Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maciek B.

propozycja obiadu na poniedzialek....

Polecane posty

Moja kuchnia bazuje na swini. Sa tez tzw. fruitarianie, ktorzy jedza wylacznie owoce i to tylko takie, ktore same spadly z drzewa albo krzaka.

Gość a moze porozmawiamy na temat-
mi wieprzowna jako mieso w znaczeniu pierwotnym spacjalnie nie smakuje, ale przetwory mnie kusza - kielbaski, salami, kabanosy, boczus ;)

dobrze jest miec dostep do szczesliwej swini ze wsi, nie takiej z patologicznej hodowli. no ale tu nei ma latwo :o frutarianie faktycznie istnieja, czy to tylko taki dowc*p (mi sie wydawalo, ze dowc*p, z jakiegos filmu). weganie tez nieciekawie maja - nie ma jajek, sera, miodu.

boczus tak zywcem to moze nie, ale smak potrawom dodaje przedni. albo taki wytopiony na kruszec. ponoc w wielu kielbasach, salami, jest taki sam sklad tluszczu jak w boczku, tyle, ze przemielone to nie widac ;)

Gość kekedke
czy to cannelloni , czy jak tam zwał , istnieje w świecie realnym , maćkowym realnym, bo już piąta i w zasadzie czas na podwieczorek raczej niż obiad

To nie dowc*p. Sa ludzie, ktorzy jedza to co znajda na smietnikach i nie mowie tu o bezdomnych, tylko o tzw. normalnych ludziach. Jakis odlam hipsterstwa. Chca byc alternatywni za wszelka cene.

Gość kekedke
a tak wogóle zakłądając ,ze twoja babcia ma około 75 lat to skąd wie co to wogóle jest ajfon bo mam wrażenie ,że ją na to naciągnąłeś

W tygodniu jadam obiadokolacje. Tymczasem oddalam sie na jakis czas. Bede pozniej.

w dzisiejszych czasach ludzie pracy praktycznie nie moga jesc typowego obiadu w porze obiadowej (12-14), wiec ratuja sie czyms na przynos/wynos. dlatego coraz czesciej jada sie glowny, gotowany posilek wieczorem. chyba, ze komus w czasie wakacji niepracujaca mam gotuje, ale to juz inne zalozenie.

Moja babcia ma 87 lat i ma swoj telefon kom. Starsi ludzie sa bardziej kumaci niz myslisz. Czyta gazety, kolorowe pisma, to orientuje sie co to jest ajfon. Do pozniej.

ja sobei nieraz mysle, ze moze i chcialabym byc wegetarianka, bo jakby tak sie zastanowic, to niejako obrzydliwie jest jesc cialo innych stworzonek. ale bez wlasnie sera, jaja, jogurtu to bym sie nie obyla. a jeszcze lepiej, gdyby do tego dorzucic chociaz jakas rybe, krewete ;) i stac sie jaroszem :D

maciej poszedl? nawet nie zauwazylam. ja tam rozmawiam dalej, mi wiele nie trzeba, jedzonko, te sprawy ;) zawsze z zainteresowaniem czytam tematy osoby o nicku ukryta prawda ;)

Gość ale to głupie,
Co do propozycji obiadu to niespecjalnie. A co do okularów marki RayBan to mam dwie pary. W tym klasyczny model wayfarer, okulary porządne. Tylko naprawdę bez sensu jest kupywać okulary dla lansu. iPhona kupywać TYLKO dla lansu to też bezsens, zauważyłam, że świetność na jabłuszka mhja, owszem nadal Apple jest ikoną, ale nie jest już tak rozchwytywany jak te kilka lat temu. Swoją drogą... Naciąganie babcie na wydatek rzędu 3000 zł (bo pewnie chcesz iPhona 5, 64 MB :D:D) to gruba przesada, naprawdę. Wstydziłabym się. Nie możesz sam sobie kupić? Niby masz dobrą pracę, wyjeżdżasz służbowo do Francji, o ile dobrze pamiętam, więc w czym problem?

ukryta prawda zaklada nieziemskie topiki o tym co je :D na smartfonach sie nie znam, wole proste zycie. mam stara nokijke ponad 5 letnia, przedsmartfonowa.

Mój facet też nie lubi smatronów, bardzo dużo gada i do tego starcza mu zwykła nokia właśnie. A tak smartfona by zniszczył tylko bo nosi tel w kieszeni spodni, nie szanuje zbytnio telefonów. Dlatego jak dostał za przedłużenie umowy smartfona to go przechwyciłam, a oddałam mu zwykłą, ale nową nokię z klawiaturą :D wilk syty i owca cała