Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki?.

Jaki plecak do zerówki?

Polecane posty

Gość jaki?.

Chcę kupić siotrzenicy plecak do zerówki. Czy taki zestaw będzie odpowiedni? Chodzi mi głównie o wymiar plecaka 38x30x18cm Czy nie za duży?

Gość gość
Ten ostatni to nie bo dla większych dzieci a i jak nie jest super trwały ,wiem bo wciąż przerabiam plecaki i tornistry i jeszcze jest nie wygodny bo dzieci w zerówce też książki noszą i taki plecak zaczyna się wyciągać ja mam taki nike na rower gdzie wrzucam butelkę wody ,na twoim miejscu kupiłabym z herlitz usztywniany są trwałe i będzie miała jeszcze do szkoły ,ja wymieniam już 3 plecak ,kupowałam na ogół sportowe nike ,adidas ,zamki poszły ,poszarpały się i do d**y bo zszyć się nie da ,materiał się siepie ,a dzieci z klasy mojego syna przeważnie dziewczynki 3 rok w tym samym jak nowym tornistrze .Zobacz a ten Twój z linku też fajny tylko nie wiadomo czy wygodnie sie go nosi ,czy nie jest za miękki http://www.herlitz.de/pl/produkty/szkola/tornistry-2013.html

Gość gość
żaden? u nas syn do zerówki nic nie musiał nosic - wiec po co plecak?

Gość gość
U mojej córki dzieci nic nie noszą do szkoły, wszystko mają w szafkach w klasie i plecak starczy taki by mieściło się śniadanie, butelka z piciem (nie koniecznie bo panie im dają też picie w kubkach) oraz dzienniczek do kontaktu z rodzicem.

Moje dziecko w zerówce miało malutki plecak,byle tylko zmieściła się kanapka i napój. Mieli książki,ćwiczenia,przybory typu kredki,bloki itd które były podpisane i leżały w sali,na półce. A w I klasie już był normalny,spory plecak ponieważ w klasie zostawały tylko farby,kredki i inne rzeczy plastyczne.

Gość gość
Najpierw dowiedz się czy ten plecak będzie w ogóle potrzebny. Pracuję w przedszkolu ( a przecież zerówki podlegają pod przedszkola ) i dzieci nie przynoszą żadnych plecaków, bo i po co? Książki zostają w przedszkolu w szufladach, jedzenia do przedszkola nie wolno przynosić - takie są przepisy. Dziecko korzysta z wyżywienia w przedszkolu.

Gość milexica
Jeśli chodzi o plecak do zerówki to ja ze swojej strony polecam plecaczki marki Skip Hop. Są ładne, trwałe, dobre jakościowo i wygodne w noszeniu dla dziecka. Moja córka nosiła jeden 3 lata w sumie :) Tu je można znaleźć: https://www.calydlamamy.pl/240-plecaki-i-walizki-skip-hop

Dla dziecka w tym wieku proponowałabym coś mniejszego i również słyszałam że plecaki od SkipHop cieszą się dobrymi opiniami. Szeroka oferta jest tutaj: https://www.sferis.pl/Powrot-do-szkoly?utm_source=Sferis&utm_medium=Baner_SG&utm_campaign=BTS_2018_08_13_MM&utm_content=banersg Niewielkie i dobrze wykonanie. Duży plus to smycz zabezpieczająca dołączona do plecaka przez co można mieć kontrolę nad dzieckiem np. w drodze do szkoły na *****iwej ulicy.