Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tez zapytam:)

Czy stac nas bedzie na dziecko?

Polecane posty

Gość gość
ktos tu dobrze napisal ta swiadomoscia i z tym mieszkaniem z tesciami, ale i tak mysle ze to prowo...

jak chore? przeciez jakbym urodzila jakies uposledzone to bym oddala. Sorry mzoe to brzmi brutalnie, ale mam zamiar zrobic wszystkie badania bo chorego dziecka nie chce. W tamtym temacie pisaliscie, ze 500zl na dziecko trzeba liczyc no to spokojnie nas stac. Z 1200 po odejciu 500zl zostaje 700zl, a majac wlasne warzywa, owoce, mieso z pracy meza za darmo to chyba nie jest taka mala kwota

Gość gość
skoro chcesz być na utrzymaniu teściów i liczyć na pomoc wkoło, a własciwie sie jej dopraszajac, to droga wolna. kto ci broni. tylko nie placz potem na tym samym forum, ze cie na nic nie stac, na wakacje,. ze mieszkasz w pokoiku u tesciow i wogole.

Gość gość
czy dobrze zrozumialam ze maz to mieso wynosi z pracy? czyli kradnie? to rzeczywiscie mozesz to jak cholera liczyc do dochodu...

ale my chcemy mieszkac u tesciow zrozumcie to:O Nie mamy nawet w planach zadnej wyprowadzki.

tak wynosi z pracy ale czy kradnie to bym nie powiedziala:O ciezko tam pracuje za male pieniadze wiec to mieso mu sie nalezy

Gość gość
nazlezy mu sie? aha. pieniadze od siostry ci sie naleza, tesciowa obiad ugotuje to sie zaoszczedzi, popilnuje dziecka, dolozy pieniadze jak zabraknie, a jak dziecko bedzie chore to sie odda i zrobi nowe. fajna prowokacja.

Gość gość
Tak, kazdy z małymi zarobkami wynosi coś z pracy bo mu się należy :D Dobre prowo. 700zł to nie jest mała kwota? :D Ty studiujesz? W żulowni? Ubrania, kosmetyki skąd wynosisz?

ja nie uwazam, ze pieniadze od siostry mi sie naleza:O a mieso biora wszyscy pracownicy to czemu maz ma nie brac?

a co to malo majac owoce, warzywa, jajka i mieso za darmo?

Gość gość
Co zrobisz jak dziecko zachoruje na coś będąc już na tym świecie? Na jakąś chorobę przewlekłą?

Gość gość
tez odda i zrobi sobie nowe :D bo po co komuś chore dziecko

Gość gość
Ubrania i kosmetyki skąd wynosisz?

Gość xoxo2013
Już wyobrażam sobie ten dialog: "Kochanie, co dziś będzie na obiad, co dziś wyniosłeś z pracy? :D"

Gość gość
"jak chore? przeciez jakbym urodzila jakies uposledzone to bym oddala. Sorry mzoe to brzmi brutalnie, ale mam zamiar zrobic wszystkie badania bo chorego dziecka nie chce" ______________________________________________ Wiesz czego Ci życzę inteligentna studentko? Piszesz, że nie chcesz chorego dziecka, jeśli takie ewentualnie by się urodziło, abyś sama zachorowała i żeby Twój mąż powiedział -nie chcę chorej żony i żeby wyrzucił Cię na bruk...giń

Gość gość
dajcie spokój, już macie jazdę?

Gość gość
Ubieracie się w lumpeksach z mężem czy teściowa wam daje / wynosicie?

Gość gość
Nie denerwuj się. To żadna studentka. Mieliby taką za dziadówę ostatnią.

wy jacys niepowazni jestescie po prostu:O Ubrania i kosmetyki kupuje w sklepie i wyobraz sobie, ze nawet nie w ciucholandzie. Jak dziecko zachoruje to bedziemy leczyc i robic wszystko by bylo zdrowe, ale to moze dotknac kazdego, jak zachoruje komus kto ma wiecej to co? zdrowia sie nie kupi. A co do miesa to tez jakas sie czepila bez sensu, bo maz codziennie nie przynosi z pracy. ostatnio miesiac temu 7kg lopatki wzial do zmielenia i 10 calych kurczakow to sie pomrozilo i je sie po trochu. W nastepnym tygodniu wiem, ze indyka wezmie:) Nikt codziennie nie wynosi po kawalku schabu jak wam sie pewnie wydaje.

Gość gość
to skoro choroba może dotknać każdego to czemu z góry przekreślasz chore od urodzenia dziecko?

Gość prowokacja prowokacja prowokac
bezdzietnej i bezpłodnej a wy łykacie mamuchny:D

chore zalezy na co? Bo mam zamiar zainwestowac w badania by nie urodzic wlasnie dziecka z zespolem downa czy ogolnie niesprawnego umyslowo. Nie dlatego, ze cos mam do takich dzieci ale opieka nad takim dzieckiem to nie lada wyzwanie. A jak sie urodzi z wada serduszka (odpukac) to bedziemy leczyc. Ja mialam na mysli tylko ciezkie uposledzenia umyslowe.

Gość gość
aha... zainwestować. ciekawe z czego. ktoś ma rację, że to prowokacja. takich osób chyba nie ma naprawdę..

czytalam, ze na tamtym temacie ktory mnie zainspirowal do zalozenia swojego autor czy autorka przyznala sie, ze to prowokacja. Domyslam sie wiec, ze i moj zaczna podejrzewac o prowokacje, ale nie. Ja pisze jak jest. A na badania spokojnie mamy kase, wyobraz sobie, ze niewielkie ale posiadamy oszczednosci.

Gość prowokacja prowokacja prowokac
nie tłumacz sie tylko spadaj na uczuciowe. tutaj nie ma miejsca dla bezdzietnych i bezpłodnych🖐️

Gość gość
A jak ci zachoruje na chorobę przwlekłą i będziesz musiała kupować leki? Będziesz musiała wtedy z czegoś zrezygnować przy takich dochodach.

Gość gość
Z czego te oszczędności? Ubrania i kosmetyki ze sklepu, jedzenie wynosicie ok ;) , nie bywacie nigdzie?

wtedy pewnie bysmy zrezygnowali z tych 300zl co placimy tesciom. No niestety ale nic na to nie poradze. Moj maz mogl miec duzo lepsza prace, ale moze podiekowac swojej siostrze, ze wyladowal tam gdzie jest:O nawet tesciowie sa zli za ta sytuacje i trzymaja bardziej nasza strone.

oszczednosci sa moje z pracy za granica i meza bo tez pracowal tyle ze krocej niz ja. Wychodzimy czasem do kina, ja jako studentka mam darmowe bilety czasami albo znizki:P tak samo do baru jakiegos czy nawet do sphinxa cos zjesc:P studenci maja duze znizki wiec stac nas na taka drobna przyjemnosc.