Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POchwa91

Czy jest tu choć jedna osoba która nadal popiera Platformę Obywatelską?

Polecane posty

Gość gość
Kaczyński postulował wziecie dużo większych kredytów i wydawanie ich na konsumpcje. Gdyby on był u władzy to mielibyśmy zadłużenie dwa razy większe niz teraz. Zadłużenie Polski to tylko 55% PKB. Porównajcie sobie do innych krajów.

Gość pochwa91
Przestań kłamać.:classic_cool:

Gość gość
A gdzie są kłamstwa? Możesz wymienić?

Naprawdę, to co próbowali zrobić pod szyldem IV RP- to była jedna wielka awantura, bezprawie i niesprawiedliwość.

Gość FOR88
Zawzięty rudzielec- Tak, wielka Brytania ma dług publiczny większy od Grecji, ale tylko w liczbach bezwzględnych. W porównaniu do PKB ma dużo mniejszy, a to różnica. Tak samo jak wśród ludzi. Jak ktoś ma na etacie zarobków 2500 to dług 100 000 pln będzie dla niego bardzo duży; dla jakiegoś wielkiego biznesmena 100 000 długu to nic wielkiego. Inne kraje mocniej odczuły kryzys od Polski bo były mocniej zadłużone. Teraz Tusk mówi: "zadłużymy się bardziej, ale spokojnie inne kraje UE są też mocno zadłużone". Jak to słyszę to ogarnie mnie wściekłość. Jak byśmy mieli takie długi jak Hiszpania to byśmy też mieli takie bezrobocie i taką recesje jak Hiszpania. Nie wiem kto wpisał maksymalny poziom zadłużenia Polski do konstytucji, ale należy mu się za to pomnik

Gość gość
Polski dług to 55% PKB. Dług USA to 200% PKB, Japonii 220% PKB

Gość gość
R-pospolita Smolensko Ludowa:D:D:D:D:D

Gość gość
Nie wiem komu tu sie zyje lepiej, ale na pewno nie mi. Chciałabym zeby kaczynski byl premierem bo bardzo goscia szanuje to patriota. On ma dobra wizje, ale zrealizowanie jej wymaga czasu. Ja nie wiem jak bedzie wygladala polska za kilka lat, ale patrzac na to co sie dzieje obecnie, nie bedzie dobrze:( to przykre, ale wiem, ze nie moge wiazac swojej przyszłosci ze swoim ojczystym krajem. W niemczech "byle" kasjerka zarabia 500euro, a zycie tak samo drogie jak w polsce.

Gość gość
Dług publiczny w strefie euro stanowi 92,2 proc. PKB Eurolandu a 12 z 17 krajów strefy euro ma dług powyżej unijnej normy 60 proc. PKB. - podał Eurostat. Najwyższe wskaźniki długu publicznegodo PKB na koniec pierwszego kwartału 2013 roku zanotowano w Grecji (160,5%), Włochy (130,3%), Portugalii (127,2%) i Irlandii (+125,1%), a najniższy w Estonii(10,0%), Bułgaria (18,0%) i Luksemburg (22,4%). Mimo kilku lat zaciskania pasa zadłużenie Europy wcale nie chce spadać. Wręcz odwrotnie - rośnie, zarówno licząc w wartościach bezwzględnych, jak i w odniesieniu do PKB. W I kw. 2013 roku łączny dług publiczny krajów strefy euro sięgnął 8,75 bln euro. To o 150 mld euro więcej niż w IV kw. 2012 roku. Dług publiczny w tym czasie wzrósł z 90,6 do 92,2 proc. PKB. Ale przyczynił się do tego nie tylko wzrost zadłużenia, ale także recesja, która ogarnęła strefę euro. W I kw. 2013 roku gospodarka eurolandu skurczyła się o 1,1 proc. w stosunku do I kw. 2012 roku. Obecnie aż 12 krajów strefy euro nie spełnia unijnego kryterium dotyczącego wysokości długu publicznego. Ciągle najwyższy dług względem PKB ma Grecja - 160,5 proc. PKB. Dług publiczny Włoch przekroczył już 2 bln euro i sięga 130,3 proc. PKB, Portugalii - 127,2 proc. PKB, a Irlandii - 125,1 proc. PKB.

Gość FOR88
i uważasz, że Polska też powinna mieć zadłużenie na poziomie 200% PKB? Japonia czy USA ma nowoczesny i innowacyjny przemysł, a Polska z czego by spłacała te długi? Z eksportu jabłek?

Gość gość
JArosław Kaczyński to patriota. Jego patriotyzm objawia się głównie poprzez tanuszek polityczny na trumnie brata i przyjaciół, obrażanie władz polskich, posądzanie rządu o zdradę i współpracę w tej zdradzie z Rosją. Tak zachowuje się wzorowy polski patriota. Tfu!

No, faktycznie Kaczyński ma WIZJE. Ale jeszcze lepszy odlot ma Macierewicz, podobno już na studiach mówili o nim Antek Wariat.

kaczyński patriota? jaja sobie robisz? ksenofob to nie znaczy patriota. kaczyński nienawidzi ludzi, nienawidzi swojego własnego narodu, własna d**a go tylko obchodzi. czy tak trudno zrozumieć, że stan gospodarki NIE ZALEŻY od jednego człowieka? Jakiegokolwiek premiera nie mieliśmy zawsze wszyscy narzekają na to samo. Może czas przyjrzeć się sobie, a nie rządowi? Bo w demokracji moi drodzy rząd bez nas gówno może, a PRZEZ nas tym bardziej.

Gość gość
Jak to już ktoś tłumaczył. Podano dług w stosunku do PKB czyli mówiąc najkrócej do możliwości spłaty i możliwości/wydajności gospodarki.

Gość gość
Na szczęście zostało już niewielu idiotów jak ci nade mną i nie ma opcji żeby po wygrała następne wybory. Nie dociągnie nawet do końca kadencji 🖐️

Gość gość
Wystarczy poczytać jak zadłużone sa inne kraje i przestać opowiadać głupoty o "wielkim" zadłużaniu Polski.

Gość gość
Powiem wam tak, glosujcie sobie na rudego do usranej smierci. Mnie i mojej rodziny w tym kraju od przyszlego roku na pewno nie bedzie.

Gość gość
I na argumenty merytoryczne odpowiedzia sa inwektywy i obrażanie się.

Gość gość
Z tego wykresu wyraźnie widać, że polskie PKB bardzo uzależnione jest od sytuacji na świecie. Kiedy była hossa to bylo wysokie, a kiedy jest kryzys to jest mniejsze.

Gość FOR888
Czy uważanie UE za tak światłą, że we wszystkim trzeba ją bezmyślnie naśladować? Gospodarka eurolandu się sypie i jak bym jej nie dawał na przykład dla Polski

I tak odkryliśmy różnicę pomiędzy drużyną PO i PiS. Pierwsza niezmiennie posługuje się argumentami i korzysta w sposób konstruktywny ze swojego mózgu, druga natomiast siedzi na drzewach i obrzuca tych mądrzejszych bananami.

Gość gość
Niczego nie naśladujemy. Polska znajduje się w określonym geograficznie miejscu i nic tego nie zmieni a więc porównywac mozna ją do krajów obok a nie do tych które sa po drugiej stronie globu.

Gość agresywny wyborca sld
Zamiast siedzieć i pieprzyć bzdury wyjdź pobiegać kupo smalcu. :D

Gość Zawzięty Rudzielec powinieneś
bywac na topie Shatyna bop on ma takie samo zdanie jak Ty :D

i takie zdanie ma też kilkanaście milionów co mądrzejszych ludzi w tym kraju i na emigracji. ;) naprawdę żal mi was, nie potraficie wymyśleć żadnych argumentów? wierz mi, biegam więcej od ciebie, dlatego mam lepiej od ciebie dotleniony mózg ;P

Gość Shatyn 91
Mądrzejszych inaczej, na szczęście jest was coraz mniej. :D

Gość Shatyn 91
Mądrzejsi inaczej to ci którzy posługują się faktrami, dodam jako wyjasnienie. Normalnie mądrzejsi to ci którzy zamiast faktów stosują inwektywy i obrazają swoich rozmówców.

Gość Shatyn 91
Nie podszyw się staruchu.:classic_cool: