Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagadka8

kilka lat za granica i ZERO oszczednosci.

Polecane posty

Gość do czasem odkladam
jesli mozesz mi pomoc dostac sie do tej firmy co Ty pracujesz to ja Ci zaplace za wkrecenie mnie tam jesli mozesz mi w ten sposob pomoc to prosze Cie bardzo napisz na email : kashaok@gmail.com

Gość gość
heh juz blagania o zalatwienie pracy, a tak to pisza jak to w Polsce wspaniale....zielona wyspa... szczawiu :D

Gość gość
Ludzie miejcie honor, błagać obcych na Kafe o załatwienie pracy ? Nie wierzę, że przy takiej Polonii jaka jest w UK nie macie tam nikogo z rodziny albo z bliskich znajomych/przyjaciół. Poza tym zamiast żebrać o pracę, może warto byłoby samemu ruszyć cztery litery i zrobić coś ze sobą. Dobra robota sama do nas nie przyjdzie

Gość gość
ci co się tak chwalą ile to nie zarabiają nigdy ci nie pomogą - bo wtedy wydałoby się, że wcale nie jest tak różowo, a kwota którą się tak chwalili była mocno zawyżona!

Gość gość
Ja tam nigdy nie wierzę w to, co ludzie wypisują w internecie. Bo to jest to samo jak z kartką papieru - przyjmie wszystko. Wielu fantazjuje po to żeby podnieść ciśnienie innym w myśl zasady ''a żeby mu gul skoczył''. Potem lemingi się produkują, bo jakaś bajkopisarka napisała, że jej facet zarabia ponad £3tys :classic_cool:

Gość goscc
@ ci co się tak chwalą ile to nie zarabiają nigdy ci nie pomogą - bo wtedy wydałoby się, że wcale nie jest tak różowo, a kwota którą się tak chwalili była mocno zawyżona! - - to nie chodzi o to ze cos sie wyda. Tu chodzi o to ze ludzie oczuja ze bedziesz za nich wszytko zalatwiac, oplacac, fundowac i dawac . A ktos mi cos koorwa dal ?? NIeeeeeeeeee.. Teraz macie milion razy prosciej niz bylo kiedys. Wiec nie p********e tylko bierzciesie za robote. Poza tym zadnemu polakowi nie warto pomoc bo zrobi ci lipe, oszuka, po prostu nie warto skzoda zdrowie. Ja sie trymam od polakow a przede wszytkim polek jak najdaje z dala. Przykre to ze jestesmy takim z*****ym narodem ale tacy jestesmy za granica. SZAMBO

Gość goscc
a tam nigdy nie wierzę w to, co ludzie wypisują w internecie. Bo to jest to samo jak z kartką papieru - przyjmie wszystko. Wielu fantazjuje po to żeby podnieść ciśnienie innym w myśl zasady ''a żeby mu gul skoczył''. Potem lemingi się produkują, bo jakaś bajkopisarka napisała, że jej facet zarabia ponad £3tys cool.gif -------------- - to jast dla ciebie kwota nie do przeskoczenia ja zarabiam 2x tyle i co ? i jajko.

Gość gość
to załatw nam pracę u siebie ;-) będziemy robić za pół tej stawki!

Gość gość
Dobra,troche Wam napisze,bo widze,ze juz sypia sie teksty,ze ''chwali sie,a pewnie gownoooo ma'' .Napisze w kilku zdaniach swoja historie.Przyjechalam do Londynu w marcu 2012,z jedna walizka I 1000 funtow w kieszeniu.Bez ZADNYCH znajomosci,nie znalam tutaj nawet jednej osoby,byl to moj pierwszy lot do Anglii,tak w ogole.Bez dachu nad glowa,bez nagranej pracy,totalnie NIC.Pierwsza noc przespalam w hotelu,potem znalazlam pokoj.Pierwsza prace znalazlam po 2 tyg.,w hotelu na housekeepingu(a jakze.....zycie).Zapierdzielalam z miotla,szorowalam kibble,zmienialam obsikana posciel,dzwigalam ciezki odkurzacz po 5 pietrach(winda wiecznie zepsuta).Do tego zazdrosc Beatek I Mariolek o moj angielski(bardzo dobry,nieskromnie mowiac),nie pisze tego,aby dowalic moim rodaczkom,ale zazdrosc I zlosliwosc w stosunku do mojej osoby byla spora.Walka o kazdy dodatkowy pokoj do sprzatania,ogolnie robota w kiepskiej atmosferze.Wiec szukalam dalej,znalazlam po miesiacu na Gumtree.Wyslalam cv I tak mnie przyjeli,po rozmowie I dniach testowych.Zmienilam hotel na knajpe. Nie jest to moje marzenie,skonczylam w Polsce studia I chcialabym pracowac w bardziej ambitnej branzy,a w hospitality,to wiadomo-dlugie godziny,dlugie zmiany I nieustannie zmienna rota.Do tego ro bota nie za lekka fizycznie,jakis tam mozliwy rozowj kariery jest,ale ja nie zamierzam sie wiazac z tym na lata,poki sie da odloze ile bede w stanie I adios. Chcialabym pracowac 0d 8 do 16,ale poki co to marzenie.Wiec,to nie tak,ze w sobotke zakladam kapcie,piwko I siedze przed telewizorkiem ,..bo w weekendy mam najwiecej roboty,czasem po 15 h na dobe. To do tych,co mi niby zarzucaja,ze mam tak ''rozowo''.Nigdzie nie jest slodko,ale ja wyznaje zasade,ze trzeba ciezko pracowac,zakasac rekawy I dac z siebie wszystko.Mam nadzieje,ze za jakis czas ta moja ciezka praca przyniesie mi spelninie moich marzen. Do Goscia,ktory chce,aby mu zalatwic prace-jak Ty to sobie wyobrazasz?jak mam to zrobic?mamy skompletowany staff,mam sama sie zwolnic dla Ciebie?Jedyne co moge zrobi,to moge Ci podac kilka adresow,gdzie mozesz podzwonic I popytac o prace w szeroko pojetym hospitality. Sorki za bledy I literowki.

Gość czasem odkadam
Powyzszy post nalezy do mnie,zapomnialam sie podpisac.

Gość gość
To ja pisałam o tych zarobkach męża 3300f. Zostałam już nazwana plecaczkiem i jakimś tam darmozjadem :) Przecież nie znacie całej naszej historii dlaczego ja nie pracuję...może jestem chora i po operacji a wy tak oceniacie...

Gość gość
'' to jast dla ciebie kwota nie do przeskoczenia ja zarabiam 2x tyle i co ? i jajko.'' --------------------------- A ja zarabiam 3 razy tyle co ty plus dwa i co ty na to miszczu ?

Gość gość
@czasem odkadam Skoro masz taki dobry angielski to dlaczego nie starasz się o lepszą pracę ? Nawet w hospitality można pracować sobie od przysłowiowej 8 do 16, elegancko za biureczkiem. Osobiście znam takie dziewczyny, które z naprawdę dobrym angielskim marnują się lejąc piwo za barem.

Gość gość
Nawet w hospitality można pracować sobie od przysłowiowej 8 do 16, elegancko za biureczkiem. xxxxxxxxxxxxxxxxx a może ktoś nie lubi roboty za biureczkiem za najniższą krajową? co? a barze ma kontakt z językiem i drugą pensję z napiwków!

Gość czasem odkadam
Akurat nie pracuje za barem,nawet nie mam kontaktu z klientami.Nie szukam poki co lepszej pracy,bo,po pierwsze-nie zamierzam zostac w Londynie na stale,to nie moja bajka to miasto,bo drugie-wcale tak slodko nie jest z zarobkami,nie znam chyba innej kobiety,ktora zarabialby lepiej ode mnie.Ja traktuje moja prace tylko zarobkowo-kasa I kasa.Place malo za utrzymanie I to jest dla mnie najwazniejsze.Nie chialoby mi mi sie dojezdzac 1 h czy 2 metrem albo tluc sie autobusami w jedna strone,aby zarobic 1.000 I otem guzik z tego miec.Jak napisalam-na razie mam taki cel I sie go trzymam.

Gość czasem odkadam
Jeszcze co do pracy biurowej-moja troche taka jest,zajmuje sie m.in. dostawami,wkleeuje rozne rzeczy o komputera,zliczam kase,itd.Troche odpowiedzialnosci mam.

Gość gość
''Jeszcze co do pracy biurowej-moja troche taka jest,zajmuje sie m.in. dostawami,wkleeuje rozne rzeczy o komputera,zliczam kase,itd.Troche odpowiedzialnosci mam.'' ---------------------------- I na to ci schodzi 15 godzin ? To niezłego murzyna sobie znaleźli. Ale to mnie akurat nie dziwi, w knajpach przeważnie tak jest, że robi się po godzinach za całuj w d.. ---------------------- ''a może ktoś nie lubi roboty za biureczkiem za najniższą krajową? co? a barze ma kontakt z językiem i drugą pensję z napiwków!'' --------------------------------- Skoro ona nie robi za barem, to nie dostaje napiwków. --------------------------------- ''Nie chialoby mi mi sie dojezdzac 1 h czy 2 metrem albo tluc sie autobusami w jedna strone,aby zarobic 1.000'' ------------------------------- O patrzcie ją jaka hrabianka, przyjechała tu ledwo rok temu i już się wywyższa, bo miliony Londyńczyków kiszą się codziennie w metrze a ona nie ;)

Gość gość
zawsze sie musicie do kogos przyj***c. Bo ktos zyje po swojemu jak chce. ZROZUMCIE, zeby inni zyli tak jak wy, to siedzielie bez roboty w pokoiku w londynie na bezrobociu w 6 strefie napierniczajac kafe 24 na dobe. zardna rewelacja.

Gość gość
Ej co masz do 6 strefy!

Gość strzaleczqa
no wlasnie :D:D

Gość strzaleczqa
nie ma opcji edit- a szkoda >>>>>>wiec kochana ,tak sie zastanawiam co ty wiesz o Londynie i tych 6 strefach,skoro juz podajesz tak debilny przyklad??

Gość gość
Oszczedzamy 1000 euro na miesiac, na wplate na dom. Mieszkamy sami bez samochodu bo nie potrzebujemy. 2 razy do roku do Polski jade I 2 razy na wczasy. Nie mamy dzieci.

Gość gość
o tym problemie napisano już wiele ksiązek. Jest rozwiązanie na to. Po wypowiedzi widzę że autor jest gotowy na to co jest u mnie na stronie www.pieknoiuroda-fm.pl Ja ocknęłam się już jakiś czas i teraz widzę przyszłość

Gość gość
@strzaleczqa nie ma opcji edit- a szkoda >>>>>>wiec kochana ,tak sie zastanawiam co ty wiesz o Londynie i tych 6 strefach,skoro juz podajesz tak debilny przyklad?? - nie kochana a kochany. wiesz dla niektorych stckwell to tez rewelacyjna dzelnica, wiec bez komentarza.