Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lancetowata

wstydzic sie dziewictwa ?

Polecane posty

Gość lancetowata

mam 19 lat, tylko raz mialam partnera ale nie byl to dlugi i powazny zwiazek. wszystkie kolezanki chwala sie swoimi facetami i mowia ze juz dawno wspolzyly. nie jestem na tyle smiala by mieszac sie w powazny zwiazek, a poza tym nie wiem, czy to , ze jestem dziewica to powod do dumy czy wstydu w dzisiejszych czasach

Gość gość
No przeciez masz dopiero 19 lat, to caliem normalne. To ze masz sporo kolezanek ktore sie chwala ze daly sobie wlozyc to nie znaczy wcale ze to jakis powod do zazdrosci

Gość gość
Naogladaly sie pustaki filmow i seriali i marza o byciu wyzwolona. Jaka maja rozrywke w zyciu co daje im szczescie? Nic! Nie maja swoich marzen, oczekiwan a gonia za pozornym szczesciem jakie widza w filmach i potem chca sciagnac do swojego poziomu inne. Jak nie masz silnej osobowosci i ludzie do Ciebie nie garna drzwiami i oknami to nie afiszuj sie z tym bo Cie zgnoja jak masz silna osobowosc zobaczysz jak wiele z nich wyplacze Ci sie i zacznie mowic jak by chcialo zmienic przeszlosc i zaluja pewnych decyzji. Zastanow sie kim chcesz byc. Wiekszosc ludzi nie umi zyc wlasnym zyciem i kopiuje wzorce ktore mysla ze dadza im szczescie ale inteligetny czlowiek umie zyc wlasnym zyciem.

Gość gość
Ciesz się, że urodziłaś się kobietą a nie mężczyzną bo kobiety gardzą takimi facetami co seksu nie uprawiali szczególnie ja mają powyżej 18 lat.

Gość gość
Ja też myślałam że to powód do wstydu ale nie rób niczego na siłę jak koleżanki będą sie pytać to powiedz że nie gadasz o takich rzeczach jak ty się nie zdradzisz ti oni się nie dowiedzą a ty poczekaj na wielką miłość żeby puzniej nie żałować bo czasu nie cofniesz. Glowa do góry to że jesteś dziewicą to powód do dumy szanujesz siebie i swoje ciało

Dziewictwo nie jest powodem do dumy czy wstydu. Po prostu "jest" albo "nie ma". Na każdego przyjdzie czas, nie ma co ulegać "presji".