Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia 9898

Silny ból pleców w odcinku lędżwiowym... Pomocy!

Polecane posty

Gość Kasia 9898

Czy znacie jakieś domowe metody na ból pleców w odcinku lędzwiowym? Niestety po pracy w ogrodzie nabawiłam się tego bólu, jest uporczywy, mam nawet trudności w dojściu do toalety... Lekarstwa od lekarza niewiele pomagają, ciepłe okłady na krótko przynoszą ulgę...

Gość LALKA=)
Czy takie bóle zdarzały się wcześniej? czy to pierwszy raz ?Czy ból promieniuje do którejś nogi ? W pierwszej fazie najsilniejszego ból to chyba najlepsze wyjście to przeleżeć i nie chodzi mi tutaj o cały tydzień tylko o 1 - 2 dni , zastosuj maści rozgrzewające lub okłady rozgrzewające , pomocna może być również ciepła kąpiel która rozluźni mięśnie ;)

Gość vb12
idz do ortopedy da ci ćwiczenia ewentualnie rehabiitację, u mnie ból zniknął po 3 tygodniach codziennego ćwiczenia wieczorami

Gość KASIA9898
Taki silny ból mam po raz pierwszy. Najpierw bolało mnie kolano, po dwóch dniach w prawym boku, bałam się,że to wyrostek, po kolejnych dwóch dniach dostawałam ataków silnych bólu kłujacych od pachwiny aż po kręgosłup. Byłam juz u dwóch lekarzy, obydwaj kazali mi odpoczywać. Cierpie tak juz od piątku i nie widzę poprawy, ból tylko zmienia miejsce... Dziękuję za podpowiedzi!

Gość gość
Ściągnij/kup książkę o metodzie McKenzie "Wylecz swoje plecy" albo idź do rehabilitanta przeszkolonego w tej metodzie, który Cię nauczy co i jak. Bardzo proste to jest a naprawdę pomaga.

Gość gość
Wygląda na rwe kulszową,musisz zrobić prześwietlenie tego odcinka,może masz jakąś wade która się teraz uaktywniła

Gość KASIA9898
Ból był tak ogromny, że wczoraj znowu trafiłam do lekarza. Dostałam 10 zastrzyków, maść do wcierania, tabletki Zaldiar i drugie takie na noc na zmniejszenie napięcia mięśni szkieletowych. Przyznam, że dzisiaj czuję się już naprawdę dobrze, tylko muszę uważać żeby nie zginać kręgosłupa w odcinku lędżwiowym.