Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SPOWIEDŹ

Polecane posty

Gość gość

Czesc mam troche dziwne pytanie a mianowicie,musze w tym tygodniu isc do spowiedzi z tym,ze grzechy wiem jakie mam ale jakos tak dziwnie mi je ujac,mam 22 lata i jakos tak dziwnie isc do ksiedza i powiedziec mu to co wiekszosc mowi,glownie w wieku komunijnym czyli np. klamalam,przeklinalam,klocilam sie z rodzicami.... jak moglabym to inaczej ujac ?

Gość nie rob tego kolezanko
czemu chcesz sie spowiadac obcemu czlowiekowi, jesli wierzysz w Boga to tylko jemu wyznaj grzechy (o ktorych juz wie) i przepros i zadaj sobie pokute a nie jakiemus czlowiekowi ktory zyje tym, to najlepszy zaowod, chociaz teraz mozna byc psychologiem- tam tez ludzie spowiadaja sie ze wszystkiego, najfajniejsze zaowody dla tych, ktorzy zyja zyciem innym, interesownych i ciekawskich

Gość gość
wiara katolicka to zarówno wiara w Boga jak i kościół i pośredników bożych, którymi są księża. Autorko przeklinania i nieposłuszeństwa raczej nie można inaczej nazwać. Także wyznaj to prosto z mostu, jednak jesteś już dorosła, i świadoma swoich czynów więc zastanów się głębiej nad swoich postępowaniem, bo zapewne masz wiele innych przewinień, którymi zraniłaś Pana Boga. Które nie są już grzechami typowego dziecka. Zrób dokładniejszy rachunek sumienia i zobaczysz, że spowiedź nie będzie brzmiała dziecinnie. Musisz troszkę szerzej pomyśleć.

Gość gość
Nie plotkowalas? Nie obgadywalas nikogo? Nie czytałaś horoskopu? Nie gralas w totka?

Gość gość
dajcie przykłady grzechow z jakich sie spowiadacie