Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ŹLE WZIĘTA LUTEINA

Polecane posty

Gość gość

Witam,staramy się z mężem o dziecko, ale mam problemy z miesiączkami i gin przepisał mi luteinę aby wywołać mi @ na przyszły miesiąc żebyśmy mogli zacząć od następnego cyklu wywołać owulację. Mam być u niego 30 lipca i to ma być nie później niż 5dc.Luteinę kazał wziąć w 14dc i brać przez 10 dni.Potem ma przyjść miesiączka i wywoływanie owulacji.Alę wszystko mi się pokićkało i dziś się zorientowałam że źle ją zaczęłam brać.zamiast w 14dc ja pierwszą tabletkę wzięłam w 10dc.Dziś jest 7 dc.Jak za 3 dni zakończę 10 dniową kurację luteinową to za szybko dostapnę @.czy jak bym nie 10 a np. 13 dni brała luteinę to nic się nie stanie???

Gość gość
pomoże ktoś???????????

Gość gość
???????????????????????????????????

Gość gość
A może zadzwoń do swojego gina?

Gość gość
Lekarz Ci pomoże. Jak w ogóle w takich sprawach można, się radzić przypadkowych ludzi?

Gość gość
niestety mój lekarz jest na urlopie

Gość gość
wydaje mi się że po to jest to forum żeby się radzić przypadkowych ludzi

Gość gość
No tak, ale na forum lekarzy nie znajdziesz. Poszukaj w necie sa takie portale gdzie odpowiadają lekarze. Nie pamiętam jak się nazywały ale na bank są.

Gość gość
już szukałam dużo na ten temat ale niestety nic nie udało mi się znaleźć.Więc postanowiłam napisać tutaj. Może jest tu jakiś lekarz, albo chociaż ktoś miał podobnie

Gość gość
pomoże ktoś ????

Gość maniusia333
A właśnie że znajdzie lekarza... Możesz spokojnie wziąć luteinę te 3 dni dłużej ale nie wiem czy jest sens bo @ po luteinie nie przychodzi jak w zegarku za 2 dni czasem trzeba czekać do tygodnia wiec radziła bym spokojnie wziąć 10 dni.

Gość gość
Wiem że po luteinie @ nie przychodzi od razu bo już ja brałam wcześniej :). Po odstawieniu ok 3-4 dni i @ się pojawia. Gdy ją odstawie po 10 dniach to i tak za wcześnie dostanę @, bo do gina trafie w 7dc a to już będzie za późno :(. A jak będę brała przez 13 dni to do gina trafię na 4dc. Tylko czy tak mogę zrobić ??? Bo nie chciała bym czekać kolejnego cyklu :(

Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie???

Gość gość
Ja brałam D*phaston (odpowiednik Luteiny) i muszę powiedzieć że im więcej cykli barałam tym później dostawałam @, tzn. w pierwszym i drugim cyklu z D*pkiem @ dostałam po 2 dniach, w 3cim cyklu po 3 dniach, a w czwartym cyklu po 4 dniach od odstawienia...także trudno to przewidzieć. Myślę jednak że skoro masz być u gina DO 5dc, to lepiej być w 1dc niż w 7dc, więc ja bym wzięła 13dni tą Luteinę. A stać nic się nie stanie, tylko później @ ci przyjdzie z odstawienia. Powodzenia!! :)