Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy Pan Mlody musi miec kamizelke?

Polecane posty

Gość gość

do slubu? i dlaczego nie moze zdjac marynarki. slub mamy w sierpniu. moj ukochany sie bardzo poci. w marynarce watpie ze wytrzyma a jak jeszcze bedzie musial zalozyc kamizelke to bedzie tragedia...

Gość gość
Mój mąż nie miał kamizelki, a marynarki nie należy zdejmować gdyż jest to nieeleganckie. Wybierzcie tkaninę przepuszczającą powietrze, taką typowo letnią, w której się tak nie spoci. Oczywiście najlepiej naturalną, wszystkie sztuczne tkaniny powodują pocenie się.

Gość fssxcvxcvxcv
dziekuje za odpowiedz:)

Gość 88Asiek88
Mój narzeczony też się bardzo poci i nie będzie miał kamizelki. Dopuszczamy zdjęcie marynarki ale to dopiero po godz 1-2 w nocy kiedy już kamerzysta i fotograf się zmyją :P. Obowiązkowo 2 koszule (jedna na zmianę) i 100% bawełny.

Gość gość
o dwoch koszulach nie pomyslalam:) a czy Wasi narzeczeni zakladaja pod koszule podkoszulek?

Gość 88Asiek88
Mój nie, ale niektórzy zakładają. Dla mojego byłoby to dodatkowe "obciążenie" :P. Koniecznie niech Twój narzeczony kupi koszulę 100 % bawełny, będzie miał "przewiew" :P. I pomyśl o koszuli na zmianę. Dużo miejsca nie zajmie (gdzieś się schowa), a dla niego będzie ulga, jak zmieni koszulę na świeżą np. koło północy.

Gość gość
masz racje. tak zrobimy:)

Gość gość
moj nie bedzie mial kamizelki, jesli chodzi o marynarke to jak mu bedzie goraco to zdejmie nawet jesli to nieleganckie to jestesmy posrod rodziny posrod swoich, rodzina na pewno porozbiera sie okryc wiec nikt nie bedzie krzywo patrzyl na pana mlodego. Ktory i tak ma koszule z dlugim rekawem. Byle nie zdjal na samym poczatku, ale jak zabawa sie rozkreci to zdejmie po co ma sie gotowac. Garnitur jest dobry jakosciowo, ale koszula i marynarka polaczona z zabawa na pewno sprawi ze sie spoci wiec po co ma sie z niego lac. Zdejmie i bedzie git. Nie przezywajcie tak tego ze eleganckie lub nie. Wygladac trzeba w kosciele, potem juz luz. Wesele trzeba dobrze wspominac wiec musi byc wygodnie i milo pod pachami:P

Gość gość
U nas na weselu mężczyźni nie zdejmowali marynarek, ale każdy miał dobry jakościowo garnitur. Koszula na zmianę to bardzo dobry pomysł, możesz nawet podpowiedzieć tacie, żeby sobie wziął :)

Gość Mr Młody
Może mieć kamizelkę, ale nie musi (kamizelka dodaje szyku). Co do marynarki, Pan Młody w marynarce zawsze wygląda znacznie dostojniej niż bez marynarki, dlatego im później zdejmie, tym lepiej. Sporo zależy od tego, jak bardzo formalna będzie to impreza, także nie można niczego z góry zakładać. Kiedy Pan ściąga marynarkę, najlepiej jak spyta się swojej partnerki, czy wyraża na to zgodę :) Co do pocenia się, należy zwrócić uwagę na koszulę, marynarkę i podszewkę. 1. Koszula powinna być ze 100% bawełny, to oczywiste, ale to nie koniec. Ważny jest splot bawełny, ważniejszy nawet od grubości materiału. Są koszule z grubej bawełny, ale o świetnym splocie, który dobrze przepuszcza powietrze. Dobrze by było, jeśli koszula nie będzie idealnie dopasowana i będzie miała trochę więcej materiału na plecach. Niektórzy mówią, że warto dać podkoszulek pod koszulę, bo to ułatwia wymianę termiczną (i podkoszulek można zmieniać znacznie częściej niż koszulę). Nie jestem co do tego przekonany. 2. Podszewka marynarki musi być niesyntetyczna, czyli powinna być z wiskozy (cupro, rayon, bemberg itd.). W 100%. Jakikolwiek dodatek poliestru w podszewce wszystko zniweczy. 3. Marynarka powinna być ze 100% wełny, ale wełny TROPIKALNEJ (moher, fresco itd). Przy wszystkich trzech czynnikach Pan Młody będzie się czuł swobodnie jakby miał na sobie leciutki len. W takiej kombinacji nawet z kamizelką nie będzie bardzo gorąco (o ile też będzie z wełny tropikalnej, przewiewnego jedwabiu, lub lnu; na plecach podszewka, albo w ogóle kamizelka bez pleców).

Gość gość
moj bedzie bez kazmizelki, po piewrsze nie jest wysoki a takie kamizelki optycznie skracaja sylwetke, po drugie strasznie nie podobaja mi sie te weselne biale kamizelki, po trzecie i tak nie powinnien sciagac marynarki wiec nie bedzie widac co tam, po czwartei tak bedzie goraca to po co dodakowa warstwa materialu

Gość gość
Teraz w każdej lepszej sali jest klimatyzacja, więc tragedii nie ma. Mój mąż wytrzymał całą imprezę w marynarce i nie narzekał :) Nawet nie spocił się za bardzo, a tańczyliśmy całą noc i opuścił może jeden taniec.