Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moje prywatne spostrzezenia

off topic

Polecane posty

Ogladam sobie serial i doszlam do wniosku, ze w wiekszosci filmow faceci sa jacy sa: maja zmarszczki, owlosieni, lysiejacy itd. Za to kobiety wygladaja idealnie. Zero cellulitu, zmarszczek, idealna figura, brzuchy jak deski, cycki pod broda. Jak pokazuja pare w lozku to kobieta jest naga a facet zakryty. A wiecie co jest najlepsze? Ze jak zobaczylam kobiete z cellulitem to az mnie to odrzucilo. A przeciez wiekszosc kobiet w naturze wyglada zupelnie inaczej. Jestem zdziwiona sama soba ze tak na mnie dzialaja obrazki w TV ze zaczynam je odbierac jak prawde.

tak sobie napisalam, wiem ze to za trudny temat na Kafeterie

Gość POE, Alan EdGAR
a w domu wszyscy zdrowi? Milosniczko ludzi od siedmiu bolesci? JESZCZE zdrowi?

Gość gość
Aktorki bardzo rzadko zapadają w pamieć dzięki czemuś innemu niż urok i piękno, ze świecą wyjątków szukać, może u Bergmana...

Gość a moze porozmawiamy na temat-
masz racje. nie wiem, jakby temat rozwinac, bo w sumie wszystko zawiera sie w pierwszym wpisie, ale tak faktycznie jest. potem ludzie ogladaja te idealne wymuskane panie, ktore nawet spia w idealnym makijazu hd, i mysla, ze tak wyglada czlowiek, a to tylko obrazek.

Gość gość
Lubisz marchew?

Gość gość
I tak oto Polak wyrabia sobie gust :) a tu huj, prawie nikt poza TV tak nie wygląda.

Gość włosy w kolorze złota
up

ja już długi czas nie mam telewizora, i żyje mi się cudownie bez tego prania mózgu :)

czasem wpadną mi natomiast w ręce kolorowe piśmidła, to tam grozę sieją te wyretuszowane i wymalowane niemowlaki w pełnym makijażu.... :-O

ja tez nie ogladam telewizora od przeszlo 10 lat, ale czasem u kogos widze te cuda na kiju. w sumie zreszta to nie tylko telewizor, ale i filmy pelnometrazowe podobnie sie maja. oprocz takich calkiem niezaleznych.

Gość xyznak
Ja widzę jakoś w filmach i serialach samych przystojniaków. No chyba że miodowe lata oglądasz :o Nawet w serialach Disneya dla dzieci nastolatkowie to przystojniacy a nastolatki piękne jak z obrazka.

Dziekuje za troske, wszyscy zdrowi :) Mnie najbardziej zainteresowalo to w kontekscie w jaki sposob to co sie widzi wypacza nasze wyobrazenie. Pamietam jak sama poszlam do fryzjerki i powiedzialam ze chce miec trwala ale taka jak w filmach, znaczy piekne duze loki gdzies od ramion. A fryzjerka mnie wysmiala. Powiedziala ze to wałki i ze po kazdej scenie to poprawiaja. :)

tak wlsnie jest! mi fryzjerka kiedys tlumaczyla, ze np. przychodzi klientka i mowi, ze chce sciecie jak taka czy taka aktorka. a fryzjerka na to, ze siecie nie odda tego wizerunku, bo tam jest wszystko na raz - makijaz, retusz, wyidealnione wszystko do zdjecia czy filmu, a przede wszystkim twarz innej kobiety nie bedzie wygladala tak samo przez samo uczesanie.

Gość gość
To jedna z najpiekniejszych rzeczy w Breaking Bad, ze mimo ze to topowy serial , to nie wystepuja w nim modelki Victoria's Secret i lalkowaci kolesie...:)

bo twórcy tych zacnych filmów i seriali nie wiedzą co zrobić z kobietami. Dlatego z zasady kończymy z beznadziejnie płaskimi osobowościami, ale za to ze sterczącymi cyckami. Taki model bohaterki typowego serialu, przedstawia jeden stereotyp - tu do wyboru: silna baba niepotrzebująca faceta, kujonka-geniusz, wrażliwa romantyczka, troskliwa matka, vamp - i ładnie wygląda. Inaczej ciężko byłoby ją zapamiętać, bo nie ma co pamiętać.

Gość Beruthiel
A propos owłosienia. To byłam dzisiaj w szpitalu, i przede mną w kolejce stał facet w T-shircie. I ja tak sobie stoję i tylko spojrzałam na niego, i se myśle, ale ma tatuaż. A potem się przypatrzyłam dokładniej, okazało się, że miał okropnie owłosione ręce, i te włosy z daleka wyglądały jak tatuaż. Bleee... wyglądał z bliska jak małpa (chodzi o owłosienie, bo twarz i posturę miał człowieczą) :( pewnie nogi, których na szczęście nie pokazał, były równie owłosione bleee...