Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majka 1234545

6 letni syn terroryzuje mnie

Polecane posty

Gość majka 1234545

Ma 3 synów.Najstarszy 6 letni jest najbardziej niegrzeczny i nieraz czuje ze juz z nim nie wytrzymam.Przykłady-mówie do dzieci zeby ściągli piżamki i przebrali sie.Dałam im ciuszki a 6 latek mówi TY MASZ MNIE UBRAĆ!i zaczyna krzyczeć,piszczeć.Podaje obiad TY MASZ MNIE KARMIĆ!odmawiam,wiec podchodzi do mnie i mnie bije.Dla świetego spokoju karmie go.Mówie ze pózniej wyciągne im basenik,a on na to POWIEDZIAŁEM TERAZ!NIE ROZUMIESZ DURNIU?Nie wiem jak mam z nim postepowac.Pozostali synowie są zdyscyplinowani,tacy kochani i słodcy.A on jest inny.Tez go przytulam,całuje to wtedy jest taki kochany.A w pozostałych sytuacjach jest nie do zniesienia.Ulegam mu,bo boje sie ze sasiedzi usłysza jego płazc,krzyki i zawiadomia policje bo pomyślą ze ja bije dzieci.

Ulegaj mu to za 10 lat Ci wp******i jak mu nie dasz na piwo . A że dziecko w tym wieku jest zazdrosne o młodsze rodzeństwo to normalne .

Gość KASIA9898
Powinnaś być konsekwentna a nie uległa. Poza tym powinnaś zadbać o to żeby mieć czas tylko dla niego. Być może czuje się odtrącony, za mało poświęcasz mu czasu... Wyznacz granice, tłumacz i wymagaj ich przestrzegania.

a no jak dla świętego spokoju robisz wszytko za niego :O to masz co chcesz on chyba naśladuje młodsze rodzeństwo stąd zachowanie

Gość gość
dostałby w d*pe to by się opamiętał gówniarz :o Dalej daj sobie na głowę wchodzić 🖐️

Gość majka 123456
Mąż trzyma dyscypline ale to nie działa.Daje mu kare np.stawia do kąta.A syn pluje na niego i ubliza mu.Wszystko musi byc tak jak syn chce.Spróbuje poswiecac czas tylko jemu.

Gość gość
tylko tez mi sie wydaje zeby ten czas poswiecaby to nie bylo w formie nagrody za zle zachowanie tylko tak to wprowadz zeby nie powiazal tego ze swoim zachowaniem

Ty chyba nie powinnaś mieć dzieci bo jak te młodsze podrosną to z*****ą Ciebie i Twojego chłopa . Wychowałem 2 dzieci i w życiu nie pozwoliłbym na takie zachowanie . klaps na d**ę to nie znęcanie się nad bachorem a czasem czyni cuda byleby z tym nie przesadzać .

Gość majka 123456
Zauwazyłam ze syn jest calkiem inny gdy jest sam ze mna.Jest mily,grzeczny,mądrze rozmawia.Ale w towarzystwie braci głupieje.Zachowuje sie gorzej od nich.Nic nie chce robic sam,wyręczam go we wszystkim bo drze sie.Czasami płaczę z tej bezsilności.Nie rozumię własnego dziecka,dlaczego robi mi na złość?Skoro wie ze sprawia mi prykrość?

Gość gość
hehe nie wiesz gdzie leży pas ? nie wiesz? to czekaj końca. (Twojego marnego)

Gość majka 123456
Pulchny-mąż dawał klapsy i nie poskutkowało.Było jeszcze gorzej-stawiał sie i rzucał do taty.

Terroryzuje bo mu na to pozwalacie! Dziecko daje rozkazy a Wy je spełniacie. Zamiast martwić się o sąsiadów,pomyśl o sobie i o waszym dziecku.Jeśli tak będziesz nadal postępować to za 5-10 lat będziecie mieli niezłego zbója. A z czasem młodsze dzieciaki będą naśladować starszego brata.

6 latek stawiał sie do taty ?:D:D:D to moze kafeteria zorganizuje komisję i ta komisja przyjedzie do ciebie niczym grupa szybkiego reagowania żeby was bronić prze dziecięciem ?:D

Gość gość
zrób sobie jeszcze kilkoro dzieci, starszymi się nie zajmuj tylko wymagaj od nich, żeby opiekowali się młodszym rodzeństwem i na pewno nie będą się buntować :) Poza tym skądś się nauczył, że można cię tak traktować. Przykład z tatusia bierze?

Majka tak całkiem poważnie to wygląda na to , że potrzebna jest Wam pomoc psychologa . Jeżeli syn chodzi do zerówki to możesz spróbować u szkolnego i nie czekajcie z tm za długo bo niedługo młodsi będą brać z niego przykład .

obstawiam ,ze autorka za dużo " trudnych spraw" sie naoglądała i teraz tutaj bajki pisze :)

Gość xxxwww
po prostu dziecko czuje się odsunięte, bo poświęcasz mu najmniej uwagi z racji tego, że jest najstarszy. Wystarczy czesto go przytulac i choć raz dziennie spędzić czas tylko z nim ( na zabawie) i zobaczysz,że będzie lepiej. 6 lat to bardzo niewiele i dzieci w tym wieku potrzebują jeszcze bliskiej obecności mamy. Zamiast go karać - tul i mów, że go kochasz. Chwal przy każdej okazji jakiego to masz dużego i mądrego synka...

Gość majka 123456
Ale on w przedszkolu zachowuje sie wzorowo!Panie go chwalą.Nie mogłam sie nadziwic jak mówiły ze jest samodzielny,opiekuńczy,chętnie bierze udział w zabawach grupowych itd.Ma dwa oblicza?

Oj większość dzieci jest aniołkami w przedszkolu,szkole. A wiesz dlaczego ? Bo Pani poświęca każdemu dziecku tyle samo uwagi,każde dziecko tam samo chwali i żadne dziecko nie czuję się odsunięte na boczny tor. Może u Ciebie tego brakuje ? Chcesz by się słuchał i wykonywał polecenia .A nagradzasz dziecko ? Chwalisz ?

Gość majka 123456
Chwale go,ja sie obchodze z nim jak z jajkiem,bo sie boje ze zacznie wrzeszczec.

Gość gość
a jeśli nie nauczył się od taty, że można cię tak traktować, to widocznie ty nie prosisz go o nic, tylko żądasz natychmiastowego wykonania. Bo przecież skądś musiał czerpac wzorce :)

Gość gość
jak wy nie dajecie rady z 6 latakiem to pomysl co z niego wyrosnie za 8 lat i jak wtedy dasz rade? a do tego mlodsze dzieci patrza i biora przyklad od starszego, naucza sie ze krzykiem, zlym zachowniem moga wszytko od was wymusic. radze byc twardym i moze wybierz sie do specjalisty ktory ci pomoze z nim i cie wesprze

Gość gość
zacznij wymagac, za dobre chwalic za zle karac, jak sie nie ubierze sam to kara i niech idzie goly jak sam to chwal

Próbowałam go nie ubierać to chodził za mna,krzyczal,ciągnął za ubranie i mówił zebym go ubrala.Przed chwilą wymyslił zebym zrobila łańcuch na choinke.Powiedziałam ze do grudnia jescze daleko,to krzyczy zebym zrobiła i powiesiła na ścianie.

Gość KARKÓWKA EWY 33
a dajesz mu w d*psko?czasami

Gość gość
wiesz co JAK NIE CHCESZ STRACIC SYNA TZN ZE JAK STRASZY BEDZIE ZACZNIE ROBIC CO CHCE TO 6 LAT MA TO JESZCZE MOZESZ GO WYCHOWAC!!!!! nie p*****l sie z nim ze tak powiem. badz ostra pas kara itd no jesli go kiedys nie chce stracic musisz to zrobic. zero litosci

Gość gość
stawiał się do taty !!! a tata co zrobił przestraszył się 6 letniego bachora ? ty i twój mąż to jakies p***y wołowe takiego 6 letniego gada powinien chwycic jedną ręką za szyje i podnieść do góry a nie wy uciekacie przed nim !!!

Gość gość
no tak, zamiast poswięcić czas dziecku, to dla niektórych pas lepszy :( A potem wszyscy się dziwią skąd tyle agresji w przedszkolu, szkole czy na ulicy. Bo rodzice nauczyli, ze tylko biciem można coś wyegzekwować :(

Gość frela po pizzy włoskiej i
ma trzech synów a z jednym się cackać będzie tak bym mu wp*******ł że d*psko by mus puchło jak się ubierać nie chce niech łazi goły

Gość gość
Ja się zgodzę z tym zeby poświęcać mu wiecej czasu, bo napewno jest zazdrosny o rodzeństwo. Ale co do jego zachowania i wymuszenia na tobie rożnych rzeczy, absolutnie nie powinnam mu ustępować , nie chce się ubierać, niech chodzi rozebrany, powiedz mu ze dzieciaki bedą się z niego śmiałych, ale nie ubierają go, ma to robić sam, nie chce jeść sam, niech chodzi głodny, zgodnej to zje, nie karm go, i tak ze wszystkim, absolutnie nie ustępuje mu. Płacze, nie przejmuj się , spokojnie ale stanowczo odmawiają mu usług na jego kaprysy i humory. A bić go wcale nie trzeba, wystarczy ze nie pozwolisz mu zeby cię szantazowal swoim zachowaniem .