Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość7

otarcie, infekcja?

Polecane posty

Gość gość7

Mam dość intymny problem ale mam nadzieje ze mi pomozecie. Troche głupio mi o tym pisać. W sobote uprawiałam seks z chłopakiem i czułam wtedy lekki ból jakby mnie "otarł". Był to ostrzejszy seks niz zwykle... Troche bolało mnie po ale zaraz o tym zapomniałam i przeszło. W niedziele znów doszlo do zbliżenia ale pojawił sie problem bo kiedy we mnie wchodził strasznie bolało, jakbym miala jakąs "rane". Ale pomoglismy sobie żelami i dokonczylismy. Teraz żałuje bo od rana strasznie piecze i swędzi. Wziełam iladian direct plus mam nadzieje że pomoże, zawsze pomagał mi przy drobnych infekcjach. Ale czuje ze to coś innego niż infekcja, jakies otarcie mechaniczne nie wiem... Dodam że czułam nawet ból przy aplikowaniu tabletki i nie chciała wejsc. Do tego seksy w sobote wszytsko było w porządku. Nie wiem czy to po prostu otarcie przez ten seks czy jednak infekcja bakteryjna? Moze znacie jakis sposob by zmniejszyc moje cierpienie :( jak nie przejdzie wybiore sie do ginekologa. Czy któras miała podobny problem?

Gość gość
Otarcie. Wstrzymaj się z seksem przez ok. 3 dni. Te rejony z reguły szybko się goja. A potem na wszelki wypadek uzyjcie sporo żelu, zeby nie bylo powtórki. Przy aplikowaniu globulki też moze sobie pomoc kropla żelu (tylko żel najlepiej bezbarwny, bezwonny, żadne wydziwiane durexy itp. ).

Gość gość7
O seksie oczywiscie narazie nie ma mowy, boli mnie przy aplikowaniu tabletki a co dopiero seks...

Gość gość7
a są jakies spodoby by uśmierzyć ten ból? Bo jak narazie jest nie do wytrzymania ;/

Gość gość
Mi kiedys pomogl wlasnie taki zel, bo jakby oslonil mi te ranke przed czynnikami zewnętrznymi. Mozesz też spróbować tantum rosa. I przewiewne ubrania. Jak jestes w domu to spódnica i bez majtek.

Gość gość7
dzieki dziewczuny, posmarowałam sie alantanem

Gość kidabion
Alantan do stref intymnych? Najlepiej w takiej sytuacji sprawdza sie provag żel, ma działanie łagodzące i kojące, na wszelkiego typu otarcia własnie. Dodatkowo chroni przed rozwojem infekcji.

Gość gość
tak do stref intymnych podobno pomaga, nie pakowałam do "środka" tylko delikatnie na zewnatrz, troszke czuje ulge, najgorzej bylo po przebudzeniu

Gość gość
podmyj sie rumiankiem

Gość gość
ja mam to samo a moze to grzybek dlatego swedzi,jutro wybieram się do gina zobaczymy

Gość gość7
mineło pare godzin.. może to głupie ale rzeczywiscie podmyłam sie rumiankiem... troche pomogła, poczułam taka ulge. Właściewie ból przeszedł, rano bolało cały czas, po południu tylko przy sikaniu, a obecnie narazie wcale. Mam nadzieje ze szybko przejdzie ;)

Gość gość
Nie masz grzybicy.Wtedy trzeba isc do lekarza

Gość gość
Zrób sobie kurację probiotykiem dopochwowym invag przez 7-dni, odbuduje on Twoją mikroflorę - zawiera 3- szczepy bakterii kwasu mlekowego, polskiego pochodzenia - dzięki czemu ochroni Cię przed infekcjami. Ja stosuje go profilaktycznie np. po okresie, w podróży, przy zażywaniu antybiotyku, po basenie itp.

Gość gość
na otarcia i podrażnienia polecam provag żel, świetnie łagodzi, cienką warstwą należy posmarować okolice intymne

Gość gość
dziewczyny a jak właściwie stosujecie ten provag żel-na takie "przygodne" otarcia,podrażnienia itp? czy codziennie np.zamiast płynu do hiegieny intymnej czy oprócz płynu???

Gość gość
Provag żel stosujesz po umyciu się, a nie do mycia - smarujesz się nim - ja codziennie właśnie po wieczornej kąpieli i często też przed stosunkiem.

Gość gość
Stosuj żel i ile się da nie chodz w majtkach ,a także w spodniach.

Gość natnatnat1
Miałam identyczne objawy. Pieczenie przy stosunkach. W codziennym życiu mi to nie przeszkadzało, ale w sypialni horror. Trwało to może miesiąc i w końcu wczoraj poszłam do lekarza. Okazało się, że to zwykła grzybica. Także leć do ginekologa :)

Gość gość
U mnie przyczyną również była nie wielka infekcja i wystarczyło że zrobiłam sobie 7-dniową kurację probiotykiem dopochwowym invag, zawiera on 3-szczepy bakterii kwasu mlekowego, polskiego pochodzenia. Mam go zawsze w lodówce i zakładam profilaktycznie np. po okresie, po basenie, w podróży itp.

Gość NATKAAA28
Zażywam provag, który poprawia nawilżenie pochwy, dzięki niemu nie mam problemów z otarciami w trakcie stosunku. Dodatkowo mam spokój z infekcjami pochwy i dróg moczowych, po porodzie poleciła mi go znajoma położna i cały czas się nim wspomagam. Przed wyjazdami zagranicznymi chroni mnie przed problemami jelitowymi, jedna kapsułka, a tak pozytywnie działa.

Gość netti29
mi na otarcia pomaga provag żel, można też go używać podczas stosunku jako żelu nawilżającego, mam nadzieję, że do tej pory już ci przeszło, jeśli nie - idź do lekarza, możesz też zrobić sobie kurację jakimś środkiem dopochwowym, o ile nie będziesz czuła bólu