Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kawa w ciąży

Polecane posty

Gość gość

mozna ją pić?

Gość gość
W Polsce każdy lekarz zdecydowanie Ci zabroni,że szkodzi w Meksyku Brazylii itp kobiety w ciąży normalnie piją kawę.

Gość gość
taaak, ale na co szkodzi? ja piję, ale czy mogę?

Gość gość
Możesz. Pamiętaj tylko, że podnosi ciśnienie. Jeśli nie masz za wysokiego, pij ile chcesz :)

Gość gość
oj mam takie w normie niby, ale to po kawie, kiedyś jak nie piłam miałam słabiutkie

Gość gość
słabą w małych ilościach czyli raz dziennie powinno nie zaszkodzić, ja przeszłam na Inke codziennie rano piję, ale nie dla pobudzenia a dla smaku

Bzdura jakaś z tymi lekarzami w pl. Mi lekarz pozwalał a wręcz zalecał picie kawy przy moim ciśnieniu. 2-3 filizanki normalnej kofeinowej piłam.

Gość gość
a ja już nie wiem po co często śpię wiec może na pobudzenie, ale też przyzwyczaiłam sie że kawka w pracy ma być

Gość gość
Pewnie, że lekarze nie zabraiają, ale w umiarkowanej ilości. Jedna lub dwie z duża ilością meleka....

Gość gość
no tak piję 1,2 dziennie, zapytam też lekarzyny co on na to, bo sie zaczęłam zastanawiać

Gość gość
PIJ NA ZDROWIE--nic tobie i dziecku nie bedzie:) wkorzaja mnie wypowiedzi : pij z duza iloscia mleka:D nie kumam o co chodzi

Gość gość
z mlekiem niby słabsza, albo ze wapń tam jest, ale wcale go tam nie ma wbrew pozorom

hmmm też nie czaję o co chodzi z tym mlekiem. Ja akurat piłam z mlekiem bo mi po samej czarnej nie dobrze było, ale że trzeba to nie wiedziałam.

Gość ziutaaa
ja przed ciążą byłam uzależniona od kawy 2-3 siekiery takie, że łyżka stoi. w ciąży zmniejszałam "moc" z 3 łyżeczek do 1 płaskiej, a potem ilość kubków do 1. teraz piję tylko 1 z jednej płaskiej, rano, bo bez tego jestem jak zombie. dodam, że mam niskie ciśnienie. 90/60 w standardzie :) gin pozwoliła mi na jedną słabą kawę.

Gość gość
ja piję z mlekiem bo mi mniej zołądek podrażnia, a w ciąży jak masz zgagę to masakra. Dlatego pij z mlekiem;-)

Gość gość
Mi lekarz powiedział, że jedną dziennie normalną mogę wypić, drugą najwyżej taką słabszą Latte.

Gość mi lekarze nie bronili
Zaprzyjaźniony gin mówił"możesz pić", piłam jak przed ciążą, obowiązkowo na czczo i później ewentualnie w pracy czy w gościnie dla towarzystwa.

Gość gość
ja na czczo nie piję, ale po śniadanku czy obiadku i owszem