Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maść na blizny dla dzieci????

Polecane posty

Gość gość

Tydzień temu moja 4,5 letnia córka niefortunnie upadła uderzając czołem w futrynę drzwi. To było TRAUMATYCZNE. Krew lała się jakby jej czaszka pękła. Ona cała była we krwi, ja, mąż i podłoga. W 15 minut byliśmy na pogotowiu. Miała założone 4 szwy. Wczoraj byliśmy na wizycie u neurochirurga i zdjęciu szwów. Szwy zdejmowała pielęgniarka. Córka ma brzydką, malinową szramę. Pionową, długości ok 4-5 cm od linii włosów do brwi. Spytałam pielęgniarki, kiedy mogę zacząć smarować zbliźnioną szramę kremem od blizn a ta się na mnie rozkrzyczała (dosłownie), że u dzieci się takich specyfików nie stosuje a już na pewno nie na takie małe blizny. :O Nie chcę, by córka musiała nosić grzywkę albo miała jakieś kompleksy w przyszłości. Czy naprawdę nie mogę niczym smarować??? Zanim mnie skrzyczała pielęgniarka myślałam o kremie No Scar.

Gość gość
Moja kilkumiesięczna córeczka też ma bliznę ale na piersi i lekarz powiedział, że po wygojeniu rany można zacząć stosować preparat na bliznę. W aptece polecono mi Bliznasil - żel silikonowy na bliznę ale Mała dostała po nim uczulenia i przestałam stosować.

Gość gość
Podpytaj pediatrę.

Gość gość
Cepan najlepszy jest

Gość gość
fajna z Ciebie mama, że się troszczysz o dziecko już teraz. Dla innych to "nic takiego" ale dla dorastającej dziewczynki to jest coś okropnego. Też mam bliznę, co prawda na kolanie(całe kolano to jedna blizna) ale wstydziłam się bardzo długo odkrywać nóg. Teraz mam 24 lata i dopiero od dwóch lat zakładam już krótkie spodenki, sukienki i nawet jej już nie zauważam. Twoja córka ma na twarzy więc jest jeszcze gorzej. Dowiedz się od lekarza co jej nie zaszkodzi i działaj:) Moja mama w ogóle wychodzi z założenia, że nie wszyscy muszą być ładni, teraz mam kilka popękanych naczynek na twarzy i stwierdziła, że po co chce je laserowo usunąć. Nie rozumie, że będę się czuła lepiej...

Gość wojtelka
Można stosować żele lub plastry silikonowe. Sutricon już od 6 miesiąca życia. Co prawda czoło to trochę niefortunne miejsce na naklejanie plastra, ale mojej córce zupełnie to nie przeszkadzało ;)

Gość Gullcia
A po jakim czasie taki plaster zadziała? Synek ma bliznę na pleckach, po zabiegu. Może by pomogło?

Gość wojtelka
No tak myśle, ze 2-3 miesiące trzeba naklejać minimum, bo przy starszych bliznach dłużej. Ale efekty są tego warte.