :)

Gość gość lena
Mam 4 miesięczną córcię i karmię ją swoim mlekiem ale z butelki.Przy piersi wyginała się,połykała powietrze,prężyła się aż dałam spokój bo ona się męczyła i ja.Odciągam mleko ręcznie.Na dobę ok.1.200 l.Natomiast mała wypija ok.700 ml.