Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośźć

Z wychowawczego na L4 ??

Polecane posty

Gość gośźć

Cześć dziewczyny, Mam takie pytanko , orientujecie się może czy mogę przejść z wychowawczego na L4?? Planuję drugi raz zajść w ciążę

Gość gość
możesz...boisz się wracac do pracy czy co? biedny ten Twój szef

Gość gość
szef biedny? Biedna to jest autorka, bo pewnie nawet talonów na swieta nie dostaje, zarabia gówno a do tego bedzie tyrać do 67rż :( To niech chociaz z dziećmi w domu posiedzi spokojnie jeszcze tyle lat harówy przed nią- zdąży się napracować

Gość gośźć
Jak zwykle jakieś Durne baby się znajdą i szukają dziury w całym. A czy ja powiedziałam , że się boję do pracy wracać?Poza tym nie o to pytałam. Debilizm się rozszerza na tym forum coraz bardziej

Gość zosiakosiaja
a potem się dziwic że kobiet w wieku rozpłodowym ludzie nie chcą zatrudniać

Gość gośźć
Hmmmm a może ja chciałabym wykorzystać fakt , że jeśli mogę uczciwie dosta ćjakieś pieniądze to chcę z tego skorzystać?? Bardzo chcę mieć drugie dziecko i nie rozumiem waszych opinii. Czy to grzech ?? Poza tym nie chce iść do pracy teraz kiedy staramy się o dziecko , bo i tak nie mam z kim mał;ej zostawić

Gość gość
Musisz chociaz na 1 dzien wrocic do pracy.a potem mozesz isc na l4.

Gość gośźć
Dziękuję bardzo za choć jedną sensowną odp.

Gość gość
Mozesz wrocic ale nie musisz, zachodzisz w ciaze, skladasz w kadrach/szefa wniosek ze z dniem np. 1 sierpnia wracasz do pracy na stanowisko dotychczasowe lub rownorzedne odpowiadajace kwalifikacjom i za wynagrodzeniem nie nizszym niz dotychczas zajmowane- taki wniosek skladasz conajmniej 30 dni wczesniej i szef nie moze odmowic albo wczesniej mozesz nawet jesli szef wyrazi zgode, na 1 sierpnia sie stawiasz do pracy lub osobiscie przynosisz l4 lub wysylasz poleconym a pracodawce informujesz telefonicznie o przesylce ;) i nie musisz wracac nawet na 1 dzien, potem przez pierwsze 33 placi pracodawca a potem zus, jesli zaklad ma mniej niz 20 pracownikow dostajesz normalnie pensje od szefa a on rozlicza sie z zusem jesli ponizej 20 to potem zus wplaca ci na konto za okres zwolnienia, czasem jest to niepelny miesiac, w sensie ze placa w czesciach ale potem wyrownuja czasem trzeba poczekac troche na 1 wplate ale potem wyrownuja

Gość gość
ja też tak zrobię i to nie jest żadna złośliwość w stosunku do szefa. pierwsza ciąża, macierzyński i co? wracać do pracy, o ile szef łaskawie przyjmie, czekać rok, dwa więcej i znowu kolejna ciąża? to też robienie problemów szefowi, bo zatrudnia zastępstwo, potem kobieta z macierzyńskiego wraca i po roku to samo? bezsens. bardzo dobrze robisz, ja też tak zrobię dlatego że bardzo chcę drugiego dziecka a nie będę czekać 5-10 lat na drugie. i to tylko żeby być lojalną wobec szefa?

Gość gośźć
No i jeszcze raz wielkie dzięki za wyczerpującą odp. :-) Teraz wszystko jasne . Mam nadzieję,że nie będzie problemów i zajdę szybko w ciążę. A co do trzeciego dziecka to będzie jeśli tylko Bóg da ale to już później

Gość gość
Hej to ja z 17:56:33 heh, jestem dobrze zorientowana bo przed piersza ciaza pracowalam, pozniej wykorzystalam pol roku macierzynskiego i poszlam na wychowawczy ktory mialam miec do 2015 roku, jak corcia miala roczek poszlam do drugiej pracy na pol etatu po poludniu nie przerywajac wychowawczego-mozna tak zrobic bo pol etatu umozliwia sprawowanie osobistej opieki nad dzieckiem, tak na pol etatu przepracowalam prawie rok, zaszlam w ciaze, od 1 czerwca przerwalam wychowawczy i do polowy lipca pracowalam na poltora etatu.od 6 do 19, z mala przerwa w srodku na dojazd z jednej do drugiej, od polowy lipca poszlam na zwolnienie bo krwawilam ale i tak pewnie bym poszla bo bym dlugo tak nie pociagnela, no i teraz dostaje. 2 chorobowe a potem 2 macierzynskie, jeden szef zalatwil zaraz zastepstwo, musialam tylko 2 dni wdrozyc, a drugiemu zona teraz pomaga to taka mala firemka, ogolnie nikt nie mial pretensji, wrecz przeciwnie, oboje sa bardzo wyrozumiali, zreszta jeden to facet a drugi kobieta. Tam gdzie na pol etatu mam umowe do konca sierpnia ale wiem ze mi dadza na stale bo szefowa mowila ;) i powiedzial ze spokojnie mam sobie dzieci odchowac i wracac, moge nawet na wychowawczy isc, no bajka jednym slowem :D