Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa25

Czy mam oddac pierscionek po zerwaniu zaręczyn?

Polecane posty

Witajcie. Czy po zerwaniu zaręczyn (z powodu niedojrzałości partnera) oddaje się pierścionek?

Gość gość
nie

Gość gość
a po co ci pierscionek skoro zareczyny zerwane i slubu nie bedzie? tak bardzo zalezy ci na tych pary stowach biedoto?

Gość Ja bym oddała, chyba że
okoliczności zerwania byłyby takie, że palantowi należałaby sie porządna nauczka (np. zdrada, perfidne okłamywanie itp), a pierścionek byłby kosztowny. Wtedy z całą premedytacją sprzedałabym i w zależności od kwoty, zrobiła z tym co chciała (na przykład wakacje, zakupy). Natomiast jeśli powód zerwania nie łączyłby się z celowym skrzywdzeniem mnie i wszystko odbyłoby się "po ludzku", to oddałabym. Tak generalnie należy chyba.

Gość gość
ale jesteście tepe blerwy. tak bardzo zalezy wam na kasie? nie macie krzty honoru i dumy chciwe patafiany. ja bym oddała nawet gdyby mnie zdradził albo psa rozjechał (choc psa nie mam). Dume cenie wyżej niz pieniądze

Gość wifigdańsk
chyba nie? wkoncu to prezent a prezentów się nie zabiera... Kto daje i odbiera ten... tu nie chodzi o pare stów ani o zadne pieniadze bo przeciez dziewczyna nie zatrzymuje go aby go spienieżyć.poprostu to prezent.jak od kogos cos dostaniecie a potem się znim pokłocicie to tez musicie to oddac? prezent jest dla kogos-na zawsze i to jego sprawa co z nim zrobi bo to jest już jego (jej).

Gość gość
pierscionek to symbol debilko a nie prezent na nowa drogę.

Nie zalezy mi na zadnej kasie. Pierscionek kupil za niecale 300zl bo wybralam najtanszy zeby czasem moj luby nie wydal na mnie duzo. Ja za to kupowala mu perfumy za pol mojej wyplaty, takze jesli ktos mysli o kasie to wlasnie on.

Gość gość
powiedz mu z,e zostawiasz sobie pierścionek , bo per saldo w prezentach i gadzetech On jest n minusie i musisz wyrównać rachunek

Gość gość
skoro ci nie zalezy na kasie to po co chcesz zatrzymac pierscionek za marne 3 stowy i czemy wypominasz mu to ze kupowalas mu perfumy??

nie wypominam mu, bo nigdy nie powiedzialam mu tego. Mowie to tutaj, bo zostalo powiedziane, ze zalezy mi na kasie. Otoz nie. Perfumy to kropla w morzu, bo fundowalam mu tez wakacje, jesli nie bylo go stac, jak nie mogl znalezc pracy zyl na moj koszt i takze nie widzialam w tym nic zlego. Nie powiedzialam, ze chce zatrzymac pierscionek a jedynie zapytalam co sie robi w takich sytuacjach, bo zerwe zareczyny pierwszy raz w zyciu i naprawde nie wiem czy sie oddaje czy nie.

Gość gość
no ateraz jeszcze wypominasz wakacje itp. jakby ci nie zalezlo na kasie to zwyczajnie bys oddala pierscionek bo po co ci skoro slubu nie bedzie? ah ci wiesniacy...

a skad wiesz, ze nie oddam? Zamierzam oddac wielka "pani miastowa" od siedmiu bolesci ze sloma w butach.

Proponuję zakupić słownik, przyda ci się :)

Gość wifigdańsk
gość pierscionek to symbol debilko a nie prezent na nowa drogę. po pierwsze nie wyzywaj,cos cie ugryzło ze wyzywasz od debilek? po 2-prezent czy symbol-co za różnica. to ja tez moge powiedziec ze dałam mojemu byłemu drogie perfumy -jako symbol i co mam teraz od niego ządać zwrotu? hehe dobre.

Gość gość
a co dalas mu perfumy z okazji oswiadczyn? jesli tak to powinien zwrocic, a jesli kupilas mu w prezencie na urodziny to sraj sie :)

Gość wifigdańsk
autorko nie oddawaj. mozesz przetopic -jesli jest ze złota na jakis inny lub np kolczyki. wkoncu dostalas go wiec jest twoj i to twoja sprawa co z nim zrobisz. albo sprzedaj a pieniadze rozdaj biednym albo kup karmę dla psów w schronisku.

Perfumy byly odnosnie tematu iz zalezy mi na kasie, co bylo bzdura. Nie chce ani jego, ani jego pierscionka!

a mozesz masz racje, zeby sprzedac i za pieniadze kupic karme. Swietny pomysl, dziekuje

Gość gość
Jeśli to chłopak zrywa zaręczyny, to sprawa kobiety czy odda pierścionek czy nie, natomiast jesli kobieta zrywa zarećzyny to powinna też oddać pierścionek. tak mówi savoir vivre. a ty autorko chciałabyś i zerwać i jednocześnie mieć pierscionek.

nie chcialabym miec piercionka, bo mi sie z nim kojarzy.

Gość wifigdańsk
"to sraj sie " a mimo wszystko musisz byc tak niekulturalna/lny? chyba naprawdę cię ktos skrzywdził. perfumy kupilam mu ot tak-zeby miał zeby mu sprawic przyjemność,bez okazji i do głowy by mi nie przyszło zeby je ządać. czy jesli narzeczony kupuje pierscionek to czy dając go-oswiadcza "tylko oddaj jak zerwiesz zaręczyny"... nie no,czasami logika niektórych mnie powala.

Gość gość
nie chcialabys pierscionka ale chcialabys spieniezyc i wydac kase na wlasne przyjemnosci

Gość Ja bym oddała, chyba że
Pomysł ze spieniężeniem, jeśli facet okazałby sie podłym padalcem nie jest mój, był tu taki temat kiedyś. Mina padalca - bezcenna, bo najczęściej juz główkuje jak przyoszczędzic i pierścionek opylić następnej naiwnej :) W doopie bym miała te pieniądze, stać mnie, żeby sama sobie opłacać moje potrzeby i przyjemności, chodzi o to, że palantów nic nie boli tak jak kasa (pewnie bardziej niż utrata kobiety), a zemsta jest wszak rozkoszą bogów ;) xxx Natomiast w Twoim przypadku, autorko, raczej chyba oddaj po prostu. To jednak nie prezent zwykły, tylko symbol czegoś, co właśnie zdechło, więc chyba oddaj (choć cena też świadczy, że dla niego to nic wielkiego, tak, tak zaraz mnie zjadą od materialistek, ale niestety cena też świadczy o uczuciu, bo pokazuje, ile jestem w stanie poświęcić z dobra własne doopy, żeby ukochanej osobie kupić coś pięknego i ważnego).

Gość gość
to chyba normalne że jak zrywam zaręczyny i zostawiam chłopaka z niczym, na lodzie, to oddaje mu pierscionek który kupił dla przyszeł swojej zony, a że żoną nie będę to oddaje. niektórzy mają honor a niektórzy tupet i mamone w głowie.

Tak,pierscionek powinnas oddac.Mial pokazywac swiatu wasza milosc i plany na przyszlosc,ktorych nie ma. O perfumach palnelas jak debil o kaloryfer.

Gość gość
czy jesli narzeczony kupuje pierscionek to czy dając go-oswiadcza "tylko oddaj jak zerwiesz zaręczyny".. xxx wiadomo że nie mówi, ale ty masz chyba własny rozum i dume, czy nie??

Gość gość
Pomysł ze spieniężeniem, jeśli facet okazałby sie podłym padalcem nie jest mój, był tu taki temat kiedyś. Mina padalca - bezcenna, bo najczęściej juz główkuje jak przyoszczędzic i pierścionek opylić następnej naiwnej usmiech.gif W doopie bym miała te pieniądze, stać mnie, żeby sama sobie opłacać moje potrzeby i przyjemności, chodzi o to, że palantów nic nie boli tak jak kasa (pewnie bardziej niż utrata kobiety), a zemsta jest wszak rozkoszą bogów xxx ja bym tam miała w doopie zemstę i pieniądze z pierścionka. facet okazał się padalcem to go zostawiam i z czystym sumieniem zaczynam nowy etap w zyciu.

Gość gość
pierscionek jest symbolem zareczyn. zwraca sie go, gdy sie zrywa zareczyny,