Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Umierająca z bólu

Co na bóle menstuacyjne ?...

Polecane posty

Gość Umierająca z bólu

Witam kobietki . Pewnie wy tez macie co miesiąc ten problem z okropnymi bólami menstruacyjnymi ;( choć pewnie nie wszystkie ale myśle ze większość z nas musi sie borykać z tym problemem co miesiąc ;( U mnie własnie dziś się zaczęło i umieram ;( Znacie może jakieś dobre sposoby na ten straszliwiy ból?

Gość gość
Zdecydowana większość nie ma takich problemów. Jesli nie pomagają Ci ogólnodostępne leki przeciwbólowe to zgłoś się do ginekologa. Moze jestes chora.

Gość gość
Apap

Gość gość
Od tego się nie umiera. Każda z Nas w te dni czuje się mało komfortowo. Skoro jednak aż tak Cię wszystko boli to idź jak najprędzej do dobrego ginekologa i zbadaj się. Nie wolno bagatelizować swojego zdrowia

Gość gość
To juz no-spa lepsza od trującego paracetamolu.

Gość gość
Ja tez w te dni umieram z bólu... Ale biorę ibuprom,butelkę z cieplutką wodą lub termofor na brzuszek, robię sobie miętę, i kładę sie do łóżka ;) Pod wieczór lub popołudniu przechodzi ;) A moje sposoby troche łagodzą ten moj straszliwy ból ;) POWODZENIA !! ;-)

Gość gość 0204
Tak silne bóle świadczą o nieprawidłowościach np. tyło- lub przodozgięcie macicy, hormony itd. Musisz iść do gina, bo będziesz mordować się długo. Ja dostałam czopki i jak ręką odjął. A tak "od ręki" to mnie pomagała bardzo herbata z pokrzywy i absolutnie NIE rozgrzewanie brzucha - wręcz przeciwnie - chłodny ręcznik na podbrzusze.

Gość gość
Przodozgięcie to prawidłowa budowa.

Gość gość
DZIEWCZYNY!!! Nie przesadzacie może troche z tymi chorobami ?! Niektóre z nas mają silniejsze bóle a niektóre mniej to wszystko . Ja osobiście tez ratuje sie tabletkami chociaz czasami daje rade wytrzymać ale jest strasznie Trudno wiec raczej wole na poratowanie łyknąć chociaz jedna tabletkę U mnie akurat no-spa ani troche nie działa . Wiec nie przesadzajcie ze od razu trzeba być chorym jesli mamy silniejsze bóle menstruacyjne . Rozumiem jesli tabletki nie pomagają i dzieją sie z nami jakieś złe rzeczy ale nie dlatego ze mamy troche silniejszy ból a w czasie miesiączki bo chociaz raz w miesiącu musimy sobie z tym radzić .;)

Gość gość
No jesli się umiera z bólu to nie jest to normalne.

Gość Jakniww
U mnie termoforek i ciepłe łóżko rownież działa ! A bóle mam silne nie powiem ze nie ://

Gość gość
mi ostatnio zwykły ibum pomaga. nospa i inne odpadają...

Gość gość
Jesli jeszcze nie brała tabletki ani nie stosowała żadnych pomocy to i umiera . Ja jakbym nic wtedy nie zrobiła to tez bym chyba zdechla ..

Gość gość 0204
gość z 13:01 - widać nie wiesz, co to znaczy mieć straszny ból menstruacyjny i ciesz się z tego. Poza tym, jeżeli lubisz cierpieć - to Twoja sprawa. Dziewczyna zapytała o metody, a nie o porady jak cierpliwie i w ciszy znosić ból.

Gość gość
Ibuprom jest na te sprawy Ok !;) Tylko szkoda ze nie działa odrobine dłużej .. Ale mi zdecydowanie pomaga bo no-spa jest jak u mnie do ....

Gość gość
Jesli się umiera z bólu i nic się z tym nie robi to zdecydowanie trzeba się leczyć. Na głowę...

Gość gość
Gość 0204 - własnie o " porady " jak może znieść ten ból Np tabletkami lub jakie to my kobiety mamy na to sposoby a nie od razu wysyłanie jej do lekarza bo ze zwykłym bólem to ginekolog by ja pokierował jedynie po środki przeciwbólowe do apteki ! To tyle !

Gość gość
To chyba po to nas tutaj pytają zeby powiedzieć jakie tabletki czy sposobu pomagają nam nieprawdaż ?!

Gość gość
nie można kłaść ciepłych okładów na brzuch gdyż może to przyczynić się do powstania torbieli, wiem to od ginekologa.

Gość gość
Jak umiera to nie jest to zwykły bol. O tym caly czas mowimy.

Gość gość
ja również mam takie bóle że czasami wytrzymać się nie da i byłam z tym u lekarza, niestety taki urok niektórych kobiet i jedyne co mi zaproponował to tabletki anty albo silniejsze tabletki przeciwbólowe więc skończe p*******ć jak nie macie pojęcia

Gość Gochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja tez " umieram z bólu " A jednak tabletka pomaga i do żadnego lekarza nie chodzę ;) Koleżanka z pytaniem to tylko tak ujęła wiec nie przesadzajcie ;)

Gość gość
Czyli zwykła hipochondria. Trzeba było tak od razu. Nikt normalny by sobie d**y nie zawracal. 🖐️

Gość Gość wcześniejszy ;)
Gość z 13:16 - własnie to miałam na myśli ze ginekolog przy zwykłym bólu(lub troche silniejszym) nic specjalnego nie poradzi ;) Pozdrawiam !

Gość gość
jedyne co mi zaproponował to tabletki anty albo silniejsze tabletki przeciwbólowe więc skończe p*******ć jak nie macie pojęcia _____________________________________________________ A u mnie wykryto dosyć poważną chorobę także sama skończ. 🖐️

Gość gość
Oczywiscie wszystkie te, ktore zglosily sie z bolesnymi miesiaczkami do ginekologa mialy robione badania pod kątem endometriozy. :)

Hipochondrie to ty masz jak widzę ! Tylko jakas w dominującym stopniu! Bóle menstruacyjne do przyjemnych nie należą wiec ja osobiście tez mówię ze umieram z bólu . I czasami mi tez tabletki nie pomagają a daje rade i u żadnego lekarza nie byłam a zdrowa jesa Wiec lekarz to was może w takiej sytuacji A przeproszeniem w du** pocalowac albo wepchnąć silniejsze leki . Tyle w tym temacie .

To nie znaczy ze u każdego maja od razi wykryć . Skończyć to ty mozesz wreszcie kłapac bo najmadrzejsza tutaj nie jestes GURU!

Gość gość
A czy ktoś tu napisal, ze na pewno zdiagnozuja u autorki jakas chorobę?

Akurat miała wtedy racje żebyście skończyły . Wiec wiesz .