Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Starania o dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pewien problem. Cały miesiąc wraz z moim mężem staraliśmy się o dziecko. Nawet przez wszystkie dni płodne. Za 2 dni mam dostać misiączkę ale nie miałam plamienia które potwierdziłoby zagnieżdzenie się zarodka:/ Czy mimo że nie miałam plamienia brązowego śluzu ani plamień krwi jest jakaś szansa że się udało? W pierwszej ciąży miałam brązowe plamienia ale nie pamiętam kiedy one nastąpiły.

Gość gość
Plamienie implantacyjne nie jest obowiązkowe. Zdrowa para ma ok. 30% szans na zajście w ciążę.

Gość gość
30% szans? Zawsze zastanawia mnie to, że jest tak dużo niechcianych ciąż i wszyscy się boją, a w rzeczywistości, kiedy człowiek bardzo już tego dziecka chce, to to nie tak za pierwszym razem i czasem trzeba kilka lat czekać... Dlaczego? Taki olbrzymi paradoks...

Gość gość
My z mężem oboje zdrowi a staramy się prawie 2,5 roku. Jednym się udaje od razu, innym po długich staraniach. Dlaczego? Ja na to pytanie odpowiedzi nie znam...

Gość gość
Dokładnie. Ja też staram się z mężem ponad rok i bez rezultatów a oboje mamy idealne wyniki. Ot tak, trafiło na nas... po prostu niesprawiedliwość

Gość gość
U mnie 1 rok i 4 miesiące starań i też nic. Jakiś koszmar. Teraz biorę 2 miesiąc luteinę, a tu okres w 26 dniu. Nie wiem czy nie rozregulowało to terminów owulacji?

Gość gość
Pomagam parom w zajsciu w ciaze tax35@wp.pl

Gość gość
Tak, ale u mnie zawsze testy owulacyjne pokazywały 2 kreski w 14 dniu. Tymczasem wczoraj miałam taki kłujący ból w podbrzuszu, a dzisiaj mam większą ilość śluzu, a to przecież dopiero 9 dzień cyklu. Zastanawiam się co to oznacza? Może owulacja?

Gość gość
Na czym ta pomoc polega?

Gość gość
na to wyglada ze ci sie poprzesowalo. u mnie dzis 18dc i od wczoraj mam bol w podbrzuszu oraz klocie prawego jajnika:(

Gość gość
Przy pierwszej ciąży w pierwszym miesiącu starań zaszłam bez żadnych wspomagań w ciążę. W tym miesiącu różwież zaczeliśmy starania bez wpomagań może się udało. Dziś miałam dostac @ jak narazie nic nie ma. Ale może to być spowodowane odstawieniem tab. anty.. Brałam Mercilon.

Gość gość
nie musi być plamienie od zagnieżdzenia ja nie miałam i się zagniezdziło ;)

Gość gość
właśnie u mnie nie było żadnego plamienia mimo że stosunek był w dni płodne i kończąc we mnie.

Gość gość
Odstawiłam miesiąc temu.

Gość gość
I dzidzia zdrowa?:)

moja gin mowila ze biarac tabletki to o dziecko starac sie jest najlepiej po3 mies od odstawienia

Gość gość
ile mialas partnerów ??

Gość gość
Mam cały czas stałego.

Gość gość
Czeka się po to aby miesiączka się wyregulowała albo żeby nie była to ciąża mnoga.

Gość gość
ja brałam przez 7 lat tabletki i nie wiem czy to nie przez to mam teraz te problemy.

zawsze po odstawieniu tabletek cykl sie rozregulowuje i najczesciej wraca do normy sama kiedys bralam tabletki wiec to moje doswiadczenie

Gość gość
A po odstawieniu tab. anty. musiałaś czekać na miesiączkę?

Gość gość
tak w nastepnym cyklu po odstawieniu pojawila sie cos kolo tygodnia po terminie

Gość gość
Życzę powodzenia w staraniach. Pamiętaj że nie zawsze w dni płodne zachodzi się w ciążę. Kiedyś czytałam, ze prawdopodobieństwo to ok 25%, więc się nie martw. Dobrze że wyznaczasz owulację. Możesz sobie kupić żel ułatwiający zaplodnienie np conceive plus albo pre-seed. Podobno działają

Gość gość
witam ja właśnie zaczęłam starania o piate dziecko mam jedną córke i trzech synów i marzy mi sie jeszcze jedna córka

Gość madziula2477
a ja się już staram rok i nic....a staram się o pierwsze dziecko.....