Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscja

smiesza mnie wypowiedzi katolików. sa takie głębokie, przemyslane...

Polecane posty

Gość appppiiu
goscja "Waszych modlitw nie słucha to takiej bezboznicy jak ja tym bardziej. " vvv vvv uwierz mi że szczera rozmowa z Bogiem osoby jak to nazwalas bezboznej znaczy dla Niego wiecej niz tysiace slow wspolczesnych faryzeuszy.

Gość goscja
Trzeba czy nie trzeba, zrobiłam to z własnej nieprzymuszonej woli :D jak bardzo sie z tego cieszę, tego taki maciek i reszta nie zrozumieją.

Gość Najwyzej punktowana odpowiedz
"uwierz mi że szczera rozmowa z Bogiem osoby jak to nazwalas bezboznej znaczy dla Niego wiecej niz tysiace slow wspolczesnych faryzeuszy." X A skad to wiesz?? Ksiadz tak powiedzial i bierzesz to za pewnik ? :D Czy moze dlatego ze w "madrej" ksiazce tak napisane jest :D

Gość appppiiu
" dlaczego Bóg zabija małe dzieci?" Bóg dając człowiekowi wolną wolę uczynił go panem tu na ziemi.To człowiek nie potrafi korzystać z tego skarbu jakim jest wola. Bóg dopuszcza tak okrutne zbrodnie ale to człowiek je czyni. Jezus powiedział "u was zaś nawet wszystkie wosy na głowie są policzone". Życie na ziemi jest tylko etapem przejsciowym.Po nim trafimy w kochające ramiona Boga.Dziecko skrzywdzone jest utulone przez Niego i na zawsze z Nim, otoczone miłością i ciepłem.

Gość appppiiu
Dlatego bo sama tego doświadczyłam. Byłam daleko od Niego, pogrążona w rozpaczy z myslami samobojczymi, taplająca się w bagnie życia.Ostatkiem sił, z rozpaczą w sercu poprosiłam Go by mnie z tego wyciągnął.... Wysłuchał prośby bezbożnicy....Otarł moje łzy,przywrócił mi godność i zmienił moje serce.

Gość gość
to mnie rozłożyło na łopatki: "?Dlaczego codzien musze wysłuchiwac dzwonów koscielnych a przed moim domem kilka razy w roku maszeruja roznego rodzaju procesje " \I Tzn.że jak w sezonie letnim,przed moim domem przejeżdża mnóstwo samochodów,tak że trudno przejść na drugą stronę ulicy;dzieci jeżdżące na rowerach wciąż są narażone na potrącenie,przez pędzących nad jezioro letników,to co? to powinnam mieć jakieś pretensje?!do kogo/czego?do jeziora?a może do tych,którzy wylali asfalt?no żenua:O

Gość johny pirrat drogowy
"" dlaczego Bóg zabija małe dzieci?" Bóg dając człowiekowi wolną wolę uczynił go panem tu na ziemi.To człowiek nie potrafi korzystać z tego skarbu jakim jest wola. Bóg dopuszcza tak okrutne zbrodnie ale to człowiek je czyni. Jezus powiedział "u was zaś nawet wszystkie wosy na głowie są policzone". Życie na ziemi jest tylko etapem przejsciowym.Po nim trafimy w kochające ramiona Boga.Dziecko skrzywdzone jest utulone przez Niego i na zawsze z Nim, otoczone miłością i ciepłem." p********ie. cierpienie dzieci nie zawsze wynika z winy innych ludzi - a co z dziecmi, ktore zachorowaly na raka. to bozia zeslala na nie te straszna chorobe. czemu, po co? zeby sie pomeczylo, a potem sruuu do zimnego grobu. p*****le taka bozie i jej tulenie. bozia lepiej niech nikogo nie tuli. juz jej kapłani tulą małe dzieci tak mocno ze ich małe odbyciki krwawią potem czerwoną posoką.

Gość appppiiu
co do Chrztu Św. to Twoi rodzice uznali, że to jest dla Ciebie dobre.To oni wybrali za Ciebie, to oni zadecydowali.Zrobili to z miłości do Ciebie,a nie po to żeby Cię skrzywdzić. Tak samo można mieć pretensje dlaczego zostalam zaszczepiona w dzieciństwie.Dlaczego podano mi w pierwszej dobie życia szczepionkę? Powinnam sama o tym decydować jak będę dorosła.Dlaczego posłano mmnie do szkoły?Może będąc dorosłą osobą zdecydowałabym że nie chcę się uczyć,nie chcę czytać, pisać.Mam prawo.Ale zrobili to moi rodzice za mnie,z miłością i troską,bo uznali że to jest dla mnie dobre.

Gość goscja
Bóg dopuszcza ale człowiek czyni... Mhm, to pewnie lekarze zafundowali mojemu braciszkowi wadę serca. I tysiącom innych dzieci różne dziwne choroby przez które umierają albo całe życie cierpią. Każdy patrzy przez pryzmat własnych doświadczeń ty masz takie, ja mam inne. I już nie uwierze że jest bóg dobry i wszechmocny, bo to się nie zgadza z tym co widzę.

poraz n-ty pisze do katolikow. gdzie jest napisane ze bog dal czlowiekowi wolna wole ? bog dal wybor a wolna wole czlowiek dostal po zjedzeniu zakazanego owocu. znawcy za dyche - nie znac swojej religii a sie wypowiadac.

Gość gość
najwyżej punktowana odpowiedź ->> jesteś naćpany?

Gość gość
dziecina zostrała ochrzczona wbrew swojej woli, ależ załamka co nie? a urodziłaś sie zgodnie ze swoją wolą? ktoś cie pytał, czy chcesz przyjść na swiat? ktoś cie pytał, czy chcesz złapać pierwszy oddech? to może idź sie powieś, bo żyjesz wbrew swojej woli!!!!

Gość appppiiu
Bóg wydał na cierpienie własnego Syna.Przeznaczył go na śmierć,sponiewieranie,okrutne cierpienie.Pokazał nam tym samym przez to,że na cierpieniu i śmierci się nie kończy.Jezus zmartwychwstał.Żyje.I każdy kto cierpi nie umrze na zawsze.To tylko ludzki,przejsciowy etap.Jeżeli Jezus by nie cierpiał,a tylko sobie nauczał o miłości,dobrym Bogu,tralalala a potem "sajonara do zobaczenia w niebie" ludzie nie wierzyliby,że również mogą się tam znaleźć.Przez śmierć krzyżową pokazał,że na tym nie koniec,że cierpienie jest tylko etapem,że każdy kto cierpi może zostać z tego wyzwolony.

Gość goscja
Pójście do szkoły jest konieczne do przyszłego funkcjonowania w spoleczenstwie. Szczepionka a chrzest to 2 różne sprawy, bo chrzest jest narzędziem kk w celu przywiązania do religii już od najmłodszego wieku, a szczepionka to szczepionka do niczego nie zobowiazuje.

Gość gość
szczepionka może cie zabić albo zrobić z ciebie kalekę. a chrzest jak widać księdza z ciebie nie zrobił bluźnić możesz ile chcesz..

Gość johny pirrat drogowy
bóstwo katolickie to wyjatkowo okrutne i mizoginistyczne bóstwo - nienawidzi kobiet i jawnie je dyskryminuje. poza tym bostwo przejawia zachowania dewianta - pamietacie jak kazalo jakiemus tam żydkowi w starym testamencie zabic setki filistynow i przyniesc mu ich napletki. to jest k***a normalne? a co z tzw. piekłem? jak mozna kogos meczyc cala wiecznosc za to ze ktos zgrzeszyl w swoim jedynym krotkim ziemskim zyciu. to jest kara niewspolmierna do winy, nawet dla hitlera. bo hitler zabil tysiace ludzi ale raz, a potem by sie musial meczyc WIECZNOSC. wiec bog jest sadysta i tyle. zreszta nie ma takiego boga jak go przedstawiaja katole. jest reinkarnacja i prawo karmy.

Gość goscja
Appppiiu to się już chyba leczy :/

Gość goscja
Bluznic? Jeszcze mi tu wyjedź z obraza uczuć religijnych to jebne :D

Gdybyt czlowiek w raju mial wolna wole to nie mialby zakazu jedzenia z drzewa poznania. W biblii jest napisane ze bog dal czlowiekowi WYBOR a nie wolna wole. Napisane tez jest ze wolna wole otrzymal po zjedzeniu owocu z drzewa poznania. jak nie wierzysz to poczytaj. wolna wola ktora tak sie zaslaniacie jest wedlug biblii darem nie od boga a od szatana

Gość appppiiu
"bo chrzest jest narzędziem kk w celu przywiązania do religii już od najmłodszego wieku," Chrzest jest złączeniem z Bogiem,włączeniem do Jego ludu.Przez Chrzest stajesz się Jego dzieckiem.On cale Twoje życie będzie nad Tobą czuwał i Cię wzywał. czuwał na Tobą- nie chodzi o powodzenie materialne,uczuciowe,życiowe,ale o Twoje zbawienie. Cale życie będziesz czuła Jego delikatne przywoływanie,bo Jego miłość i Jego łaski sa nieodwołalne. "Czyż może niewiasta zapomnieć o swym niemowlęciu,ta, która kocha syna swego łona? A gdyby ona zapomniała Ja nie zapomnę o Tobie" (z ks. Iz)

Gość gość
wisi mi po kolana to czy czujesz że obrażasz czyjesz uczucia.

Gość gość
trzeba być młotkiem żeby nienawidzić boga w którego sie nie wierzy. to rzeczywiście przypadki nadające sie do leczenia.

Gość appppiiu
johny dlatego dla chrześcijan najważnejsze są 4 Ewangelie.I na tym opiera się chrześcijaństwo.Na nauczaniu Chrystusa.Jezus założył nowy kościół.To oczym piszesz to raczej judaizm.Czyż nie?

Gość goscja
Johny katolicy się zdziwia jak przeczytają co napisałeś. Oni znają w większości tylko przypowieści z mszy, o tych kontrowersyjnych tekstach w biblii nawet nie wiedzą.

Chrzest jest złączeniem z Bogiem,włączeniem do Jego ludu.Przez Chrzest stajesz się Jego dzieckiem.On cale Twoje życie będzie nad Tobą czuwał i Cię wzywał. czuwał na Tobą- nie chodzi o powodzenie materialne,uczuciowe,życiowe,ale o Twoje zbawienie. Cale życie będziesz czuła Jego delikatne przywoływanie,bo Jego miłość i Jego łaski sa nieodwołalne.======== owszem , chrzest jest wyznaniem wiary ale chrzest człowieka dorosłego , nie niemowlęcia . Chrzest w niemowlęctwie nic nie znaczy bo chrzest - jak mówi Biblia - bierze sie jako znak odpuszczenia grzechów, a jakie grzechy mozę mieć niemowlak ? To tylko pusta ceremonia mającą za zadanie zasilać szeregi KK ludźmi ,którzy sami o tym nie zdecydowali .

Gość gość
ten johny wypisuje rzeczy, jakie na myśl przychodzą małym dzieciom. Co za kretyństwo robić z tego argument :(

Od jakiegoś czasu mam problem z wysłaniem wiadomości ciągle bije mi spam. wpisywanie literek nic nie daje. djabeł czy co

Gość appppiiu
poza tym jako kobieta chrześcijanka nie czuje sie w żaden sposób dyskryminowana przez współwyznawców płci męskiej.

Gość gość
jak chrzeszt to pusta ceremonia to co ona kogo obchodzi? po co o tym pisać/

Gość appppiiu
allium Chrzest jest zmyciem grzechu pierworodnego jak wiesz.