Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Basia ♥

Co jeść żeby mieć ładną cerę?

Polecane posty

Gość Basia ♥

Ja już nie mam siły. Jeszcze niedawno było nieźle, zdarzyło mi się, że parę razy wyszłam z domu bez makijażu (co jest u mnie niespotykane). Od jakiegoś czasu znowu mnie wysypuje, nie jest to typowy trądzik (raczej mam trądzik w formie zaskórników), wychodzą mi pojedyncze pryszcze, które nie chcą się goić, ślady i tak zostają, nieważne, czy wycisnę czy nie wycisnę (wolę wyciskać, bo niewyciśnięty znacznie dłużej jest widoczny i nie goi się mimo stosowania maści a i tak zostaje przebarwienie). Na mojej cienkiej, delikatnej skórze przebarwienia są bardzo widoczne. Powiedzcie mi, co jeść żeby mieć ładną cerę? Nie piszcie, że owoce i warzywa, chcę konkretów. Jakie suplementy polecacie? Moja dieta jest kiepska, może to dlatego ciągle mam problemy z cerą. Ja nic nie lubię, jem bezwartościowe rzeczy, może to ma negatywny wpływ na moją skórę...

Gość listek shindlera
glodowka jeszcze nikomu nie zaszkodzila :)

Gość gość
głodówka? Ale co da ta głodówka? Nie wiem, czy dałabym radę, chyba bym mdlała bez jedzenia. Chodzi mi o konkretne potrawy, dania, suplementy (nie żadne belissy, słyszałam coś o olejach w kapsułkach, kwasach omega, wiecie coś na ten temat?). Ja nic nie lubię i szukam rozwiązania.

Gość gość
to byłam ja, Basia, zapomniałam się podpisać.

Gość gość
jedni maja ładną cere i moga jeść wszystko inni cuduja z dietami , a gęba cała w syfach, popekanych naczyńkach, zmarszczkach,,, taka uroda

Gość gość
Proszę: www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html

Gość Wosia
unikaj ostrego żarcia no i słodyczy, ale to pewnie wiesz. przede wszystkim woda, również zielona herbata, napary z rumianku lub bratka - również pomagają. unikaj kawy, czarnej herbaty, wielorakich napojów. fatalnie działa również alkohol. Faszeruj się natomiast tym: Marchwie, morele, brzoskwinie, brokuły, wątróbka, jaja - witamina A. Witamina B - rośliny strączkowe i nasiona. Witamina C, czyli cytrusy, pietruszka. Również witamina E, tj. szpinak, awokado, pestki dyni. Wspomogą również oliwki, ryby morskie, a także czerwone owoce i warzywa - pomidory, arbuzy. pozdrawiam

Gość gość
Moge ci polecic jako suplement olej z wiesiolka oeparol, a na twarz na noc olej arganowy albo olej z czarnuszki. Mozesz tez isc zrobic serie zabiegow oczyszczajacych cere ale jakies wyciskanie tylko peeling kawitacyjny plus serum dla cery tłustej i tradzikowej wprowadzone uktradzwiekami. Prawda jest taka, ze jestesmy tym co jemy, nasze komorki tez zyja i sie odzywia, wiec jezeli jesz "smieciowe jedzenie" to odbija sie na twojej cerze :) Mniej cukru, fastfoodow i produktow zawierajacych tłuszcze utwardzone i glutaminian.

Gość ferra
Moim abc na ładną skórę jest: woda micelarna, peeling enzymatyczny. Sama jeszcze pije herbatkę figura forever, która zawiera kolagen, ale najważniejszy jest dobry krem nawilżający, a latem wysoki filtr uv.

Gość tu autorka Basia
jeśli chodzi o przyprawy i słodycze to nie zauważyłam, żeby po zjedzeniu tego przybywało mi nowych krostek. W ogóle nie zauważyłam, żeby jakiś produkt powodował u mnie wysyp pryszczy, po prostu wyskakują sobie raz na jakiś czas, przed okresem jest masakra, pewnie hormony. Dziękuję za odpowiedzi. Spróbuję pić zieloną herbatę, zaczęłam pić siemię lniane (też ponoć zdrowe), warzyw i owoców nie lubię, będzie ciężko się przemóc, wątpię, że polubię.

Gość tu autorka Basia
może nie jem śmieciowego jedzenia (nie przepadam za fast foodami) ale jem mało wartościowo, bez warzyw, owoców, zdrowych ryb. Gdybym umiała się przemóc i jadła to, czego nie lubię, byłoby pięknie.

Gość Sylwia Krukiewicz
Problemy z cerą to dość wstydliwy temat, szczególnie u mnie okropnie to wyglądało;/ Obawiałam się że zostanie mi to na wieki;( W końcu znalazłam na to sposób, mama kupiła mi tabletki specjalnie sprowadzane ze Stanów o nazwie IQface. Nie myślałam że tak na mnie zadziałają a łapałam się już różnych metod bez skutków. Niby to tylko cera ale odzyskanie pięknej cery dało mi dużo szczęścia:)

Gość gość
Tez mialam wiecze problemy z cera. zaczelam jakis czas temu stosowac olej lniany, sok z cytryny, pietruszke, olej arganowy. A teraz wszystko po kolei opisze co robie: wieczorem przecieram twarz po umyciu sokiem z cytryny wycisnietym na wacik, nastepnie nakladam olej lniany (zielony nurt, bo wazne, zeby byl swiezy i wysokiej jakosci. olej ten ma krotki termin waznosci, dlatego wazne, jaki wybieramy), dodatkowo smaruje rowniez dekolt i co sie jeszcze da;) dziala rewelacyjnie!:) Dodam, ze olej lniany nie zapycha porow. Ponadto wewnetrznie przyjmuje olej arganowy spozywczy (rowniez Zielony Nurt), ktory jest przepyszny i jestem od niego uzalezniona:) Kilka razy w tygodniu zjadam miske salatki z natki pietruszki, jablek i soku z cytryny.Jesli mam w domu to dodaje rownież jagody goji(maja rownie niesamowite dzialanie na wyglad, cere i mlody wyglad jak olej arganowy). Polecam kazdemu choc polowe tych metod zastosowac u siebie, sa niesamowite efekty:) wlosy zaczely rosnac jak szalone i w koncu mam gladka cere, na ktorej z kazdym dniem jest coraz mniej "niespodzianek", dodatkowo wewnetrzna kuracja podziala rowniez na moj okropny cellulit, ktorego juz prawie nie mam:)

Gość gość
Warto jeść produkty bogate w wapń, witaminę D, K, C. Na pewno nam to pomoże, tutaj o produktach, które dobrze jest jeść dbajousmiech.pl/dieta-na-zdrowe-i-mocne-zeby

Gość Beatka

zróżnicowana dieta to nie wszystko, można wspomagać się na wiele sposobów a najlepiej rzecz jasna naturalnie 🙂 polecam soki salus ze skrzypem na ładną cerę, lepsze włosy i paznokcie, sprawdzone na sobie 😉