Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

propozycja obiadu na czwartek...

Polecane posty

@galali: no spoko, ja chcialem, zeby bylo dokladnie tak jak w MacDonaldzie;) Mozna oczywiscie sobie eksperymentowac na rozne sposoby. Tak jak Ty tez kiedys zrobie, dzieki za propozycje.

Gość gość
seks przedmałżeński przeczy wierze- poza tym jak możesz dostawać rozgrzeszenie, skoro nie masz postanowienia poprawy? Weź tutaj nie ściemnaj Stary.... ciekawe kim sam jesteś - bo do ideału mężczyzny Ci bardzo daleko. Głęboko wierzący to człowiek, który żyje 10 przykazaniami, a nie wybiera sobie przykazań według swojego widzimisię, tak, że nie wal ściemy chłopie.

Gość gość
jacy wy denni jesteście.... zresztą szkoda słów... żal.pl

Gość gość
to po co jesteś z laską, która nie spełnia wszystkich twoich chorych wymagań?

Gość Tasiorka
Skoro ty gotujesz to dziewczyna nie musi...

@gosc: seks przedmalzenski przeczy nauce kosciola w tym zakresie i ja sobie z tego zdaje sprawe. Nie przeczy natomiast samemu faktowi wiary, bo ja w Boga wierze, modle sie do niego i jestem praktykujacym katolikiem. Po prostu w tym jednym elemencie nie zgadzam sie z nauka mojego kosciola i tyle. Oczywiscie, ze nie jestem idealem, mam wiele wad. Ale jak juz napisalem wyzej - duzo wymagam od siebie, wiec duzo wymagam od osoby, z ktora planuje zalozyc rodzine. I jesli chodzi o pozostale 9 przykazan to jestem bez zarzutu. Nie mowiac juz o tym, ze "nie cudzoloz" ja interpretuje jako nie zdradzanie zony. Nie spij w cudzym lozku.

@gosc: bo ma wiele innych zalet, a tych wymagan, ktorych nie spelnia, to za wyjatkiem wiary w Boga z czasem spelni. @Tasiorka: tu nie chodzi wylacznie o mnie, ale takze o dzieci. Dzieci beda czekac glodne, az tata wroci z pracy, bo mama nie umie obiadu zrobic? Kobieta, ktora nie potrafi gotowac nie nadaje sie na zone i matke. Poza tym gotowanie dla rodziny, to obowiazek kobiety.

Gość gość
maciek.b to błekitna a w przerwach marlenkuje

Ps. to nie sa chore wymagania, tylko zupelnie podstawowe rzeczy. Za wyjatkiem tych spraw mysliwsko - wedkarskich - to te wszystkie punkty powinna spelniac kazda sredniorozgarnieta kobieta. Jesli dla kogos sa to duze wymagania, to radze sie nad soba bardzo powaznie zastanowic.

Ja sobie oczywiscie sam obiad moge zrobic, ale nie bede moich dzieci narazal na niedozywienie, bo sobie lenia z dwiema lewymi rekami za zone wzialem

Ja nikomu nic nie kaze. Przedstawilem po prostu moje wymagania. Umiejetnosc gotowania to jest warunek sine qua non.

Gość ale to głupie,
Gotujesz niezdrowo, nic nie przypadło mi do gustu, kompletnie nic wymślnego. Co do tych warunków, śmieszny jesteś, nie spełniam czterech, tak czy siak wydajesz się dziwnym człowiekiem. Być może niezrównoważonym emocjonalnie ('wyleje na ciebie gar zupy' 'jestem dominatorem'). Dominujący samiec nie ma potrzeby mówić o takich rzeczach bo zna swoją wartość. Skoro tak lubisz gotować to dlaczego nie założysz bloga? Rozumiem, gdybyś próbował rozreklamować tutaj bloga, ale takie pisanie? Pracujesz? To są typowewgodziny w których człowiek pracuje, a Ty masz jeszcze czas na gotowanie obiadu i udzielanie się w dyskusjach na Kafeterii?

@ale to glupie: Tak, gotuje niekoniecznie "zdrowo", ale jem to co lubie jesc. Nie mam bzika na punkcie zdrowego odzywiania i nigdy tego nie ukrywalem. Ale nie przeasadzajmy w druga strone - trujacych rzeczy nie proponuje. Wiekszosc ludzi je takie rzeczy. I po raz kolejny powtarzam: ja nie robie zadnych "wymyslnych" rzeczy, tylko zwyczajne obiady, takie jakie jedza normalni, zwyczajni ludzie. Nikt nie ma czasu, zeby w tygodniu robic jakies skomplikowane i wymyslne potrawy. W weekendy czesto owszem - lubie sie pobawic. Co do tych warunkow, to to sa zupelnie normalne warunki, nie widze tam nic jakos specjalnie niemozliwego do zrealizowania. Co do wylania gara zupy i bycia dominatorem, to bylo to napisane w konwencji zartu (jednak chyba trzeba bedzie zaczac wstawiac emotikony). Pisalem wielokrotnie, ze na jesieni zakldam bloga kulinarnego i channel na youtube, gdzie bedziecie mnie mogli ogladac na zywo podczas tworzenia. Tak, pracuje od 20 roku zycia, a to sa propozycje na moje obiadokolacje, ktore robie w poznych godzinach popoludniowych, ale przeciez to jest forum na kobiet i jest tu wiele gospodyn domowych, ktore jadaja obiady wczesniej. Czesc moich czytelnikow, to niepracujace gospodynie domowe. Poza tym czytaja nas tez osoby z innych stref czasowych, prawda? Jesli chodzi o kafeterie, to pisze tu zazwyczaj z doskoku, robiac jednoczesnie mase innych rzeczy. Np teraz koncze prace, pisze tutaj posta, rozmawiam z jedna osoba na gg, dopijam herbate i pakuje moje rzeczy do torby.

Gość gość
bosz, te sprzeczki, te obrony :P ale skoro juz mowa o hamburgerach z macdonalda, do jamie oliver wlasnie niedawno wyjasnial jak sa robione te hamburgerki i macdonald malo mu glowy nie urwal za zdradzenie "tajemnicy" :D :D http://www.whydontyoutrythis.com/2013/07/hey-mom-and-dad-what-is-in-that-burger.html zawsze mnie ciekawilo, czemu ludzie zamist sobie w domu robic takie dobre hamburgery jak sa w restauracjach, to wola takie niedobre jak sa w fastfoodach z najnizszej polki, ale to juz pewnie z ta ciekawoscia niezaspokojona umre :D

Gość Tasiorka
Jak ktoś nie chce to niech nie czyta... Ludzie są dziwni

Gość ale to głupie,
Wyobraź sobie, że to internet, czasami ciężko połapać co jest żartem, a co poważnie. Bez emotek. Pozatym godz. 13 to nie późne popołudnie, a większość Twoich propozycji jest o tej godzinie. Nie wierze Ci. A co do tego, że kobieta która nie umie gotować, nie jest prawdziwą kobietą to no cóż... jest to śmieszne. W takim razie kim ja jestem? Bo też nie umiem gotować. Kobieta ma jednocześnie zarabiać, zajmować się domem, dzieciakami, prać, gotować? Przecież większość prawicowców chce żeby ich żona siedziała w domu i zajmowała się dziecimi? Kobieta która dobrze zarabia, zna biegle języki, ma zaintephesowania nie da raczej się wrobić w takie coś, ja na pewno nigdy, bardzo współczuje Twojej dziewczynie o ile naprawdę ją masz.

Gość gość
ja jej tez wspolczuje, bo nie chcialabym, zeby moj facet obgadywal mnie na internecie i nie szanowal jako rownego sobie czlowieka, no ale widocznie kazdy ma to, na co zasluguje ;)

Wyobraź sobie, że to internet, czasami ciężko połapać co jest żartem, a co poważnie. Bez emotek. xxx To Ty sobie wyobraź, a nie atakujesz od razu. Nie jest trudno spytać, co jest faktem, a co fikcją. A jeśli nie chce Ci się pytać, a nie potrafisz tego odróżnić to zwyczajnie nic nie pisz. Z góry dziękujemy 🖐️