Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakmowicdotesci

Jak mówicie do teściowej?

Polecane posty

Gość jakmowicdotesci

Ja ciociu a wy?

Gość gość
Ciociu ? Mówię mamo

Gość gość
ja mowie "tesciowa". Mame mam jedna:)

Gość gość
Ja - Pani Ewo, nie moge sie przemoc, aby nazwac ja mama...

Gość gość
A ja mówie "mamo" i jak słyszę gadanie "mame mam tylko jedną" to mi się smiać chce. Przecież to w żaden sposób nie uwłacza mojej mamie tak samo jak teściowa jej nie zastąpi ale macie problemy.

Gość gość
po imieniu

Gość gość
ja bezpośrednio zwracam się bezosobowo np. zrobić kawę, a w rozmowie z kimś mowię teściowa.

Gość gość
A ja mówie "mamo" i jak słyszę gadanie "mame mam tylko jedną" to mi się smiać chce. Przecież to w żaden sposób nie uwłacza mojej mamie tak samo jak teściowa jej nie zastąpi ale macie problemy. xx a ja nie rozumiem jak do obcej osoby mozna mówić mamo...

Gość letyccja
ja do swojej CZCIGODNA MATRONO

moja teściowa,mimo ze jest już rok po naszym ślubie nie poruszyła tematu zwracania się do niej, więc zwracam się "bezosobowo" jest to trochę męczące czasami ale co zrobić... i mówić do niej "mamo" nie zamierzam, słowo to przypisane jest mojej mamie i wiąże się z innymi uczuciami ....

Gość gość
po imieniu , per "mamo" to stare dzieje teraz raczej sie tego nie stosuje.

Gość gość
Ja mówie do swojej Jędzka (skrócik od JĘDZA, a po za tym ma na imie Jadzia i ona myśli że Jędzka to skrót od jej imienia :D)

Gość gość
Ja mowie tylko dzien dobry, jak ja przypadkiem spotkam raz na kilka lat, wiecej jej nie mam do powiedzenia.

Gość gość
ja mówię na pani ale moja teściowa to jest jedna wielka porażka.:D za to mąż do mojej mamy różnie, zależy jak mu sie pmwgdg czasem pani a czasem po imieniu. ale moja mama jest spoko i jest młoda.

Gość gość
Moja mama zmarla nagle i i tym bardziej nie potrafie do tesciowej powiedziec' mamo'. Z mama bylam bardzo zwiazana a z tesciowa lacza mnie tylko poprawne, kulturalne stosunki.

Gość moja matka to....
Moja matka w ogole z tesciowa nie rozmawialy, jak tesciowa ja widziala przypadkiem na miescie to uciekala na druga strone ulicy :classic_cool:

Gość gość
ja do swojej też nie mówię mamo, trudno byłoby mi wypowiedzieć te słowo do niej skoro jej własne dzieci rzadko kiedy zwracaja się do niej w ten sposób

Gość gość
w rozmowie z kimś mówię teściowa lub mama Krzyśka (męża), tak też ją mam rozróżnioną w telefonie jako teściowa ;P ale do niej mówię Mamciu. Mamy bardzo dobry kontakt, jest naprawdę świetną teściową, więc mówię do niej tak jak do swojej mamy.