Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obskubana ...

Jak wreszcie przestać skubać te skórki u paznokci???

Polecane posty

Gość obskubana ...

Za dwa miesiące ślub a moje paznokcie wyglądają fatalnie....na "własne" moje życzenie. Otóż odkąd sięgam pamięcią skubię skórki wokół paznokci. Szczególnie jak są jakieś nerwowe sytuacje i wiele wrażeń....a o to nietrudno zwłaszcza teraz przed ślubem. Nie kontroluję tego zupełnie i nawet nie wiem kiedy to robię. Chciałabym mieć ładne i zadbane żeby móc zrobić manicure hybrydowy do ślubu....kurcze jak się tego odzwyczaić? Najdłużej nie skubałam przez osiem miesięcy, ale później zaczęłam z dnia na dzień znowu :O:O:O

Gość gość
najpierw zrób sobie zwykłe manicure a potem idź do apteki tam mają takie specjalne płyny którymi się smaruje albo paznokcie maluje. nie pamiętam dokładnie. gorzkie to straszne, przede wszystkim dla dzieci przeznaczone żeby paznokci nie obgryzały.

Gość obskubana...
ale ja nie obgryzam paznokci tylko skubię skórki....robię to palcami :O z obryzaniem myślę, że już byłoby łatwiej

Gość gość inny
to zrób manicure, jak nie będziesz miała co skubać to skubać nie będziesz. a i kup sobie jakiś preparat na skórki albo witaminy żeby ci się nie robiły.

Gość marinika buba
mam ten sam problem ale staram się zeby paznokcie zawsze byly umalowane wtedy szkoda mi skubać bo lakier szybciej odpryskuje a poza tym tlumacze sonie ze za miesiac mam slub i mąż bedzie mi nakladal obraczkę i nie chce sie wtedy wstydzic moich paluchów.. i to pomaga najbardziej... Od miesiaca praktycznie nie dotykam skórek i już ładnie mi sie wygoiły

Gość gość
a moze polecicie jakis preparat by szybciej sie odbudowaly te skorki? bo ja tez mam takie brzydkie:( ale samo to chyba sie nie naprawi.

Gość gość
Ja po polozeniu akrylu na paznokcie przestalam ;) mialam bardzo wypilnikowane skorki i nie bylo czego zdzierac. Moze taki pimysl Ci pomoze ? (Nie mowie tu o tipsach, tylko warstwie na Twoj paznokiec)