Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to juz

8 miesiąc i wydzielina zabarwiona krwią! Co mam robic?

Polecane posty

Gość to juz

Wstałam siku i podczas podcierania na papierze zauwazyłam sluz zabarwiony krwią ;/ Nie odczuwam żadnych bóli. Powinnam jechac do szpitala ?

Gość gość
a ktory tydz? Ja bym jechala do ginekologa, albo szpitala

Gość to juz
35 tydzien się kończy. Mój lekarz dzis nie przyjmuje , a nie posiadam ubezpieczenia , chodziłam prywatnie. Czy w szpitalu mnie przyjmą?

Jedz. Albo zadzwoń do swojego ginekologa. Przyjmą ale będą marudzic ale jest takie prawo, ze kobieta w ciąży ma prawo do bezpłatnej opieki co za tym idzie nie musi mieć ubezpieczenia. O szczególnym uprawnieniu kobiet w ciąży mówi art. 68 ust. 3 Konstytucji, który stanowi, że państwo ma obowiązek objęcia szczególną opieką zdrowotną dzieci do 18. lat, kobiety w ciąży, w okresie połogu, osoby niepełnosprawne i w podeszłym wieku. Zapis w konstytucji jest skonkretyzowany przez ustawę o świadczeniach z opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych.Brak tytułu ubezpieczeniaPomimo braku jakiegokolwiek tytułu ubezpieczenia kobieta w ciąży jest uprawniona do wszystkich świadczeń, jakie muszą być jej udzielone ze względu na stan zdrowia.Czytaj więcej na Wieszjak.pl: http://prawa-konsumenta.wieszjak.pl/prawa-pacjenta/282457,Czy-kobieta-w-ciazy-musi-miec-ubezpieczenie-zdrowotne.html#ixzz2ZZ4KCAfN

Gość to juz
Czekam do godziny 10 , to zadzwonie do lekarza . Jeśli nie leci czysta krew to jest wszystko w porządku ? Malutka cały czas daje o sobie znać

Gość gość
ja bym nie czekała bo to może być czop śluzowy on właśnie tak się podbarwia krwią czyli to by znaczyło że robi się rozwarcie a tu się może liczyć każda chwila 35 tydzień to jednak jest za wsześnie na narodziny a może przy szybkiej reakcji np pessar chociaż oczywiście to może byc co innego zrobisz jak uważasz

Nie wiem, ja nie miałam takich objawów. Mógł pękać pęcherz i wody się sącza, może to już początek porodu. Sama jesteś w domu? Dobrze by było by ktoś był z tobą.

Gość to juz
No własnie jestem sama , mój partner jest w pracy jakies ok. 100 km od domu, wyjechał wczesnym rankiem :( I nie chce dzwonić i go sciągac bo ma wazne zlecenie ;/

Ja bym wzięła taxi i pojechała do szpitala. Tym bardziej, ze jesteś sama. Może to nic poważnego ale nie jest normalne.

Gość gość
ważne zlecenie ważnym zleceniem ok ale czy ty rozumiesz że być może zaczyna się poród i to ponad miesiąc przed czasem??? wiesz co to znaczy dla tego dziecka?

Spokojnie. Nie ma co dziewczyny stresowac bardziej. Zadzwoń do narzeczonego, powiedz co i jak i ze jedziesz do szpitala. I potem dasz mu znać czy ma rzucać wszystko i przyjeżdżać czy nie.

Gość to juz
Mieszkam w takiej małej miejscowosci że nawet taxówek nie ma, jestem tu od 3 tygodni i nawet nikogo nie znam kto mógłby mnie zawiesc ;/ Dzwoniłam do partnera ale nie odbiera

Gość gość
wypadl ci czop sluzowy.ze wzgledu na to,ze to dopiero 35 tydz.powinnas jechac do szpitala.dadzą ci leki na to zeby szyjka sie nie otwierala.bedziesz w szpitalu juz do rozwiązania.

Gość to juz
We Wtorek zaczął by się 36 tydzien. I teraz nie wiem gdzie jechać, bo jesli dziecko jest wczesniakiem tak? To w szpitalu w którym chciałam rodzić nie mają przygotowanego takiego sprzętu (12 km od domu) , a do większej miejscowości mam 34 km i tam wszystko jest wyposażone. Więc dziecko jeśli teraz sie urodzi bd potrzebowało sprzętu?

Gość gość
nie chodzi mi o to żeby ją stresować tylko żeby zdała sobie sprawę z powagi sytuacji że to może być nic a może być początek porodu sama mam wcześniaka i wiem jak to jest

Gość gość
jest duża szansa że samo by oddychało ale nie koniecznie pewności niestety nie ma inkubator będzie potrzebny prawie na 100 %, mam synka 36t5d

Gość gość
teraz doczytałam we wtorek ten co będzi zacząłyby się dopiero 36 ? czyli teraz masz 34 i 5 dni?

Gość to juz
35 i 4 wg. moich obliczeń . 8.07 byłam na badaniu i było 33 i 5

Gość gość
35 i 4 to 36 tydzień w trakcie:) we wtorek zaczniesz37

Gość to juz
więc bez obaw że to wczesniak kierowac sie do szpitala w ktorym nie maja sprzetu ?

Gość to juz
Tylko że ja termin mam na 4 Wrzesnia, a termin z USG na 21 Sierpnia i nie wiem którym się sugerować

Gość gość
to i tak będzie wcześniak gdyby się odpukać dzisiaj urodził wpiszą mu w książeczkę 35/36 ale to już duże dziecko i raczej powinno dać radę oddechowo a myślę że nawet w tym szpitalu mają jakikolwiek inkubator a tak poza tym jak stwierdzą że lepiej do tego szpitala dalej to sami cię przewiozą i będzie szybciej ja bym pojechała do tego tu na miejscu żeby sprawdzić co się dzieje żeby potem w razie w nie mieć wyrzutów sumienia że nic nie zrobiłam tylko czekałam

Gość gość
u mojej szwagierki tez tak bylo sluz z krwią zadnych skurczy 35tydz -pojechali 5cm rozwarcia po kilku godzinach mala byla juz na swiecie , NIE CZEKAJ!!

Gość gość
ja wg om miałam termin na 27 październik ,wg wielkości z usg wychodził mi nawet na koniec września synek urodził się 2 października i na pewno ta data z om była prawidłowa bo miał dużo cech wcześniaczych rzeczywiście był to 36/37 nie dalej, ja bardziej wierzę terminom z om bo z usg to jest tak że jak dziecko większe albo ma okres że intensywniej podrośnie termin z usg od razu się przesuwa na szybszy

Gość to juz
Mój partner powiadomił kogos i mnie zawiozą do szpitala. Dziękuje

Gość gość
powodzenia :) i żeby to był tylko fałszywy alarm

Gość gość
Nie panikuj,mi tez czop odszedl w 36 tygodniu a urodzilam rowno 2 tygodnie pozniej,ale odrazu pojechalam do szpitala aby sprawdzilli czy nie ma rozwarcia i skurczy,jedz natychmiast a nie na kafe siedzisz

Gość gość
napisz pozniej autorko