Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurza mnie..1234

smieszy mnie te cała wawka...

Polecane posty

Gość wkurza mnie..1234

"Kopiowanie wzorców zachodnich na niepasujący przaśny grunt mentalny. Udawanie , że w Polsce istnieje rynek modowy, filmowy itd. ,np. robienie na sile filmów, które nie pasują do Naszej estetyki i lecza kompleksy spoleczenstwa" Udawanie , że w Polsce istnieje rynek modowy, filmowy itd. ,np. robienie na sile filmów, które nie pasują do Naszej estetyki i lecza kompleksy spoleczenstwa . Wchodzisz do "domu produkcyjnego" , albo "agencji reklamowej" - w środku panuje pozowany klimat jak w NY albo LA:) Przerywa go przaśne "ojtam ojtam" zasłyszane z reklamy (krew mnie zalewa) , albo dyskusja czy lepiej kupic mieszkanie za 600 tys (na kredyt 30 letni) u developera A czy lepiej kupic 100 metrowe za milion u developera B-koło pseudo parku "pachnącego" psią kupą -wszystko mówione z nowojorskim akcentem (po polsku) :):) z najoma projektuje awangardowe ubrania w wawxce mieszka i robi smieszne ciuchy,ktorych nikt nie chce kupic,bo sa zbyt wymyslne

Gość wkurza mnie..1234
samo tom model pozowane.kuzw..a na jakies amerykanskie szoł,a wiocha i taka słoma z butow wystaje tym wszystkim ludziom co to robia,ze smeiszne to jest,to jest komedia

Gość gość
co ma warszawa do napływowego wieśniactwa?

.. ta sukienko to takie małe dzieło sztuki ;) zależy od projektu.. nie każdy z założenia ma mieć przeznaczenie użytkowe..

Gość gość
Nic dodać i nic ująć. Chociaż nie....możnaby jednak dodać-młodzi wykształceni z dużego miasta to tak naprawdę idioci.

Gość wkurza mnie..1234
osla ławko,dla mnie to nie ani dziełem sztuki(jak moze byc "małe dzieło sztuki",albo jest duze dzieło sztuki albo wcale go nie ma" wiesz sukienki ktore widziałam w Zakopanem szyte przez góralki i haftowane recznie były dla mnie wiekszym dziełem sztuki niz okropny lateks a zobacz to dzieło góralek...przepiekna sukienka http://hafcik.com/?594,sukienka-19

.. stoliczku :] sztuka może być przez małe 's' jak i duże 'S' wszystko to zależy od indywidualnej oceny :) owszem to co pokazałaś jest dobrym przykładem naszej tradycji.. kunsztem i precyzji.. :)

.. poza tym nie da się porównać tych dwóch przykładów ponieważ pierwszy z nich nawet nie służy do chodzenia.. to tak jak obrazkiem namalowanym piaskiem.. nie da się go utrwalić na dłużej chyba, że na zdj. :) w przeciwieństwie do obrazów malowanych na płótnie.. olejami bądź innymi farbami.

ale z czym Ty masz problem? boli Cie, ze ludzie maja swoje pasje i sie spelniaja w czyms? hejtujesz bo nie masz zajecia? znajdz moze sobie jakies hobby?

fakt rynek filmowy w Polsce jest do d**y, ale to dlatego, ze ciagle sa te same nazwiska, kazdy na tym rynku d*pe sobie lize wzajemnie i sponsorzy ciagle placa za gowna w stylu kac wawa zamiast na studentow filmowki. Ale mode mamy niezla, i Polska tez sie rozwija.

Gość wkurza mnie..1234
ja pierdziu mam hobby,ale myslisz,ze to zmienia fakt,ze na pewne rzeczy patrze krytycznie.znam troche to towarzystwo.mam rodzinke w wawie.ta dziewczyna jest znana dlatego,ze wspołppracuje z tvn,ma tam znajomosci ot cała tajemnica,ze jej projekt sie stał znany,wygrał w konkursach.Myslisz,ze bez znajomoci w wawce poradzisz sobie?jak myslisz,czemy wrocek ,krakow tak nie lubia wawki,bo osoby ktoree sa spoza stolycy sa deprecjonowane tylko dlatego,ze nie mieszkaja w nadetej wawce,pełne pseudo artystow,-tzw celebrytow.W takim krakowie czy wrocku,tam to sie robi prawdziwa sztuka i nie trzeba do tego gownianego tv.,

Gość wkurza mnie..1234
wwiesz,ale najgorsze,ze ci ludzie z wawki maja sie za lepszych

.. wszędzie liczą się znajomości.. bez tzw. 'pleców' jest ciężko.. by się wybić potrzeba nie tylko talentu i samozaparcia.. bo to za mało.. ale też właśnie tamtego... i dlatego jest to niesprawiedliwe.. ale od zawsze tak było i nadal będzie jeśli chodzi o sztukę.. I nie, nie mieszkam w stolicy.. nawet tam nie bywam.. ale tak myślę i takie jest moje zdanie :)

ja pochodze z Wawy i wciaz w niej mieszkam ;) ale nie mam sie za lepsza. zgodze sie z Toba, ze wiekszosc rynku tutaj to znajomosci i TVN, a takie przynajmniej odnosze wrazenie jako szary czlowiek. Jesli w innych miastach faktycznie jest "spokojniej" i wszyscy sa otwarci na nowszych ludzi, to bardzo tego zazdroszcze.

Gość gość
bulls**t, to co ona robi obok sztuki nie lezalo, sztuke mozna znalesc blizej smietnika niz tvn i nie potrzeba do tego zadnych znajomosci

Gość wkurza mnie..1234
uwierz mi,bo mam kontakt ze swiatem artystycznym i jest wielka przepasc..miedzy wawa,a reszta,reszta traktowana jest po macoszemu,ale wiesz,nie kazdego stac na przeprowadzke do wawy po pierwsze.po 2 znam tyle zdolnych artystow,ktorzy nigdy bnie beda znani,bo nie maja znajomosci z tvn,a sa cholernie zdolni,skromni nie zbalzowani ale co z tego?

Gość gość
k***a to moze niech ci zdolni artysci pojda do mam talent, niech ich michal pirug oceni, zyskaja slawe:D

to niech wyjada za granice i probuja swoich sil :) albo niech probuja mimo wszystko.. talent zaradnosc i pracowitosc same sie wybronia :)

.. ale w Warszawie przynajmniej coś się dzieję nie to co w moim mieście.. w którym oprócz kilku wystaw.. znanych nazwisk! młodzi (artyści) nie mają szans.. dlatego ruszają na podbój stolicy :)

Gość wkurza mnie ta cala wawka 123
no i co z tego,skoro nikt nigdy o nich nie uslyszy,jak myslisz czemu akurat mickiewicz byl bardziej ceniony i jest w szkolach niz norwid\?to tak samo bylo kiedys,jak dzis,konkesje kasa,laska ktora jest ta wielka artystka jezdzi tak srogim samocnhodem,ze na sztuce swojej nigdy by sie jego nie dorobila,sponsor jej kupil,poza tym ktos z moje rodziny pracuje w tvn i to jest taka osoba,ktora jak o cos poprosisz,to nie ma czasu,nie pomoze ci nigdy,ale sama jak cos potrzebuje to musi to dostac inaczej sie na ciebie wcieknie......caly tvn

Gość wkurwiony dzieciak
w Mickiewicza prędzej p*****lnąłby fortepian Szopena, niż wystąpiłby w TVN:D

.. a gdyby była inną osobą to może jej ocena byłaby inna.. rozdzielmy to jaka jest na co dzień od tego co robi :) .. przecież chyba nie jest jakimś tam beztalenciem i nagle nie wyskoczyła sroce spod ogona.. przynajmniej taką mam nadzieję :) sztukę ciężko obiektywnie ocenić.. raczej ocenia się ją wg własnych kryteriów...

Gość wkurwiony dzieciak
faktycznie, gdyby prowadziła zajęcia w osiedlowym domu kultury to powiedziałbym, że jest całkiem kreatywna...

.. nie będę oceniała jej projektów (których nie widziałam) na podstawie jednej kiecki.. nawet najlepszemu artyście od czasu do czasu zdarzają się gnioty :]

Gość azmeczonaw
ogolnie to ani do noszenia,ani sztuka z tego to juz całkiem bez sensu