Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coraz bardziej zdziwiona

Ile wydajecie na jedzenie i picie?

Polecane posty

Gość gość
ja już nawet nie liczę ile wdaję na jedzenie wole nie wiedzieć tego chyba bo szlak jasny by mie trafił ile przeżremy w trójkę. Fakt że latem się wydaje więcej bo wiadomo owoce kuszą maliny , truskawki , czereśnie codziennie robię koktajl z truskawek i jogurtu ale trudno nie korzystać jak jest sezon i witaminy dla zdrowia naturalne. Ale tak jak piszę wydajęchyba dużo bo codziennie średnio z 80 zł w sklepie zostawiam czasem więcej. A to mołode ziemnuaczki, japustka, fasolka itp. bo niby tanie bo sezon ale kasa leci w zimę faktycznie mniej bo warzywniaki już tak nie kuszą wystawionymi pięknymi iwocami i warzywami.

Gość gość
*kapustka miało być

Gość gość
ja też wolę nie wiedzieć. jak od czasu do czasu mąż tam patrzy na konto i pada to jego pytanie: chcesz wiedzieć ile wydaliśmy w tym miesiącu? ja: NIE to dobrze :)

Gość gość
sory nie chodziło mi o walory zdrowotne ,tylko cenę łososia.

Gość gość**
Ja też nie liczę, wolę nie wiedzieć. Jednak zgadzam się , że latem zdecydowanie więcej się wydaje. Oprócz pięknych, sezonowych owoców na które sporo pieniędzy wydaję , są wyjścia na basen gdzie dziecko chce loda, czy gofra, napój. Wypady do różnych parków, wesołych miasteczek itp. Zimą jednak więcej się w domu siedzi i nie wydaje tyle pieniędzy.

Gość gość
i o to chodzi, żeby latem podbudować zdrowie,jedząc owoce sezonowe oszczędzając na energii elektr w .zakupie opału , jak kto musi.

Gość gość
ja wydaje ok. 20 zł dziennie, czesto nawet mniej, na siebie, dziecko 11 lat i psa w tym sa juz srodki czystosci, wydaje mało, bo kupuje w biedronce... :p jemy raczej normalnie, co dzien cos słodkiego, np. paczek, na obiad czesto kurczak bo tani, ogólnie staram sie tanio, ale zeby było zjadliwe... jak weszłam ostatnio do normalnego , małego sklepu, to sie przeraziłam widzac te ceny

Gość gość
nie wiem jak można wydawać 20 zł dziennie, w tym ty, dziecko i pies...nawet na samo jedzenie to dla mnie abstrakcja a ty pszesz że nawet chemia jest w tym zawarta...kosmos. i jescze wg ciebie jecie normalnie. nie wyśmiewam się, naprawde...po prostu az słów mi brak. podziwiam ale i współczuję sytuacji.

Gość gość
na chemie ludzie wydaja potworne kwoty, nieraz po 300 zl na mc, to jest wynik reklamy tylko... a tak na serio wystarczy plyn do mycia naczyn, proszek do prania, zwykłe mydło myje lepiej niz gówniane zele....na serio nei potrzeba osobnego płynu drogiego do podłogi, itp dzis kupiłam włoszczyzne- starczy na dwa razy, i sporo kurczaka, z tego zupa jest b dobra, taki obiad to koszt na 2 - 3 osoby ok. 6 zł... nawet dosc leniwa jestem i nie stoje przy garach, tez kupuje czesto pierogi gotowe- paczka za ok. 4,50 starcza mi na 2 osoby, do tego np. mrozony szpinak lubie, pomidory z puszki, albo surówka

Gość gość
,,dzis kupiłam włoszczyzne- starczy na dwa razy, i sporo kurczaka, z tego zupa jest b dobra, taki obiad to koszt na 2 - 3 osoby ok. 6 zł..." Chyba żartujesz? Zupa za 6 zł? A mięso, ziemniaki, jakieś przyprawy? My cudów nie jemy, ale i tak 500-600 zł tygodniowo idzie nam na jedzenie (2+3)

Gość gość
no pisze przeciez, np. dwie piersi kurczaka kosztuje w dyskoncie ok. 3,50-4 zl, a włoszczyzna ok. 3,50 duza paczka, ktora starcza na dwa razy... dodaje troche ziela ang., jedna kostke rosołową, jaki majeranek ale to małe koszty.. czyli np. włoszczyzna na dwa razy, a kurczak na raz, i masz zupe, ja ja jem z bulkami bo tak b lubie

co do chemii to sie zgadzam, ze szkoda wydawac kase. Ja wiecie czym myje podloge? Woda z mydlem. I to nie z powodu oszczednosci, ale dlatego, ze zmywa tak samo jak te glupie reklamowane srodki, a nawet lepiej. I plus, ze mydlo nie cuchnie, bo dla mnie te kwaitowe, cytrynowe plyny cuchna. Naczynia myje w zmywarce, ale mam tez plyn do naczyn ludwik, ubikacja to domestos, ale reszta to na sucho by wytrzec z kurzy a potem woda z mydlem i na sucho znow. Do lsniacych rzeczy mozna zastosowac plyn do mycia szyb by wypolerowac. I tyle. Naprawde nie ma sensu podlog katowac tymi plynami gdzie wiecej smrodu jest a mniej skutecznosci:O

dwie piersi kurczaka za 4zl? przepraszam, ale nie wierze. Chyba, ze jak zgasisz swiatlo to ci zaswieca:O

Gość gość
kurczak jest b tani, mozna nieraz dostac całego za 12-14 zł, i tak kupowanie samych piersi jest dosc drogie, w biedronce maja go ladnie poporcjowanego, np. po 4-5 udek za ok. 4-5 zł paczka, albo np. paczka z dwoma piersiami za ok. 3,5- 4 zł, itp

Gość gość
Dwie piersi za 4 zł????????Przecież to niemożliwe

Gość gość
Ja zaczełam zbierać paragonu bo kasa zaczęła mi gdzieś przelewać się między palcami...jak podliczyłam za miesiąc czerwiec wyszło 1600 zł ja mąż i dwoje dzieci...masakra jak dla mnie najwięcej wyszło mi na nabiał (mleko, sery, jogurty)

dobra moje zdziwienie wzielo gore:O Wiem, ze kurczak to tanie mieso ale 4zl za 2 piersi? Gdzie? W Biedronce? Bylam w Biedronce nie raz i sorry ale tam tak taniego kurczaka nie widzialam. Piers po 2 zl? Co oni musza do niej dawac by im sie oplacalo sprzedawac? K***a no sorry, ze tak pisze, ale zgasisz swiatlo i piers za 2zl bedzie ci za swietlika robic:O

Gość gość
http://www.dlahandlu.pl/koszyk/towar/kurczak-caly-1-kg,27.html x x śednia cena 1 kg kurczaka to niewiele ponad 7 zł... a dwie piersi to maja pewnie z 400 g co by sie idealnie zgadzało.... nigdy nie kupuejsz kurczaka? x Przyznam wam, z ejedzenie nieraz jest strasznie drogie, ja po porstu staram sie wybierac rzeczy tanie, np. gorszek tez w dckontach super wychodzi tanio, duza puszka za 1,30 starcza na 2 obiady spokojnie, cebula jest tania i b dobra, pomidory, ogórki, jabłka...

Gość gość
w biedoronce nie sprzedaja piersi pojedyńczo, tylko po 2 sztuki, nie sa strasznie wielkie, na oko to ma 400 g razem, ale tez w srodku jest kosc

nie, nie wiem ile kosztuje kurczak bo rzadko kupuje:O To takie dziwne? unikam jedzenia kurczaka, wole drob w postaci indyka. Poza tym sa inne miesa i to niekoniecznie swinka.

w biedronce to sprzedaja to co ktos zje i nie zje, ale wazne by sie w opakowaniu zmiescilo:O dla mnie to sklep smieszny i dziwny, niby dla polakow, a polakow wysmiewa:O

a najlepszy w biedronce byl losos wedzony. Nie wiem czy jest do dzis ale mrozony byl sprowadzany, a potem ludzie te odmrozone platy jedli i mysleli, ze to lusksus:O

Gość gość
ja tam sobie ten sklep chwale, 96 % towaru w nim jest od polskich producentów, jest tani, jakosc całkiem niezła- mocno w ciagu paru lat podniesli, do tego lubie zakupy w nim ob mnei nie mecza- dla mnie ta wilkosc jest idealna, jak ide do Tesco czy Reala to zakupy sa za b meczące, tyle ze ja je robie codziennie

Biedronka to nie polski sklep, a 96% to nie polskie towary:O Gratuluje znajomosci tego co kupujesz:O

Gość gość
biedronka jest sklepem portugalskim, nie pisałam , ze jest polska, ale towar w niej sprzedawany pochodzi własnie w 96 % bodajze, do polskich producentów... to sa dwie rózne sprawy... wpływy z utargu ida do jej własciciela - Portugalczyka, ale tez zapewnia ona zbyt wielu polskim firmom, gdzie sprzedawane są ich towary, miałam kiedys nawet taka broszure - jaki producent który towar produkuje i zapewniam,ze to były polskie firmy

Gość gość
a u nas wcale najwięcej kasy nie idzie na jedzenie ale na inne rzeczy: ubrania, buty, gazety, kosmetyki, fryzjer, paliwo.