Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Faceci są jednak durni stwierdzam!!!

Polecane posty

Gość gość

Mąż wielmożnie wszedł do domu i zapytał gdzie jest obiad? Codziennie od 6 rano jestem na nogach. Prowadzę firmę, zatem pracuję od 8-23 codziennie. Nie mam czasu zjeść śniadania. Sprzątam. Zajmuje się 3 letnią córką i 2 miesięcznym synem, Zasugerowałam, że mięso jest zrobione, może ostruga ziemniaki. Bo ja od rana siedzę w tonie papierów.Mały dał mi popalić i mam zaległości. A ON SIĘ OBRAZIŁ I SIĘ POŁOŻYŁ!!! Jakby mnie coś strzeliło. Wywaliłam go z łożka i zapytałam: - czy on mnie widziałam przez ostatnie miesiace, zebym choć raz leżała, - od 6 miesięcy nie obejrzałam telewizji, - od 4 lat nie byłam nawet w kinie, - pracuje od 3 miesięcy po 16h dziennie, - w nocy wstaje co 3 godziny, - mam cholerną grypę i 39% a on mi się śmie obrażać, nawet nie zapytał, czy może mi jakieś leki potrzebne, albo czy idę do lekarza, to zajmie się dziećmi. - w dwa tygodnie schudła 5kg, a on ma problem z cholernym ustruganiem ziemniaków!!!! Ja nie leżę, ja nie odpoczywam, ja nie relaksuję się na komputerze, nie mam czasu zjeść śniadania i ogolić nóg. Zatem on TEŻ NIE BĘDZIE MIAŁ CZASU WOLNE, trudno, jest zmęczony a kogo to do cholery obchodzi!!! Zeby wszedł i zapytał, jak się czuję, czy może mi w czymś pomóc, jak minął mi dzień. To usłyszałam,że mam złą organizację pracy i nie jego wina, że dzieci w tak młodym wieku głownie potrzebują matki. Ma dwie ręce niech sobie gotuje, pierze i sprząta. Wtedy ja będę zadowolona i on będzie zadowolony. Jestem wściekła!

Gość gość
nie dziwie się strasznie cie potraktował co za facet

Gość gość
Nie siedzisz przy komputerze? :) A jednak chwilę znalazłaś by się pożalić. W tym czasie mogłaś obrać te ziemniaki :P (6) Żartuję, masz rację przegiął ten Twój mąż. Ale chyba troszkę Twojej w tym winy. Za dobrze dajesz sobie radę sama, może czas scedować na szanownego część obowiązków?

Gość gość
Ja tak zrobiłam, kiedyś powiedziałam dość i zaczęłam obciążać męża częścią obowiązków. Dziś jestem rozwódką z 3-letnim dzieckiem. Gnój zostawił dla nas dla innej baby. Tak wyszłam na podziale obowiązków.

Gość gość
to ty jesteś durną lochą bo z**********z jak mały motorek i wybrałaś takiego co tego nie docenia. hahaha co za tłuk z ciebie!!! kobiety to jednak puste c**y

Gość gość
Mąż mi pomaga, ale uważam, ze obowiązki powinny być podzielone 50/50 a nie 10/90. Mówię przygotuj ogórki na obiad. Przygotował, ale ze ja składam dwie michy prania, to nie wpadł na to, że może ten obiad nałożyć na talerz i mnie na niego zaprosić. Ręce opadają!! Ba mógłby po nim też posprzątać.

Gość harnaś80
Znam podobną pare gdzie kobieta wszystko robi za faceta: maluje, dzwiga cieżkie sprzęty, po 14 godz pracy robiła jedzenie dla gości, bo pan ma urodziny, a w jej imieniny on woli siedzieć w garażu i piwo pić z kolegami, no ale cóż drogie Panie jesteście głupie i tak sobie same pozwliłyście. Jest samcem, ale gardz takimi uczuciowym suteneram, którzy wykorzystują miłość kobiety dla własnego walenia w chuuujaa

Gość gość
No i właśnie stąd tyle rozwodów, nigdy nie powinno się do drugiej osoby mówić w taki sposób, a do ukochanej to już w ogóle, nawet jak nerwy poniosą, to powinno się na spokojnie później wyjaśniać kwestie, bo potem rozwód że zupa była za słona. Po za tym faceta od razu trzeba nauczyć, bo sam się nie weźmie i serio nie wierzę że masz dwoje małych dzieci i prowadzisz firmę sama i dom, albo masz pomoc albo kłamiesz, albo jedno któreś odłogiem.

Gość gość
wynajmij pomoc domowa i nianke za pieniadze meza, coz jak nie chce uczestniczyc w zyciu rodziny to POTRAKTUJ GO JAK BANKOMAT, bo takie ciule tylko na takie traktowanie zasluguja...

Gość gość
Ja nie kumam czem wychodzicie za maz za takich cweli? Oczu wczesniej nie mialyscie? Czemu dajecie sie wykorzystywac? To ja nie pracuje, zajmuje sie tylko corka i domem a moj maz mi jeszcze w obowiazkach domowych pomaga, zajmuje sie corka. Dom i dziecko to moja praca, ale niby czemu maz konczy swoja po 8h a ja mam zapierdzielac caly dzien i noc? Ba, mam nawet Pania do sprzataia gruntownego raz na tydzien bo szkoda mi czasu z corka na mycie podlog w calym domu, lazienek, szorowania piekarnika itp. Czasem nie zrobie obiadu bo jestem zmeczona, albo mi sie o prostu nie chce, wtedy cos zzamawiamy albo idziemy do knajpy. Normalne.

Gość gość
Ja nie kumam czem wychodzicie za maz za takich cweli? Oczu wczesniej nie mialyscie? Czemu dajecie sie wykorzystywac? To ja nie pracuje, zajmuje sie tylko corka i domem a moj maz mi jeszcze w obowiazkach domowych pomaga, zajmuje sie corka. Dom i dziecko to moja praca, ale niby czemu maz konczy swoja po 8h a ja mam zapierdzielac caly dzien i noc? Ba, mam nawet Pania do sprzataia gruntownego raz na tydzien bo szkoda mi czasu z corka na mycie podlog w calym domu, lazienek, szorowania piekarnika itp. Czasem nie zrobie obiadu bo jestem zmeczona, albo mi sie o prostu nie chce, wtedy cos zzamawiamy albo idziemy do knajpy. Normalne.

Gość amnie najbardziej
do gosc wyzej-nie to nie sa cwele ci faceci to z tymi babami cos nie tak,ze sobie pozwalaja na takie traktowanie! podzial obowiazkow powinien byc pielegnowany od samego poczatku trwania zwiazku.Jak to mowia:jak sobie poscielesz tak sie wyspisz. Chcesz zeby cie dobrze ktos traktowal?to pokaz ze jestes tego warta a nie za sluzaca robisz i facet sie widocznie przyzwyczail

Gość gość
nie chrzań, że się facet przyzwyczaił i że trzeba "wychowywać" ! Normalna jesteś ? Oczywiście, że tylko cwel wywali jaja na kanapie kiedy widzi, że niby ukochana osoba zajechana jest jak łysa kobyła. Tylko cwel olewa własne dzieci, tylko cwel ma wywalone na potrzeby członków rodziny. Nic nie trzeba wychowywać, tylko po prostu nie zadawać się z takimi cwelami. Niech na koorwy chodzą, a nie jeszcze plenią te swoje cwelskie geny !!!! Kopnij go w d*pe aż mu kapcie spadną, wydoj z kasy i wyjeb z chałupy na zbity pysk !! Dzieciom też pomożesz, bo nie będą złymi wzorcami nasiąkać od takiego cwela.

Gość gość
nie zgadzam się - jesli u faceta w domu było tak, że matka robiła wszystko w domu z uśmiechem na ustach, bo taki był pozadany wizerunek matki polki, zamiatała synusiowi i tatusiowi pyłek spod nóg i żona takiej osoby robi to samo od początku to jak on ma wpaść na to, że to jest męczące? przecież baby wokół niego zap*** i się cieszą, że mają na kogo?

Gość gość
"to jak on ma wpaść na to, że to jest męczące ?" - no błagam cię :D Jak nie jest upośledzony umysłowo, to się zorientuje, daję ci słowo :D Wielu po prostu UDAJE, że nie widzi jak zmęczona jest kobieta, bo im tak po prostu wygodnie. Takich debili bez serca się nie wychowuje, ich się omija szerokim łukiem.

Gość gość
a ja ci gwarantuję, że wielu nie debili nie wpadnie na to, właśnie dlatego, że się nad tym nie zastanowi, bo nie ma powodu - oni naprawdś są inni! owszem - weźmie od ciebie ciężką siatkę, bo mu zostały resztki kulturowego prania mózgu, ale skoro żonka czy konkubinka lata szczęsliwa na szmacie to znaczy, że wcale jej to nie męczy, więc nie ma co pomagać,

Gość gość
Jak mnie denerwują teksty typu: gdzie mialyscie oczy, gdy za nich wychodzilyscie za maz?! mój facet był super mężem, do czasu aż się dziecko urodziło. U niego w domu ojciec tyrał na budowie a po pracy pomagał żonie w domu. I co? i g...no! po narodzinach synka mojego męża przerosły obowiązki, ciągle był zmęczony i chciał odpoczywać po pracy. To nie był ten sam człowiek, którego znałam 10 lat. Jesteśmy po rozwodzie i dobrze, bo jakbym miała patrzeć na niego leżącego na kanapie to chyba rzygać by mi się chciało. Teraz przynajmniej nie mam się na kogo wkurzać, że sama muszę wszystko robić, zwłaszcza przy dziecku.

Gość gość
Rozwiązań jest wiele: - on pracuje zawodowo, ona zajmuje się domem - oboje pracują zawodowo, oboje dzielą obowiązki między siebie - oboje pracują zawodowo, domem zajmuje sie gosposia Facet musi zrozumieć, że nic samo się nie robi i że praca kosztuje, a odczuje to dopiero, gdy będzie musiał zapłacić firmie sprzątającej. Problem jest wtedy, gdy facet po prostu jest leniem i ww cwelem. Wtedy żadno rozwiązanie nie przejdzie, zostaje wy*** z domu.

Gość mia ta cara
hmm no nie wiem moj maz dorastal w rodzinie gdzie matka zapieprzala za ojca,jego ojciec nawet dziecka na rekach nie umial trzymac.Fakt duzo pracowal i leniem nie byl ,ale pracy zony nie szanowal.Babcia rano wstawala 0 5.00 by kanapeczki wnusiowi zrobic(mezowi) .Obiadki pod nosek ,sprzatanie ,pranie i reszta na glowie matki(ktora tez pracowala).Ale u nas w malzenstwie nigdy tak nie bylo ,maz jak wstawal o 5 rano to pocichu z pokoju wychodzil by tylko mnie nie obudzic ,sniadania sam sobie szykowal.Jak wracal a obiadu nie bylo zadnych narzekan tylko cos jechalismy razem zjesc.Jak zajdzie potrzeba to ugotuje obiad,posprzata nigdy afer o to nie bylo.Dzieckiem tez sie zajmie.Wiec wydaje mi sie ze duzo zalezy naco sobie pozwolimy od poczatku malzenstwa jakie ustalimy zasady.