Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę o pomoc :(

Kupki - prosze o pomoc

Polecane posty

witam, prosze Was mamy o pomoc... Moj synek ma 7 tyg i od 3 tyg mamy problem z kupkami... pojawia sie jedna dziennie albo w ogole... Podawalam mu esputicon i escumisan, ale malo to daje... Wczesniej robil duzo kupek.. Dzis jest 3 dzien jak sie nei wyproznil... Czym moze to byc spowodowane? Karmie go piersia i troszke dokarmiam sztucznym mlekiem... A Wy podczas karmienia jecie ciemny wielozaiarnisty chleb? wyczytalam ze od 3 tyg zycia dziecka mozna, ale chyba to jest powod tego ze moj synek teraz tak sie meczy :(

Gość gość
po co dokarmiasz mm?????masz co chcialaś,głupie babsko

Gość 111222333
Wyluzuj. Zmiana częstotliwości może być spowodowana mm. Pytanie podstawowe brzmi - czy dziecko nie męczy się, nie pręży, nie płacze kiedy już się załatwia? Jeśli nie, to wszystko jest ok i nie faszeruj dzieciaka żadnymi specyfikami. Nie jestem w stanie powiedzieć ilu lekarzy odwiedziłam, bo moja córka dokarmiana mm załatwiała się raz na tydzień. Na szczęście trafiłam na normalnych lekarzy, którzy twierdzili, że taka już jej uroda. Wszystko się unormowało po wprowadzeniu warzyw i innych produktów.

do gosc - sam/a jestes glupi/a i jak nie masz nic madrego do powiedzenia to tunie wchodz a dokarmiam bo mam powody idiotko!!

Gość gość
nie martw sie kupki zalezne sa od jedzenia a pewnie nie karmisz piersia dlatego ma nieregularne

Gość gość
Spokojnie,na piersi dziecko moze wyprozniac sie raz na tydzien albo kilka razy dziennie. I to jest prawidlowo. Jezeli nie cierpi przytym to sie nie martw. Moj na mm robi srednio co 3 dni,a dzos zrobil dopiero na 5 dobe. Raz a porzadnie i nie cierpi przy tym. Gdyby nie zapaszek to bym nie zauwazyla ze juz zrobil;)

do 111222333 no wlasnie prezy sie :( widze jak sie meczy aby zrobic ta kupke, musi duzo nad tym pracowac. Pryki puszcza czesto

karmie piersia a dokarmiam 2 x na dobe MM. Moze to przez to ciemne pieczywo??

nie przejmuj się tym co pisza, nie ma sensu. Kuzynka jak pytala poloznej to ta jej powiedziała ze jeśli karmisz piersią to ty musisz jesc jabłka ze skorka, nie jedz bananow bo u nas blokowaly synka, nie pamiętam od kiedy można podac sliwki ze słoiczka ale u nas to dzialalo, moja mama masowala brzuszek od góry do dolu (kciuk i wskazujący)

Gość mama dwóch dziewczynek
Pokombinuj z dietą i poobserwuj. Ja osobiście karmiłam piersią obie córki i jadłam dosłownie wszystko, pieczywo właściwie tylko ciemne i starsza załatwiała się raz na kilka dni a mała w każdą pieluchę. Każde dziecko jest inne, nie ma reguły. Jeżeli nic mu nie dolega to nie przejmuj się, ale jeżeli się męczy to dietą próbuj coś zmienić. Ja przy starszej piłam herbatkę hipp ułatwiającą trawienie - to herbatka dla matki, ale pomaga dziecku, polecam. Może odstaw to pieczywo na kilka dni, jeżeli będzie lepiej to za jakiś czas wprowadzaj po 1 kromce. Unikaj ciężkich potraw, zobacz na ile ograniczenia pomogą małemu. Teraz jest sezon na owoce, jedz te rozluźniające - brzoskwinie, kilka śliwek. Wszystko się unormuje, to jeszcze maluszek.

Gość mama dwóch dziewczynek
właśnie Marta dobrze Ci napisała - masaże. To moje złote lekarstwo na kolki i bóle brzucha - w 100% skuteczne u młodszej córeczki. Może i przy zaparciu małemu pomoże. Ja polecam masaż taki prosty - dziecko leży na pleckach, nóżki jak do siadu po turecku/lekko złożone/ i kręcisz kółeczka delikatnie. W miarę wprawy i wieku dziecka można mocniej i "kręcić". Moja córka śmiała się w głos przy tym masażu i pomagał jej prawie natychmiast. Oczywiście masaży jest mnóstwo - ja sugerowałam się internetem.

Gość gość
pieczywo pełnoziarniste właśnie jest bogate w błonnik więc jak najbardziej powinnaś takie jeść, jedz jabłka i pij herbatkę z kopru to powinno pomóc także na gazy u maluszka. ja widzę przyczynę w mleku modyfikowanym... może powinnaś zmienic?

Gość prosę o pomoc :(
dziekuje osoba, ktpre wstawily 4 ostatnie wpisy :) Karmie Nan Pro, ale moglabym zmienic tak od razu czy musze stopniowo na np. Nan H,.A?

tzn. 4 osoba za ostatnie wpisy :)

Gość gość
Uwazaj z tymi koleczkami nozkami,zebys bioderek nie uszkodzila.

moj maly nie lubi lezec na brzuszku ani masazow niestety(ja robie pol kola zaczynajac od boku i sprowadzajac w dol)

my też tak mieliśmy nam pomógł bobotic takie kropelki raz dziennie dawałam mu do 3 mc potem samo przeszło. możesz też przed mlekiem dać łyżeczkę wody przegotowanej też pomaga.