Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki antykoncepcyjne .

Polecane posty

Gość gość

Witam . Mam problem, chciałabym zacząć używać tabletek anty ale niewiem czy w mojej okolicy jest lekarz ktory nie będzie miał z tym problemu bo mam 16 lat . A po za tym to troszkę się boje iść do ginekologa bo dla mnie to odrobine krepujace.I jak juz to wolałabym chyba ginekologa kobietę . Wiec przechodząc do sedna sprawy to zastanawiałam sie nad tym czy nie załatwić sobie tabletek anty bez recepty bo podobno jest taka możliwość . Chciałabym wiedzieć co o tym sądzicie ?

Gość gość
do gina z doroslym! za jego zgoda po badaniu Ci przepisza hormony. Samemu nie wolno brac

Gość gość
tabletki powinny być dobrane tak żebyś nie miała skutków ubocznych. ginekolodzy mężczyźni są bardziej delikatni zazwyczaj. w każdym razie ja wolę chodzić do mężczyzn. ja zaczęłam brać pigułki jak miałam 17lat i ginekologowi to nie przeszkadzało, nie umoralniał mnie. wizyta jest krępująca ale i tak w swoim życiu będziesz musiała chodzić do ginekologa , wiec warto iść.

Gość gość
Zastanów się co masz zrobić.Poinformuj matkę,ze chcesz isć do gina.Jak chcesz uprawiać sex to i rozbieranie nie powinno być krępujące.

Gość gość
Ale ginekolog nie będzie mi prawil moralow życiowych? i czy jest możliwość zeby udać sie bez rodzica ?

Gość gość
ja tam matki nie informowałam.

Gość gość
można się udać bez rodzica. co do morałów różnie bywa. koleżanka opowiadała że kobieta jej robiła morały. ale jak ja byłam u ginekologa to żadnych morałów nie było.

Gość gość
Dobrze by było gdyby lekarz nie miał jakis problemów z wypisaniem tabletek. A jeszcze lepien obeszlo by sie bez informowania rodzica

Gość gość
Tabletki antykoncepcyjne to nie cukierki, mogą mieć bardzo poważne skutki uboczne, zwłaszcza w tak młodym wieku. W żadnym razie nie wolno ich brać bez wcześniejszej konsultacji z lekarzem. Idź prywatnie, poczytaj sobie najpierw opinie np. na znanylekarz.pl Myślę, że raczej przyjmie Cię bez ryzyka, jeśli chodzi o przepisanie tabletek bez zgody rodzica może być już trudniej. Tym bardziej, że w tak młodym wieku generalnie nie powinnaś brak tabletek, rozwalisz sobie gospodarkę hormonalną. Jeśli jednak masz już je brać, to wyłącznie pod kontrolą lekarza (biorąc tabletki co pół roku musisz chodzić na wizyty kontrolne).

Gość gość
Pierwsze tabeltki miałam przepisane w wieku 15 lat. Była to moja świadoma decyzja. Nie powiedziałam o tym rodzicom. Do lekarza poszłam prywatnie, była to kobieta. Pani bez słowa przepisała mi tabletki, praktycznie bez żadnych pytań i badań. Wtedy się cieszyłam, bo bez problemów dostałam recepte. Ale po czasie gdy zaczelam juz chodzić do ginekologa regularnie, tym razem był to mężczyzna, on oburzył się, że nigdy nie miałam żadnych badań, a brałam tabletki. Okazały się one dobrze dobrane, ale sam fakt olania badań przez tamtą panią doktor był nieprofesjonalny. Tabletki mogła dobrać mi bez badań źle, mogły być efekty uboczne. Dlatego nawet pomimo twojego młodego wieku nie ciesz się, że ktoś tabletki Ci wypisze, ale sama poproś o badania, jeżeli lekarz nie zrobiłby ich. Ja mam dzisiaj 22 lata, ciągle biorę te same tabletki, miałam tylko roczną przerwę. Są to tabletki yasminelle (zamiennik tanszy - naraya), są dla młodych kobiet, więc może dla ciebie też będą ok.

Gość gość
Witam, dziewczyny wczoraj kochałam się z moim chłopakiem skończył we mnie i wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę antykoncepcyjną czekam na okres. Zawsze po stosunku miałam upławy to była sperma teraz nie mam żadnych upławów. Czemu tak się dzieje? Odpowie mi ktoś ? Może to oznaczać że tabletki straciły stoją skuteczność ochrony?

Gość gość
nieletniej nie przyjmie bez dorosłego!

Gość gość
przyjmie nastoletnią bez dorosłego. jak byłam nastolatką to mnie przyjmował bez problemu! nie rób dziewczynie wody z mózgu.

Gość gość
ale nie moze jej anty wypisac bez zgody rodzicow, a ze niektorzy robia to nielegalnie to inna bajka

Gość gość
Dziewczyny opamiętajcie się.Tabletki hormony to nie lizaki,aby w wieku 15lat brać ich .Potem będziecie szukać INVITRO.Wasze c**ki są jescze za młode na odbywanie sexu.

Gość gość
To mowisz ze lepiej miec dziecko w tym wieku niż dobrze się zabezpieczyć ?! Opamiętaj sie troche !

Gość gość
Lepiej w tym wieku nie brać się za seks. Przecież to jeszcze dzieci. A jak już, to nie muszą się zabezpieczać akurat tabletkami.